Følg os

Økonomi

Emily O'Reilly begynder at arbejde som europæisk ombudsmand

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billedeEfter sit valg til Europa-Parlamentet i juli, stopper Emily O'Reilly (billedet) som irsk ombudsmand og begynder at arbejde som europæisk ombudsmand den 1. oktober 2013. Hun følger P. Nikiforos Diamandouros, der går på pension efter at have været europæisk ombudsmand i mere end ti år.

I en kommentar til sin nye rolle udtalte O'Reilly: "Europa står ikke kun over for en økonomisk krise, men også en krise med politisk legitimitet. Negativitet og splittelse stiger i hele Europa, borgernes tillid til europæiske institutioner er faldende, og mange føler deres stemme. tæller simpelthen ikke. Dette gør 2014 til et afgørende år for Europa og EU's fremtid. En af mine proaktive roller som ombudsmand er at fremhæve borgernes bekymringer og hjælpe med at bygge bro mellem dem og EU-institutionerne.

Tyve år efter, at Den Europæiske Ombudsmands kontor blev oprettet under Maastricht-traktaten, er det tid til at genoverveje dets fokus med henblik på at øge dets virkning og synlighed. Alle borgere og indbyggere i EU skal nyde godt af en effektiv administration, der er fuldstændig fokuseret på at opfylde deres behov. Jeg vil bygge videre på min forgængers fine resultater med at gøre EU-administrationen mere gennemsigtig og effektiv og vil arbejde sammen med det fremragende og engagerede europæiske ombudsmandspersonale for at bringe fornyet energi og effektivitet til kontoret.

Det er endvidere min hensigt at samarbejde med Europa-Parlamentet og at engagere sig proaktivt med Kommissionen og de andre EU-institutioner på vegne af borgernes rettigheder og interesser."

Den Europæiske Ombudsmands arbejde

Hvert år modtager Den Europæiske Ombudsmand omkring 2 500 klager fra borgere, virksomheder, ngo'er, universiteter, kommuner og andre enheder. Hvert år iværksætter institutionen mere end 450 undersøgelser. Mange af disse er baseret på klager over manglende gennemsigtighed i EU-institutionerne, herunder afslag på aktindsigt i dokumenter eller oplysninger. Andre sager vedrører problemer med EU-programmer eller -projekter, diskrimination eller interessekonflikter i EU's administration.

For mere information om den nye europæiske ombudsmand, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending