Følg os

Økonomi

Kommissionen tager skridt til at sikre Kroatien korrekt gennemfører den europæiske arrestordre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EAW-logo-sc275Den 18 september lancerer Europa-Kommissionen artikel 39 procedure for Kroatien. Dette betyder aktivering af beskyttelsesklausulen om retlige og indre anliggender i Kroatiens tiltrædelsestraktat for at træffe passende foranstaltninger i lyset af Kroatiens fortsatte manglende overholdelse af Den europæiske rammeafgørelse om arrestordre.

Disse foranstaltninger inkluderer forbedret overvågning og suspension af Schengenfaciliteten (oprettet af artikel 31 af Kroatiens tiltrædelsestraktat). Schengen-faciliteten blev oprettet for at støtte Kroatien i gennemførelsen af ​​Schengen-reglerne. Disse Schengen-fonde er i øjeblikket øremærket til at hjælpe med at forberede Kroatiens Schengen-tiltrædelse.

Næstformand Viviane Reding, EU's justiskommissær sammen med præsident Barroso og kommissær Füle, der er ansvarlig for udvidelsespolitikken, informerede kollegiet om fakta og fik fuld opbakning til handling i henhold til artikel 39 i Kroatiens tiltrædelsestraktat.

reklame

På dette grundlag har Kommissionen i dag indledt høringen med medlemslandene om den foreslåede aktion. Medlemsstaterne har ti arbejdsdage til at fremsætte kommentarer.

Dette skridt følger adskillige advarsler og udvekslinger fra Kommissionen med de kroatiske myndigheder i løbet af sommeren. Kommissionen har konsekvent anmodet om en hurtig og ubetinget korrektion af den kroatiske lovgivning til gennemførelse af den europæiske arrestordre for at bringe den tilbage i overensstemmelse med EU-gældende ret. Dette havde været de kroatiske myndigheders forpligtelse under tiltrædelsesforhandlingerne. Mens Kroatien har tilbudt at bringe loven tilbage til lovligheden, stillede den som en betingelse, at den trådte i kraft den 15. juli 2014. Denne lange forsinkelse er uberettiget. I juni 2013 havde det kun taget Kroatien et par dage - kun tre dage før Kroatiens EU-tiltrædelse - at ændre sin lovgivning på en måde, der modsiger den europæiske arrestordre. Det bør ikke tage længere tid at returnere det til overensstemmelse.

Begivenheds baggrund og kronologi

reklame

Kroatien havde korrekt overført den europæiske arrestordre gennem loven om retligt samarbejde med EU-landene af 2010. Det er på dette grundlag, at forhandlingerne om EU-tiltrædelse blev afsluttet, og tiltrædelsestraktaten blev undertegnet og ratificeret af de nationale parlamenter i alle andre 27-medlemslande. Dette blev gjort i god tro og under den antagelse, at Kroatien ville overholde sine forpligtelser, der blev taget under tiltrædelsesforhandlingerne.

Den 28 juni 2013, kun tre dage før tiltrædelse, vedtog det kroatiske parlament vidtrækkende ændringer af sin nationale lovgivning til gennemførelse af den europæiske arrestordre. Dette blev gjort på trods af advarsler fra Kommissionen om, at sådanne ændringer var uforenelige med EU-lovgivningen. Den reviderede lov begrænser i tide anvendelsen af ​​den europæiske arrestordre. I henhold til den ændrede lovgivning behøver Kroatien ikke at overgive personer, der er anklaget eller dømt for forbrydelser begået inden 7 august 2002.

Muligheden for at begrænse den midlertidige anvendelse af den europæiske arrestordre blev stillet til rådighed for medlemslandene på tidspunktet for vedtagelsen af ​​rammeafgørelsen i 2002. I henhold til artikel 32 i rammeafgørelsen kunne medlemsstater på tidspunktet for dens vedtagelse afgive en erklæring og offentliggøre den i EUT, hvor de angiver, at de som en fuldbyrdelsesstat ikke ville anvende den europæiske arrestordre med tilbagevirkende kraft for forbrydelser begået før en bestemt dato (7 august 2002). Kun tre medlemsstater afgav en sådan erklæring (Østrig, Frankrig og Italien). Kroatien inkluderede ikke en tilsvarende klausul i sin tiltrædelsestraktat og kan derfor ikke benytte sig af en sådan mulighed.

Begrænsningen af ​​den europæiske arrestordre er en klar og alvorlig overtrædelse af EU-lovgivningen. Det afværger andre medlemslandes legitime forventninger om at være i stand til at anmode om overgivelse af påståede og dømte kriminelle fra Kroatien fra landenes tiltrædelse af EU under et hurtigt og effektivt europæisk arrestordringssystem. Ifølge de kroatiske myndigheder inden den 6. september 2013 havde landet modtaget 121 anmodninger under den europæiske arrestordre, 23 af dem for lovovertrædelser begået inden den 7. august 2002. Der er derfor mere end 20 anmodninger under den europæiske arrestordre, som Kroatien ikke respekterer i øjeblikket.

For mere information om den europæiske arrestordre, klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending