Følg os

Økonomi

Togpassagerer har ret til delvis refusion af prisen på togbillet i tilfælde af betydelig forsinkelse, selv om den kan henføres til force majeure

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billederCarriers cannot rely on rules of international law which exempt them in cases of force majeure from paying compensation for loss suffered as a result of delay to avoid their obligation to refund.

The regulation on rail passengers’ rights and obligations1 provides that the liability of railway undertakings in the case of delay is governed by the Uniform Rules concerning the Contract for International Carriage of Passengers and Luggage by Rail2, subject to the applicable provisions of the regulation.

In accordance with the Uniform Rules, which are part of international law and are reproduced in the annex to the regulation, the railway carrier is liable to the passenger for the loss or damage resulting from the fact that, by reason of the late running of a train, his journey cannot be continued or continuation of the journey could not reasonably be required the same day. However, the carrier is exempt from liability where the delay is attributable to force majeure, namely, inter alia, circumstances not connected with the operation of the railway which the carrier could not avoid.

reklame

The regulation provides that a passenger facing a delay of an hour or more may request a partial reimbursement of the price paid for the ticket from the railway undertaking. The amount of that compensation is at least 25% of that price in the event of a delay of between 60 and 119 minutes and 50% in the event of a delay of 120 minutes or more. The regulation provides for no exception to that right to compensation where the delay is attributable to force majeure.

Against that background, the Verwaltungsgerichtshof (Administrative Court, Austria) has asked the Court of Justice whether a railway undertaking may be discharged from its obligation to pay compensation where the delay is attributable to force majeure. The Administrative Court is required to rule on an action brought by Austrian railway carrier ÖBB-Personenverkehr AG against the Austrian rail network control commission’s decision requiring it to delete from its general terms and conditions a provision which excluded any right to compensation in cases of force majeure.

In its judgment today, the Court finds, first, that the regulation itself does not exempt railway undertakings from the obligation to pay compensation where the delay is attributable to force majeure.

reklame

The Court then notes that the Uniform Rules, which exempt the carrier from its obligation to pay compensation in cases of force majeure, relate only to the right of passengers to receive compensation for damage or loss resulting from the delay or cancellation of a train. On the other hand, the compensation provided for by the regulation, calculated on the basis of the ticket price, has a very different purpose, which is to compensate the passenger for the consideration provided for a service which was not supplied in accordance with the transport contract. It is also a fixed-rate standard form financial compensation, unlike that provided for under the system of liability established by the Uniform Rules, which requires an individual assessment of the damage suffered. Moreover, as those two liability systems are quite different, in addition to receiving fixed rate compensation, passengers may also bring a claim for compensation under the Uniform Rules.

In those circumstances, the Court finds that the carrier’s grounds of exemption from liability under the Uniform Rules are not applicable in the context of the liability system established by the regulation. In that regard, the Court notes that the regulation’s travaux préparatoires unequivocally indicate that the EU legislature intended to extend the obligation to pay compensation to those cases in which carriers are exempt from their liability to pay compensation under the Uniform Rules.

The Court also rejects the argument that the rules relating to force majeure set out in the provisions on the rights of passengers travelling by other modes of transport, such as by plane, boat, bus and coach, are applicable by analogy. Since the different modes of transport are not interchangeable as regards the conditions of their use, the situation of undertakings operating in different transport sectors is not comparable.

In those circumstances, the Court finds that a railway undertaking may not include in its general terms and conditions of carriage a clause under which it is exempt from its obligation to pay compensation in the event of a delay where the delay is attributable to force majeure.

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs

Europæiske Centralbank (ECB)

'Damen er ikke til afsmalning' - Lagarde

Udgivet

on

Ved at omskrive den afdøde britiske premierminister og monetarist Margaret Thatcher i en sætning, som hun sandsynligvis ikke ville have udtalt, meddelte Den Europæiske Centralbanks præsident, Christine Lagarde, i dag, at 'damen ikke er til afsmalning'.

På grundlag af en fælles vurdering af finansieringsforholdene og inflationsudsigterne har centralbankens styrelsesråd besluttet, at køb af nettoaktiver under pandemisk nødkøbsprogram (PEPP) kan fortsætte, men i et mere moderat tempo.  

Rådet enedes også om at beholde renterne, som de er, og sagde, at de forventer, at ECB -renterne forbliver på deres nuværende eller lavere niveau, indtil inflationen når to procent, men giver mulighed for en overgangsperiode, hvor inflationen kan stige moderat over sit mål.

reklame

Inflationsudsigter

Lagarde erkendte, at folk i mange eurolande oplever prisstigninger, men hun sagde, at når banken "ser under inflationen", får deres udsigter dem til at tro, at den vil være 1.5% ved udgangen af ​​den forventede horisont.

Lagarde fremhævede virkningen af ​​energipriser, men pegede også på prisstigninger på grund af flaskehalse i forsyningskæden forbundet med, at økonomien åbnede igen. Banken forventer, at dette stort set vil være midlertidigt, men erkender, at det kan resultere i opadgående pres på priserne, hvis det fortsætter længere end forventet. 

reklame

Med hensyn til lønninger sagde Lagarde, at ECB endnu ikke havde set tegn på en betydelig stigning i priserne, men vil være opmærksom på dette, da forhandlinger finder sted i efteråret. Under alle omstændigheder forventer hun, at lønstigningen vil være moderat og gradvis.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending