Følg os

Økonomi

EU støtter opførelse af Syndicat Bil Ta Garbis genbrugsanlæg til husholdningsaffald med et lån på 50 mio. €

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

10000000000000C00000008253F18DCEAnlæg til genbrug af husholdningsaffald i Syndicat Mixte Bil Ta Garbi - Canopia i Bayonne og Mendixka i Charritte-de-Bas - har modtaget støtte fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) i form af et lån på 50 millioner euro.

Låneaftalen blev underskrevet fredag ​​den 20. september 2013 i Bayonne af Syndicat Bil Ta Garbi Formand Alain Iriart og EIB næstformand Philippe de Fontaine Vive i nærværelse af MEP Alain Lamassoure, Pierre-André Durand, præfekt for departementet Pyrénées-Atlantiques .

Denne seneste låneaftale, der leveres i partnerskab med bankerne BPCE og CASA, gør det muligt at færdiggøre opførelsen af ​​to anlæg til forarbejdning og genbrug af husholdningsaffald i den vestlige del af Pyrénées-Atlantiques-afdelingen:

reklame
  • Canopia-anlægget i Bayonne, der omfatter et organisk fermenterbart affaldsgenvindingsanlæg med en kapacitet på 80,000 t / år og et sorteringscenter for genanvendelig husholdningsemballage (20,000 t / år) og;
  • Mendixka-anlægget i Charritte-de-Bas, der består af et sorterings- og komposteringsanlæg til husholdningsaffald (20,000 t / år) og et deponeringsanlæg for ikke-genanvendeligt restaffald (16,000 t / år).

Fra og med 2014 vil disse to store projekter være til gavn for mere end 265 indbyggere i Pyrénées-Atlantiques-afdelingen.

På et tidspunkt med faldende kreditmuligheder for lokale myndigheder har dette lån med lang løbetid på attraktive vilkår muliggjort af EIB's AAA-rating vist sig at være afgørende for gennemførelsen af ​​Syndicat Bil Ta Garbis regionale husholdningsplaner og lignende affaldshåndteringsplaner. Disse opfylder EU's klimaindsats og mål for vedvarende energi ved at genvinde energi fra affald og reducere drivhusgasemissioner og samtidig hjælpe med at udvikle en bæredygtig økonomi ved at fremme genbrug. Disse projekter vil også bidrage til at nå nationale og afdelingsmæssige bæredygtige mål ved at reducere bortskaffelse af affald på lossepladser med halvdelen.

Under underskrivelsesceremonien sagde EIB's næstformand Philippe de Fontaine Vive: ”Dette enorme affaldsbehandlingsprojekt er afgørende for Fransk Baskerlands fremtid. Det er en del af et miljøprogram, hvor indbyggerne i de forskellige kommuner vil være de vigtigste modtagere. Det er vores pligt at skabe de bedste betingelser for finansiering af sådanne projekter, som er nøglefaktorer for bæredygtig økonomisk udvikling i hjertet af vores regioner. Sådan bygger vi en fremtid for den yngre generation. ”

reklame

For Syndicat Bil Ta Garbi viser EIB's støtte, at dens valgte medlemmer har truffet de rigtige valg i at udvikle faciliteter, der kan imødekomme EU, nationale og lokale husholdningsudfordringer og lignende affaldshåndteringsudfordringer: ”Med Canopia- og Mendixka-anlæggene vil vores region være i stand til at genbruge 70% af husholdningsaffaldet produceret af dets mere end 265,000 indbyggere. Disse to faciliteter er fuldt ud i tråd med målsætningerne for EU, nationale og afdelinger. Støtten fra EIB og alle de andre finansielle og institutionelle partnere er en afgørende faktor i opbygningen af ​​disse to faciliteter og forvaltning af vores ressourcer ansvarligt - startende med vores spild ”sagde Syndicat Bil Ta Garbi formand Alain Iriart.

Om EIB

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions langfristede långivningsinstitution, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langtidsfinansiering til rådighed for forsvarlige investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

2013 har været et afgørende år for EIB-støtte til investeringer i Frankrig. Siden januar har bankens kapitalforøgelse gjort det muligt for den at pumpe mindst 7 mia. € ind i den reale økonomi i Frankrig gennem vækstaccelererende og jobskabende projekter.

Om Syndicat Bil Ta Garbi

Syndicat Bil Ta Garbi er en lokal offentlig myndighed, der er ansvarlig for behandling og genbrug af husholdningsaffald og lignende affald. Det består af 12 kommunale samfund og en stor byområde, der omfatter 202 kommuner med over 270,000 indbyggere i en stor del af den vestlige del af Pyrénées-Atlantiques-afdelingen. Det behandler over 150,000 ton affald hvert år. Under sin public service-opgave fører den en affaldshåndteringspolitik, der primært er baseret på reduktion, sortering og genbrug af husholdningsaffald.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending