Følg os

Økonomi

Det europæiske semester: Hvordan man kan forbedre EU-koordineringen af ​​økonomiske politikker

DEL:

Udgivet

on

MEP Elisa Ferreira under EP ECON-udvalget tirsdag den 17. september 2013 Elisa Ferreira under udvalgsmødet den 17. september

EU's koordinering af økonomiske politikker - kendt som det europæiske semester - bør ifølge Elisa Ferreira være mere gennemsigtig og inddrage de europæiske og nationale parlamenter tættere. Det er den portugisiske socialdemokrat, der har ansvaret for at formulere EP's holdning til gennemførelse af EU-politiske anbefalinger til medlemslandene. Det økonomiske udvalg holdt møde den 17. september for at drøfte processen med repræsentanter for de nationale parlamenter.

Ferreira talte for en ny tilgang: "Lande skal tilbage med ansvaret for de landespecifikke anbefalinger, og kvaliteten af ​​anbefalingerne skal ses på." Men hun tilføjede: "Vi er også nødt til at indse, at lande ikke er frie til at gå deres egne veje fuldstændigt på grund af den indflydelse, de kan have på deres medlemslande."

Nogle af de nationale deputerede til stede på mødet udfordrede behovet for at efterleve anbefalingerne. Jean-Paul Gauzès, en fransk MEP, der overvåger dette spørgsmål på vegne af EPP-gruppen, svarede: "Du skal være opmærksom på, at de anbefalinger, som kom fra Kommissionen, faktisk blev vedtaget af Rådet. Hvis medlemslandene gør det" Hvis de ikke kan lide anbefalingerne, bør de gøre indsigelse mod dem, når de skal adopteres."

Nationale deputerede opfordrede også til en regelmæssig debat med Kommissionen og Europa-Parlamentet om det europæiske semester. De landespecifikke anbefalinger bør også kommunikeres tidligere for at afklare hver enkelt medlemsstats holdning.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending