Følg os

Økonomi

Lækkede forskningsdokumenter fra Kommissionen rejser spørgsmål om, hvis interesser prioriteres

DEL:

Udgivet

on

Medicin

Forskere, forskere på folkesundheden og ngo'er har reageret med alvorlig bekymring i lyset af lækkede kopier af Europa-Kommissionens foreslåede sundhedsforskningsprogram 2014-2015 (del af Horizon 2020), der cirkulerer i Bruxelles. De har rejst spørgsmål vedrørende forberedelsen af ​​dette udkast på grund af dets manglende adressering af de største personlige, sociale, miljømæssige og erhvervsmæssige risikofaktorer for sygdom til fordel for snævre forskningsparametre, der fokuserer på bioteknologi og personlig medicin.

”Dette program vender sig mod forskning, der er designet til at afbøde virkningerne af folkesundheden af ​​den økonomiske krise og undervurderer betydningen af ​​sundhedssystemer. Alt i alt gør dette forslag meget lidt for at tackle de sundhedsmæssige problemer, der holder folk, der bor i Europa, vågne om natten, ”sagde European Public Health Association (EUPHA) Præsident Walter Ricciardi.

reklame

Ifølge en erklæring fra en stor koalition af videnskabsfolk og forskere er udkastet til omløb behov for større reformer, hvis Europas intention om at føre i sundhedsforskning ikke skal undermineres. Udkastet er væsentligt partisk over for bioteknologi og personlig medicin, mens det alvorligt forsømmer forskning i forebyggelse af sygdom, sundhedsydelser og interventionsprogrammer. Som et resultat er dette program alvorligt ude af kontakt med, hvad der hjælper mennesker med at leve sunde, produktive og lange liv.

Koalitionen har udtalt, at hvis sundhedsforskningsprogrammet skal øge forskningen om bæredygtighed og retfærdighed i europæiske sundhedssystemer, som Europa allerede bruger næsten 10% BNP, mangler det nuværende udkast de fleste af de faktorer, der bringer dem i fare.

Som det fremgår af et brev fra EPHA i dag, undlader dette forskningsprogram tilstrækkelig at imødegå sundhedsmæssige uligheder, idet den overser det faktum, at den nuværende epidemi af ikke-smitsomme sygdomme i Europa er forårsaget af faktorer som fattigdom, miljø, ulighed og mangel på overkommelig offentlig transport såvel som faktorer som kost, motion, tobak og alkohol.

reklame

Det internationale samfund for miljøepidemiologi (ISEE) Præsident professor Annette Peters sagde: ”ISEE er bekymret over udkastet til arbejdsprogram 2014-2015 om sundhed, Horisont 2020, er, at momentum og vitalitet i det europæiske dækkende samarbejde inden for miljøsundhed, der startede i FP5, og det har ført til vigtige fremskridt inden for miljøsundhedsforskning, skal bevares. Hvis der ikke er tilstrækkelig finansiering i fremtiden, og hvis dette område ikke gives tilstrækkelig prioritet, vil succesrig europæisk forskning ikke forblive konkurrencedygtig internationalt. ”

Det er uklart, hvordan Europa-Kommissionen så langt kunne afvige fra en inkluderende tilgang til sundhedsforskning, der er blevet ratificeret af de europæiske regeringer. Professor Barbara Hoffmann, næstformand for ISEE-Europa sagde: ”Vi har sendt dr. Draghia-Akli, direktør for sundhed, forskning og innovation (EF), specifikke kommentarer udviklet af ISEE, som udvider teksten til at omfatte forskning i miljøsundhed snarere end mest fokuseret på forskning i genetik / genomik inden for miljøsundhed. ”

International Epidemiological Association (IEA) Præsident Cesar Victora tilføjede: ”Den snævre tilgang, der blev anvendt af Horizon2020, berører ikke kun europæiske epidemiologer, men også epidemiologer og andre sundhedsforskere globalt. Europa har ført verden i at udvikle samarbejdsprojekter, der undersøger de sociale og miljømæssige determinanter for sundhed, og disse har været til stor fordel og leveret rollemodeller for forskere i resten af ​​verden. Hvordan kan vi forvente, at forskere fra hele verden tackler deres største helbredsproblemer, når vi ikke gør dette i Europa? "

"Den Europæiske Union skal oprette forbindelse til sine borgere. Horisont 2020 tilbød en stor mulighed for at støtte forskning, der ville tackle de største udfordringer for deres helbred, men det, vi hidtil har set, antyder, at den har gået glip af denne mulighed," sagde Martin McKnee, valgt præsident fra European Public Health Association (EUPHA).

Der kræves meningsfulde input fra videnskabeligt og civilsamfund for at sikre, at dette sundhedsundersøgelsesprogram er relevant og anvendeligt for alle, der bor i Europa, de første og vigtigste interessenter i EU-projektet. Professor Manolis Kogevinas, formand for ISEE-Europe, bemærkede: ”Det svar, vi modtog fra Europa-Kommissionen, har været skuffende. Vi fik ganske enkelt at vide, at ISEE (og formodentlig andre videnskabelige samfund) ikke burde have haft adgang til udkastet til forslag i første omgang. Dette stiller et alvorligt spørgsmål om åbenhed over for det videnskabelige og civile samfund i EU af processen til prioritering af forskningen. ”

”Europa-Kommissionens manglende specificering af de passende prioriteter for sundhedsundersøgelser i dette udkast er en demonstration af behovet for at sikre, at samtalerne om, hvordan europæiske penge bruges, ikke skulle ske bag lukkede døre. Større gennemsigtighed ville ikke kun sikre, at den enorme kløft mellem forskning og sundhedsproblemer for den europæiske befolkning indsnævres, men ville også gå en måde at forbedre borgernes tillid til det europæiske projekt, ”sagde EPHAs generalsekretær Monika Kosińska.

Fælles erklæring fra Europas folkesundhedsforeninger (IEA, ISEE, EUPHA) om sundhedsforskningsprogrammet 2014 - 2015 (Horizon2020) foreslået af Europa-Kommissionen.

EPHA brev- Bekymringer vedrørende udkast til sundhedsforskningsprogram 2014-2015 (Horisont 2020) foreslået af Europa-Kommissionen

Den nylige Wien-erklæring fra WHO's ministerkonference om ernæring og ikke-overførbare sygdomme (Juli 2013) hævder, at de fleste for tidlige dødsfald som følge af ikke-smitsomme sygdomme kunne forhindres, hvis der blev vedtaget passende politikker i andre sektorer end sundhed, snarere end at forsøge at tackle problemet alene gennem sundhedspolitikken.

Læs
reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending