Følg os

Økonomi

Stadig meget plads til at forbedre europæiske halvår siger MEP'erne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

-Den europæiske semesterkoordinering kræver mange løsninger, ikke mindst for at tage højde for vækst, beskæftigelse, investeringer og sociale bekymringer, advarede Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål i en resolution, der blev stemt om 30 september. MEP'er opfordrede også til flere regler for at sikre økonomisk konvergens og understregede igen, at demokratisk ansvarlighed og ejerskab skal forbedres

Advarslerne og anmodningerne er beskrevet i udvalgets årlige beslutning om den seneste udvikling i det europæiske semester, den proces, hvor medlemslandene koordinerer deres budget- og økonomiske politikker. Udarbejdet af Elisa Ferreira (S&D, PT) og godkendt med 30 stemmer mod to, bifalder beslutningen, at nogle af Parlamentets tidligere bekymringer er blevet behandlet, men bemærker, at der stadig er rigelig plads til forbedringer.

Mere om økonomisk konvergens

Flere lovgivningsforslag er presserende nødvendige for at opnå ægte konvergens, bl.a. ved at skabe et instrument til konkurrenceevne og konvergens og styrke koordineringen af ​​den økonomiske politik, siger teksten. Til dette formål er der også behov for en større indsats fra "overskydende" lande, ikke kun dem i finanspolitiske vanskeligheder, tilføjer den. Endelig opfordrer MEP'erne Kommissionen til at tage et mere blid indtryk af ikke-tilbagevendende offentlige investeringsprogrammer med en dokumenteret track record for i sidste ende at forbedre et lands budgetmæssige situation.

reklame

Mere om beskæftigelse og en ØMU med en social dimension

Beslutningen opfordrer Kommissionen til at gøre meget mere for at indbygge sociale bekymringer i semestret og mere bredt i Den Økonomiske og Monetære Union. Det opfordrer til lovgivningsmæssige forslag for at give ØMU'en en social søjle og oprette en "social pagt for Europa", da nogle landes sociale velfærdsmekanismer er blevet meget udhulet af budgetnedskæringer. Endelig opfordres Kommissionen til at vurdere de sociale virkninger af sine reformanbefalinger.

Arbejdsløsheden skal også tackles mere direkte og hurtigst muligt ved bedre at integrere foranstaltninger for at reducere den i andre økonomiske politikker, prioritere investeringer i uddannelse og sikre bedre finansiering af realøkonomien og små virksomheder, især i EU's periferi.

reklame

Mere for ansvarlighed, ejerskab og gennemsigtighed

Kommissionen bør også udvikle måder til at øge synligheden af ​​semesterprocessen, siger teksten. Med dets hjælp bør medlemsstaterne intensivere inddragelsen af ​​de nationale parlamenter, arbejdsmarkedets parter og civilsamfundet, især med hensyn til udvikling, diskussion, overvågning og evaluering af nationale reformprogrammer, tilføjer det.

Endelig opfordres beslutningen til mere gennemsigtighed omkring arbejdet i den europæiske stabilitetsmekanisme og Eurogruppen samt programmer for finansiel bistand. Det opfordrer også trojkaen (Kommissionen, ECB, IMF) til at revidere sin kommunikationsstrategi, som "gentagne gange har vist sig at være en katastrofe".

Næste skridt

Beslutningen vil blive sat under afstemning i hele huset mod slutningen af ​​oktober. Det vil give Parlamentets input til 2014-koordineringsprocessen, som Kommissionen skal igangsætte i november.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending