Menneskerettigheder: Situationen i Congo, Den Centralafrikanske Republik og Bahrain

| September 15, 2013 | 0 Kommentarer
516c22376Europa-Parlamentet vedtog tre separate beslutninger om 12 september, der fordømmer den seneste udbrud af vold i den østlige Den Demokratiske Republik Congo, og den forfatningsstridige magtovertagelse i bilen i marts og opfordrer til overholdelse af menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder i Bahrain.

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

MEP'erne fordømte den seneste udbrud af vold i den østlige del af landet og kræve et øjeblikkeligt stop for alle krænkelser af menneskerettighederne, herunder den alarmerende og udbredt seksuel og kønsbaseret vold. De fordømte alle former for ekstern støtte til "forstyrrende kræfter i Den Demokratiske Republik Congo" og opfordre de regionale aktører til at afstå fra enhver handling eller udsagn, som ville forværre situationen i Congo. De congolesiske myndigheder opfordres også til "at gennemføre alle nødvendige foranstaltninger for at konsolidere demokratiet og sikre reel deltagelse af alle politiske kræfter" i henhold til den eksisterende lovgivning og på grundlag af frie og retfærdige valg.

Den Centralafrikanske Republik (CAR)

Parlamentets beslutning fordømmer forfatningsstridige magtovertagelse, i kraft af væbnet magt, som Séléka koalition i marts som samt de alvorlige krænkelser af den humanitære folkeret og de udbredte krænkelser af menneskerettighederne. MEP'erne udtrykker deres dybe bekymring over situationen i landet og opfordrer myndighederne til at træffe konkrete foranstaltninger til at beskytte civilbefolkningen og for at genoprette den offentlige orden og grundlæggende tjenester.

Bahrain

"The legitime ret bahrainske borgere frit at udtrykke deres meninger, organisere forsamlinger og demonstrere fredeligt skal respekteres," sagde MEP'er i deres opløsning. De kalder videre myndighederne til omgående at indstille alle former for undertrykkelse, løslade alle samvittighedsfanger, og respektere ungfisk. "Den uafhængige kommission for rettighederne for fanger og tilbageholdte bør effektivt overvåge og forbedre deres betingelser", tilføjer de, mens "ministeriet for menneskerettigheder og social udvikling i Bahrain bør handle i overensstemmelse med internationale standarder og forpligtelser på menneskerettighedsområdet."

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi