Følg os

Økonomi

EU Sport Forum: Olympisk guldmedalje sætter fokus på 'dobbelt karriere'

DEL:

Udgivet

on

0126sarunas608Det er let at forestille sig, at succes inden for sport er en billet til mega-indtjening og en levetid med luksus. Det er måske for nogle få elite, men for de fleste sportsfolk er virkeligheden meget anderledes. Når deres sportskarriere er slut, skal de finde et 'normalt' job. For nogle er det ikke let, fordi de satte alle deres kræfter i sport og droppede uddannelsesstafetten. 'Dobbelt karriere' for idrætsudøvere, som har til formål at kombinere idrætstræning med uddannelse, vil være et af hovedtemaerne, der tages op på 2013 EU Sport Forum, som finder sted i Vilnius den 30. september-1. oktober. Basketballlegenden og den olympiske guldmedaljevinder Šarūnas Marčiulioniss (billedet) vil slutte sig til Androulla Vassiliou, EU-kommissær med ansvar for sport, i en paneldebat på højt niveau om dobbelte karrierer på forummets anden dag.

Andre emner, der diskuteres, vil omfatte Erasmus+, det nye EU-program for uddannelse, træning, ungdom og sport, fodboldtransfergebyrer og Kommissionens nye 'HEPA' initiativ rettet mod at få folk til at motionere mere og nyde fordelene ved sundhedsfremmende fysisk aktivitet. For første gang vil forummet have en "væg" på Twitter (hashtag: #EUsportforum), som vil give forumdeltagere og sportsfans mulighed for at give øjeblikkelig feedback og kommentarer.

Forummet falder sammen med et uformelt møde mellem sportsministre, som kommissær Vassiliou også vil deltage i. Det uformelle hovedfokus er planlægningen og arven fra store sportsbegivenheder og sportens bidrag til økonomien.

Kommissær Vassiliou kommenterede: "Jeg er meget glad for, at EU's sportsforum vil øge bevidstheden om vigtigheden af ​​'dobbelte karrierer' for sportsfolk. For hver sportslige 'gud' som Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal eller Usain Bolt er der tusindvis af atleter, der står over for en hård tid med at tilpasse sig efter deres sportskarriere er slut, medmindre de også har trænet til livet udenfor banen. Jeg ser også frem til at fremhæve vores nye Erasmus+ program, som for første gang vil omfatte et dedikeret budget til breddeidrætten , samt at yde finansiering til transnationale kampagner, der sigter mod at bekæmpe sportsrelateret vold, intolerance og ulighed mellem kønnene."

Det er forudset Erasmus + vil afsætte mere end 33 millioner euro om året til breddeidrætten mellem 2014 og 2020. Det vil støtte transnationale projekter, der har til formål at fremme udvekslingen af ​​knowhow og god praksis, særlige ikke-kommercielle europæiske sportsbegivenheder og en styrket evidensbase for sport politikudformning. De vigtigste modtagere vil være offentlige organer og civilsamfundsorganisationer, der er aktive inden for breddeidrætten. Siden 2007 har Kommissionen ydet mere end 22 mio. EUR til støtte for idrætsprojekter.

Næste skridt

Rådet og Europa-Parlamentet forventes at vedtage Erasmus+ i de kommende uger. Den af ​​Kommissionen foreslåede henstilling om sundhedsfremmende fysisk aktivitet kunne vedtages af Rådet inden årets udgang.

reklame

Baggrund

Repræsentanter for Europas idrætsbevægelse og medlemsstaterne mødes til EU's sportsforum. Forummet, som afholdes årligt, er en mulighed for Kommissionen til at informere sportsinteressenter om sine politiske initiativer og lytte til deres synspunkter. Det samler 250 delegerede, herunder førende repræsentanter fra de internationale og europæiske olympiske komitéer, europæiske forbund, sport for alle organisationer og organisationer af ligaer, klubber og atleter.

Idrætsforummet viser også EU-finansierede projekter gennemført i løbet af de sidste to år, rettet mod at støtte kampen mod vold og intolerance i sport, social inklusion af indvandrere, fremme af god regeringsførelse i sport, kampen mod matchfixing, fremme fysisk aktivitet, der understøtter aktiv aldring, bevidstgørelse om effektive måder at fremme sport på kommunalt plan og grænseoverskridende fælles græsrodssportskonkurrencer i naboregioner og medlemsstater.

Sport er en væsentlig del af millioner af europæiske borgeres liv. Med Lissabontraktatens ikrafttræden i december 2009 erhvervede EU en kompetence på idrætsområdet. Artikel 165 TEUF fastslår, at EU bør støtte, koordinere og supplere medlemslandenes sportspolitiske tiltag. Det opfordrer også EU til at bidrage til at fremme europæiske sportsspørgsmål under hensyntagen til sportens særlige karakter, dens strukturer baseret på frivillig aktivitet og dens sociale og uddannelsesmæssige funktion og til at udvikle den europæiske dimension i sporten.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending