Følg os

Økonomi

EU's handelsaftale med Costa Rica og El Salvador bliver operationel

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billederHandelsbarrierer mellem EU, Costa Rica og El Salvador vil blive ophævet fra den 1. oktober 2013, når handelssøjlen i associeringsaftalen mellem EU og Mellemamerika træder i kraft med disse lande. EU og Honduras, Nicaragua og Panama har anvendt aftalen siden 1. august. Guatemala er ved at færdiggøre procedurer for at muliggøre midlertidig anvendelse snart. Dette ambitiøse handelspartnerskab åbner nye markeder og forenkler reglerne, hvilket øger handel og investeringer i begge regioner. Mellemamerikas økonomi forventes at vokse med over 2.5 mia.EUR om året, når aftalen gælder for hele regionen.

”Dette er den første ægte region-til-region-associeringsaftale underskrevet af EU,” sagde handelskommissær Karel De Gucht. ”Jeg er glad for, at Costa Rica og El Salvador nu kan drage fordel af handelsaftalen, hvilket er et vigtigt skridt i retning af vores mål om at anvende aftalen i hele regionen. Vi ser frem til Guatemala tiltræder meget snart. Aftalen vil være en stor stimulans for den økonomiske integration i Mellemamerika. Nu er det op til virksomheder på begge sider at drage fuld fordel af de mange muligheder, som aftalen giver. ”

Den overordnede del af aftalen indeholder discipliner, der går ud over dem, der er aftalt i den multilaterale handelsramme, især inden for tjenesteydelser, offentlige indkøb, intellektuel ejendomsret, bæredygtig udvikling og tekniske handelshindringer. Dette vil øge udviklingen i hele regionen, samtidig med at der skabes nye markedsmuligheder for europæiske virksomheder, eksportører og investorer.

reklame

Et vigtigt aspekt af aftalen er dets høringssystem på forskellige niveauer, såsom civilsamfundets inddragelse. Dette vil muliggøre åben dialog om særlige handelshensyn i de forskellige kapitler i aftalen. Det skaber også et gennemsigtigt, ikke-diskriminerende og forudsigeligt miljø for virksomheder og investorer og indeholder en bilateral tvistbilæggelsesordning.

Baggrund

EU er næststørste handelspartner for Costa Rica og El Salvador. Handelsstrømmene mellem Costa Rica og EU er steget kontinuerligt i løbet af de sidste ti år og nåede € 8.7bn i 2012. Samme år udgjorde EU udenlandske direkte investeringer € 400m, primært inden for telekommunikation, turisme, industri og transport.

reklame

Costa Rica og El Salvador eksport til EU består af industriprodukter (mikrochips, medicinske og optiske instrumenter) samt landbrugsprodukter (kaffe, bananer, ananas, sukker og fiskeri). EU eksporterer primært farmaceutiske produkter, olieolie, biler og maskiner.

Associeringsaftalen mellem EU og Mellemamerika (Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua og Panama) indeholder tre søjler - politisk dialog, udviklingssamarbejde og handel. Disse sigter mod at støtte økonomisk vækst, demokrati og politisk stabilitet i Mellemamerika. Indtil alle 28 EU-medlemsstater har ratificeret aftalen, vil handelspilaren midlertidigt blive anvendt, så virksomheder allerede kan nyde godt af alle de handelspræferencer, der er fastsat i aftalen.

For den fulde tekst af handelsaftalen, klik her.

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending