Følg os

Økonomi

Digital dagsorden: Kommissionen suspenderer den tjekkiske regulators forslag om afhjælpning på faste termineringsmarkeder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

bg-logo-ctuEuropa-Kommissionen har suspenderet et forslag fra den tjekkiske teletilsynsmyndighed (ČTÚ) om reguleringsmæssige løsninger på markederne for fast terminering, da den har alvorlige betænkeligheder med hensyn til omfanget af den foreslåede adgangsforpligtelse med hensyn til alternative netværksoperatører.

ČTÚ pålægger i sit forslag en ny prisregulering for faste alternative operatører, men uden at pålægge dem en tilsvarende adgangsforpligtelse. Kommissionen er især bekymret over, at disse operatører så kan være i stand til at omgå prisreguleringen ved at nægte at give deres konkurrenter adgang. Det kan føre til, at forbrugerne forhindres i at foretage opkald til alternative operatørers netværk.

Europa-Kommissionens næstformand for den digitale dagsorden, Neelie Kroes, sagde: "Forbrugerne bør ikke risikere at blive ude af stand til at foretage opkald, hvor de ønsker. Det er derfor, hvor vi har en monopolsituation som på markeder for fastterminering, er vi nødt til at garantere adgang til netværkene for alle operatører, inklusive alternative operatører."

I henhold til EU's telekommunikationsregler kræver adgangsforpligtelsen, at en operatør skal sammenkoble sit netværk med enhver anden operatørs. ČTÚ's forslag antyder, at kun den etablerede operatør vil stå over for en sådan forpligtelse, men ikke de alternative netoperatører. Alle operatører har dog vist sig at have en betydelig markedsstyrke på deres respektive markeder.

Den tjekkiske tilsynsmyndighed har nu tre måneder til at arbejde med Europa-Kommissionen og organet af europæiske telekommunikationsmyndigheder (BEREC) for at finde en løsning på denne sag. I mellemtiden er gennemførelsen af ​​forslaget suspenderet.

Baggrund

Den 29. august 2013 registrerede Kommissionen en meddelelse fra den tjekkiske nationale tilsynsmyndighed (ČTÚ) vedrørende markederne for opkaldsterminering på individuelle offentlige telefonnet, der stilles til rådighed på et fast sted i Den Tjekkiske Republik.

reklame

Kommissionens beslutning om at indlede en tilbundsgående undersøgelse indleder en såkaldt "anden fase"-procedure i henhold til artikel 7a i EU's teledirektiv (MEMO / 11 / 321).

Reguleringsmidler foreslået af ČTÚ for alternative netværksoperatører omfatter en ny forpligtelse til priskontrol og opretholdelse af forpligtelserne om gennemsigtighed og ikke-diskriminering, men uden at pålægge en adgangsforpligtelse. Disse retsmidler forsøger at afhjælpe adskillige markedssvigt, såsom pålæggelse af overdrevne takster på et marked, hvor hver fast operatør har en monopolstilling. Faste termineringstakster er gebyrer, som fastnetoperatører opkræver for at levere opkald fra andre fastnet- eller mobilnet.

artikel 7 i telekommunikationsrammedirektivet kræver, at de nationale tilsynsmyndigheder inden for telekommunikation underretter Kommissionen, BEREC (organet af europæiske tilsynsmyndigheder for elektronisk kommunikation) og telekommunikationsmyndigheder i andre EU-lande, af foranstaltninger, som de planlægger at indføre for at imødegå manglen på effektiv konkurrence på de pågældende markeder.

Reglerne gør det muligt for Kommissionen at vedtage yderligere harmoniseringsforanstaltninger i form af henstillinger eller (bindende) beslutninger, hvis forskellene i de nationale tilsynsmyndigheders reguleringstilgange, herunder retsmidler, fortsætter i hele EU på længere sigt.

Kommissionens brev sendt til den tjekkiske tilsynsmyndighed er tilgængelig her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending