Følg os

Økonomi

Borgere, interessenter og politiske beslutningstagere debatterer fremtiden for EU's sociale rettigheder

DEL:

Udgivet

on

billed-uploadMandag den 30. september markerer åbningen af ​​en anden runde af live, interaktive onlinedebatter – denne gang om sociale rettigheder – mellem borgere, virksomheder, organisationer og politiske beslutningstagere inden for rammerne af Det indre markeds måned (Se IP / 13 / 847). Dette er en mulighed for borgere og interessenter til at fremsætte forslag til EU's fremtid og til at debattere disse forslag online, i realtid, med andre borgere, interessenter, embedsmænd og ledere og eksperter fra hele Europa. Kommissionen går igen på nettet for at inddrage borgere og civilsamfundsgrupper i sin politiske dagsorden. Online-forummet tilbyder interessenter en unik og umiddelbar kommunikationslinje til de politiske beslutningstagere i Bruxelles. I løbet af måneden for det indre marked er forummet vært for successive debatter om fire temaer: job, sociale rettigheder, banker og e-handel - på alle 24 EU-sprog.

Kommissær for det indre marked og tjenesteydelser, Michel Barnier, sagde: "Vi havde en fascinerende første onlinedebat tidligere på ugen om jobmuligheder i det indre marked. Jeg hørte tydeligt budskabet fra mange unge mennesker om, at de er bekymrede over at blive trukket ind i en række ulønnede praktikophold uden udsigt til et fast og betalt job efter. Det er et problem, som vi skal tackle. Vi er nødt til at beskytte arbejdstagere på det indre marked, og det er også emnet for diskussion i den anden uge af måneden for det indre marked. Mange sådanne beskyttelser minimumsstandarder for sundhed og sikkerhed, men jeg ved, at folk er bekymrede over, at eksisterende regler bliver misbrugt, hvilket f.eks. fører til opfattet velfærdsturisme eller social dumping. Jeg tager disse bekymringer meget alvorligt og ser frem til at drøfte dem med borgerne næste gang uge."

Debatterne løber fra mandag til onsdag (30. september-2. oktober) om 35 ideer i 17 EU-lande lige fra friheden til at modtage sundhedsydelser i enhver medlemsstat til et initiativ, der vil lette informationsstrømmene mellem medlemsstaternes sociale sikringsinstitutioner. . Denne debat om sociale rettigheder finder sted på et tidspunkt, hvor grænserne mellem den private og offentlige sektor bliver mere og mere udviskede i forhold til at levere væsentlige sociale ydelser, mens en mere mobil arbejdsstyrke betyder, at nogle kan opleve forvirring med hensyn til deres pensioner, sundhedsydelser og ydelser. bevæge sig over grænserne i EU. I løbet af de kommende dages debat vil mennesker, organisationer og virksomheder på stedet have mulighed for at fremhæve, hvilke hindringer der er tilbage, og fremsætte deres forslag til handlinger på europæisk plan.

Baggrund

Det indre markeds måned finder sted online link. i løbet af fire på hinanden følgende uger, med et andet politiktema, der undersøges hver uge:

  • 23.-25. september, om job: Hvordan finder man arbejde, etablerer en virksomhed eller får kvalifikationer anerkendt i Europa?
  • 30. september-2. oktober om sociale rettigheder: Hvilke sociale beskyttelsesrettigheder findes der på EU's indre marked, hvad angår pensioner, sundhedspleje, offentlige tjenester...?
  • 7.-9. oktober om banker: Hvad mere kan der gøres for at beskytte indlån, forhindre endnu en finanskrise og sikre, at banker investerer i realøkonomien for at fremme vækst?
  • 14.-16. oktober, om e-handel: Hvor nemt er det at sælge produkter online, eller købe dem og få dem leveret på tværs af grænser som kunde? Hvor beskyttet er de data, folk deler på sociale netværkssider?

Måneden for det indre marked giver en enestående mulighed for Europas "netbrugere" til at kommentere, udfordre og forfine nye politiske idéer fremsat online fra jorden. Det giver deltagerne en række måder at interagere med politiske beslutningstagere på. De kan:

  • Stemme og kommentere de politiske indlæg fra enkeltpersoner, organisationer og virksomheder;
  • spørgsmål og debat med kommissærer, MEP'er, EU-eksperter og nationale personligheder gennem live videochat, og;
  • fem deltagere vil blive inviteret til en afsluttende debat med kommissær Michel Barnier på Euronews den 23. oktober i Europa-Parlamentet i Strasborg.

Idéer kan stadig indsendes på online platformen. Næsten 400 ideer er allerede blevet indsendt af interessenter og enkeltpersoner. Disse ideer blev åbnet for debat den 23. september for idéerne om job og åbner den 30. september for ideerne om sociale rettigheder, den 7. oktober for ideerne om banker og 14. oktober for ideerne om e-handel.

reklame

Uafhængige moderatorer vil opsummere resultaterne af disse debatter – de ideer, som deltagerne mener kan ændre Europa. De vil også blive skrevet ind i en endelig rapport, der vil blive offentliggjort og kan indgå i EU's arbejde i morgen.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending