Følg os

Økonomi

EU Sport Forum: Olympisk guldmedalje sætter fokus på 'dobbelt karriere'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

0126sarunas608Det er let at forestille sig, at succes inden for sport er en billet til mega-indtjening og en levetid på luksus. Det kan være for nogle få elite, men for de fleste sportsfolk er virkeligheden meget anderledes. Når deres sportskarriere er slut, skal de finde et 'normalt' job. For nogle er det ikke let, fordi de lægger al deres energi på sport og dropper uddannelsesstokken. 'Dobbeltkarriere' for sportsfolk, der sigter mod at kombinere sportsuddannelse med uddannelse, vil være et af hovedtemaerne, der behandles på EU-sportsforumet 2013, der finder sted i Vilnius den 30. september - 1. oktober. Basketballlegenden og den olympiske guldmedalje Šarūnas Marčiulioniss (billedet) vil slutte sig til Androulla Vassiliou, EU-kommissær med ansvar for sport, i en højtstående paneldebat om dobbeltkarriere på Forumets anden dag.

Andre emner, der drøftes, vil omfatte Erasmus +, det nye EU-program for uddannelse, træning, ungdom og sport, fodboldtransportgebyrer og Kommissionens nye HEPA-initiativ med det formål at få folk til at træne mere og nyde fordelene ved sundhedsfremmende fysisk aktivitet. For første gang vil forummet have en Twitter 'væg' (hashtag: #EUsportforum), som giver forumdeltagere og sportsfans mulighed for at give øjeblikkelig feedback og kommentarer.

Forumet falder sammen med et uformelt møde mellem sportsministre, som kommissær Vassiliou også vil deltage i. Hovedformålet med den uformelle er planlægning og arv af store sportsbegivenheder og sportens bidrag til økonomien.

reklame

Kommissær Vassiliou kommenterede: "Jeg er meget glad for, at EUs sportsforum vil øge bevidstheden om vigtigheden af ​​'dobbeltkarriere' for sportsfolk. For enhver sportslig 'gud' som Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal eller Usain Bolt er der tusinder af atleter, der har en hård tid med at tilpasse sig, efter at deres sportskarriere er slut, medmindre de også har trænet for livet uden for banen. Jeg ser også frem til at fremhæve vores nye Erasmus + -program, som for første gang inkluderer et dedikeret budget til græsrodsport. samt at yde finansiering til tværnationale kampagner med det formål at bekæmpe sportsrelateret vold, intolerance og kønsulighed. "

Det planlægges at Erasmus + vil tildele mere end € 33 millioner om året til græsrodsport mellem 2014 og 2020. Det vil støtte tværnationale projekter med det formål at øge udvekslingen af ​​knowhow og god praksis, særlige ikke-kommercielle europæiske sportsbegivenheder og en styrket dokumentationsgrundlag for udformningen af ​​sportspolitikken. De vigtigste støttemodtagere vil være offentlige organer og civilsamfundsorganisationer, der er aktive inden for græsrodsport. Siden 2007 har Kommissionen ydet mere end € 22 millioner til støtte for sportsprojekter.

Næste skridt

reklame

Rådet og Europa-Parlamentet forventes at vedtage Erasmus + i de kommende uger. Anbefalingen om sundhedsforbedrende fysisk aktivitet foreslået af Kommissionen kunne vedtages af Rådet inden årets udgang.

Baggrund

Repræsentanter for Europas sportsbevægelse og medlemsstater mødes på EU Sport Forum. Forummet, der afholdes årligt, er en mulighed for Kommissionen at informere sportsinteressenter om dens politiske initiativer og lytte til deres synspunkter. Den samler 250 delegerede, herunder førende repræsentanter fra de internationale og europæiske olympiske komiteer, europæiske forbund, sport for alle organisationer og organisationer af ligaer, klubber og atleter.

Sportsforumet viser også EU-finansierede projekter gennemført de seneste to år med det formål at støtte kampen mod vold og intolerance i sport, social inddragelse af indvandrere, fremme af god regeringsførelse inden for sport, bekæmpelse af kamptilpasning, fremme af fysisk aktivitet, der støtter aktiv aldring, bevidstgørelse om effektive måder at fremme sport på kommunalt plan og grænseoverskridende fælles græsrodsportkonkurrencer i nabolande og medlemsstater.

Sport er en væsentlig del af millioner af europæiske borgers liv. Med Lissabontraktatens ikrafttræden i december 2009 erhvervede EU en kompetence inden for sport. Artikel 165 TEUF fastslår, at EU bør støtte, koordinere og supplere sportspolitiske aktioner fra medlemsstaterne. Det opfordrer også EU til at bidrage til fremme af europæiske sportslige spørgsmål under hensyntagen til sportens specifikke karakter, dets strukturer baseret på frivillig aktivitet og dets sociale og uddannelsesmæssige funktion og udvikle den europæiske dimension i sporten.

For mere information, klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending