Følg os

Økonomi

Kommissionen foreslår standardmomsangivelse for 20 millioner europæiske virksomheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billederI oktober vil Europa-Kommissionen foreslå en standard momsangivelsesformular til virksomheder. Hvert år indsendes 150 millioner momsangivelser til EU's skattemyndigheder. Indberetningsforpligtelserne varierer dog i alle 28 medlemslande, hvilket gør det meget vanskeligt for virksomheder, der driver forretning i mere end ét medlemsland, at overholde så mange forskellige regler. Kommissionens forslag om at standardisere momsindberetningsforpligtelser på tværs af alle 28 medlemslande vil fjerne en af ​​de største forhindringer for virksomheder for at udvide deres forretningsmuligheder på det indre marked, især små europæiske virksomheder.

Baggrund

Den 6. december 2011 fremlagde Europa-Kommissionen en strategi for fremtiden for moms i Europa (se IP / 11 / 1508). Den opstiller en række tiltag for at skabe et enklere, mere effektivt og mere robust momssystem i EU, der er skræddersyet til det indre marked, herunder en standard momsreform. Dagens forslag reagerer også på SMV'ers indikationer om, at momsregler er en af ​​de ti største vanskeligheder og omkostninger, de står over for, når de etablerer virksomhed og ekspanderer på tværs af grænserne i Europa (se IP / 13 / 388).

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending