Følg os

Økonomi

Europas fremtid: næstformand Viviane Reding debatter med borgerne i Helsinki

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

urlEuropa-Kommissionens næstformand Viviane Reding (billedet) er i Helsinki sammen med MEP Sirpa Pietikäinen den 24. september for at afholde en debat om Europas fremtid med omkring 300 borgere. Debatten finder sted den 24. september mellem 10:00 og 12:00 (9:00 og 11:00 CET) på Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki.

Morgendagens begivenhed er den 30. i en række borgerdialoger, som EU-kommissionærer holder overalt i Den Europæiske Union sammen med nationale og lokale politikere og medlemmer af Europa-Parlamentet. Hver debat er centreret omkring tre hovedtemaer: den økonomiske krise, borgernes rettigheder og Europas fremtid.

"Finland besidder 3. pladsen i World Economic Forums globale konkurrenceevneindeks, idet han er den førende medlemsstat - det bedste bevis for, at hårdt arbejde belønnes med succes. Finland gennemgik en hård bankkrise i 1990'erne, men efter alvorlige og vanskelige strukturreformer , det kom stærkt og konkurrencedygtigt ud. Finland kan være en europæisk model for andre amter i økonomiske vanskeligheder i dag. Jeg ser frem til at høre om de erfaringer, som finske borgere har gjort, og til deres synspunkter og forventninger til fremtiden for vores Union. EU's borgerdialoger er en fremragende platform til at dele sådanne oplevelser i hele Europa, "sagde næstformand Reding, der er ansvarlig for retfærdighed, grundlæggende rettigheder og unionsborgerskab.

reklame

Det er på tide at have en dybtgående debat om, hvilken type EU-europæere og finner der ønsker. Valget til Europa-Parlamentet i 2014 vil gøre denne debat mere relevant end nogensinde. Borgerdialogen i Helsinki giver mulighed for at kommentere, dele synspunkter og stille spørgsmål til næstformand Reding og MEP Sirpa Pietikäinen. Feedbacken føjes til konturer af en politisk vision om Europas fremtid, der skal præsenteres i det tidlige forår 2014.

Der kræves forudgående registrering. Debatten bliver modereret af André Noël Chaker, "Årets højttaler 2012" af The Speakers Forum Finland. Arrangementet streames live via internettet som en webcast. Borgere fra hele Europa kan også deltage via Twitter ved at bruge hashtag #EUDeb8. Spørgsmål kan også sendes til denne adresse: [e-mail beskyttet]

Arrangementet er arrangeret af repræsentation i Europa-Kommissionen i Helsingfors. Det europæiske år for Borgernes partnere i Finland er Statsministeriet og Europabevægelsen. Ambassadøren af ​​det europæiske år for borgerne er minister for europæiske anliggender og udenrigshandel Alexander Stubb.

reklame

Baggrund

Hvad handler Citizens 'Dialogues om?

I januar, Europa-Kommissionen startede det europæiske år for Borgerne (IP / 13 / 2), et år dedikeret til borgerne og deres rettigheder. I hele dette og næste år vil medlemmer af Europa-Kommissionen sammen med nationale og lokale politikere og medlemmer af Europa-Parlamentet møde europæiske borgere og høre deres forventninger til EU's fremtid.

Næstformand Reding har allerede fastslået debatter i Berlin, Dublin, Thessaloniki, Bruxelles, Esch, Warszawa, Heidelberg, Sofia, Namur og Trieste. Mange flere Dialoger vil finde sted i hele Den Europæiske Union i hele 2013 og i de første måneder af 2014 - som vil se europæiske, nationale og lokale politikere udøver en debat med borgere fra alle samfundslag. Følg alle de Dialoger her.

Meget er blevet opnået i de tyve år siden indførelsen af ​​unionsborgerskab: den nyeste EU undersøgelse viser, at i dag føler 62% af borgerne sig "europæiske". I Finland er dette tal 73%. Overalt i EU bruger borgerne deres rettigheder dagligt. Men folk er ikke altid opmærksomme på disse rettigheder. F.eks. Siger omkring halvdelen af ​​finnerne (49%), at de gerne vil vide mere om deres rettigheder som EU-borgere.

Derfor har Kommissionen gjort 2013 til det europæiske år for borgerne. Citizens 'Dialogues er kernen i dette år.

Hvorfor gør Kommissionen det nu?

Fordi Europa står ved et korsvej. Europas fremtid debatteres overalt i EU med mange stemmer, der taler om at bevæge sig mod politisk union, en sammenslutning af nationalstater eller en Europas Forenede Stater. De kommende måneder og år vil være afgørende for Den Europæiske Unions fremtidige forløb. Yderligere europæisk integration skal gå hånd i hånd med styrkelse af Unionens demokratiske legitimitet. At give borgerne en direkte stemme i denne debat er derfor vigtigere end nogensinde.

Hvad bliver resultatet af dialogerne?

Tilbagemeldingerne fra borgerne i de Dialogerne vil hjælpe med at guide Kommissionen, som det udarbejder planer for en fremtidig reform af EU. Et af hovedformålene med dialogerne vil også være at gøde jorden for valget i 2014 europæiske.

På 8 maj 2013 Europa-Kommissionen offentliggjorde sin anden EU Rapport om unionsborgerskab, Som fremsættes 12 nye konkrete foranstaltninger for at løse problemer borgerne stadig har (IP / 13 / 410 og MEMO / 13 / 409). Borgernes rapport er Kommissionens svar på en større onlinekonsultation, der blev afholdt fra maj 2012 (IP / 12 / 461) og de rejste spørgsmål og forslag fremsat i borgerdialoger om EU-borgernes rettigheder og deres fremtid.

For mere information, Klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending