Følg os

Økonomi

Europæiske unge og politiske beslutningstagere leverer løsninger til problemer med eksklusion af unge

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1187246_10151672096358533_1296254133_n EU-ungdomskonference i Vilnius har vedtaget 21 fælles konklusioner. Mere end 250 unge og politikere fra alle 28 medlemslande i EU udtrykte konkrete forslag til forbedring af social inklusion af unge, især unge, der ikke er beskæftiget, uddannet eller uddannet (NEET), i arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet og det sociale liv.
 
Konklusionerne præsenterer forslag inden for områder, der tilpasser uddannelse til unges behov og krav fra arbejdsmarkedet, informerer og vejleder unge i deres overgange, letter overgangen fra uddannelse til beskæftigelse, forbedrer arbejdsmarkedet for unge, støtter unge autonomi, styrkelse af ungdomsorganisationernes rolle og udvikling af tværsektorielt samarbejde.
 
Unge og politikere på EU-ungdomskonferencen foreslår, at der vedtages en bindende ramme for kvalitets- og betalte praktikophold i Den Europæiske Union.
 
Det foreslås også, at EU-medlemsstater opretter eller udvikler nationale koordinerende organer for ungdomsgarantien, der involverer repræsentanter for ungdomssektoren og andre arbejdsmarkedets parter.
 
Blandt andre vedtagne konklusioner foreslås det, at medlemsstaterne skal udvikle og gennemføre nationale politikker, der vil hjælpe unge mennesker, herunder NEET'er, studerende, ansatte og andre, få adgang til overkommelige og anstændige boliger for at sikre deres autonome liv.
 
Ifølge generaldirektør for ungdomsanliggender Steponas Kulbauskas er han meget glad for at se, at unge mennesker ikke kun er meget opmærksomme på vigtigheden af ​​ungdoms social udstødelse, men også foreslår konkrete løsninger. ”I dag fik vi en masse gode ideer, som vi lover, vil blive hørt, overvejet og forhåbentlig implementeret,” sagde han.
 
Peter Matjašič, formand for Det Europæiske Ungdomsforum (YFJ) sagde: ”Budskabet er klart: unge har brug for et mere retfærdigt og retfærdigt arbejdsmarked med mere permanente, stabile job. Social integration af unge passerer gennem retten til anstændigt arbejde og til at blive behandlet lige på arbejdsmarkedet. EU og medlemsstaterne er nødt til at gøre mere for at forhindre usikkerhed på arbejdspladsen og sikre kvalitetsbeskæftigelse for unge. De skal handle nu! Det er på tide at regulere kontraktmæssige ordninger og fjerne al forskelsbehandling, også på grund af alder, på arbejdsmarkedet ”.
 
Den litauiske ungdomsrådsformand, Loreta Senkute tilføjede: ”I de to konferencedage lykkedes det deltagerne at blive enige om grundlæggende foranstaltninger, der skulle gennemføres, hvilket ville understrege emnet social inklusion. Det vigtigste for de unge er ikke at miste det, der kom til udtryk på konferencen, og at skabe effektive overvågningsmekanismer, der ville gøre de udtrykte konklusioner til konkrete ungdomspolitikker overalt i Europa ”.
 
Disse konklusioner er formuleret i live-fælles diskussioner under konferencen på tværs af syv workshops. Hver af disse udviklede tre konkrete, innovative fælles konklusioner til det endelige dokument. EU-ungdomskonferencen, som er et kerneelement i EU-processen med den strukturerede dialog med de unge, afholdes hvert år i hvert formandskab. I år var begivenheden fokuseret på det litauiske formandskabs hovedprioritet på ungdomspolitisk område: social integration af unge med særlig vægt på inklusion af unge, der ikke er beskæftiget, uddannet eller uddannet (NEET).
 
Konklusioner, der er vedtaget i dag, vil bidrage til udkastet til EU-rådets konklusioner, der udvikles i EU-Rådet om styrkelse af den sociale integration af unge mennesker, der ikke er i beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse, og som forventes vedtaget af EU-medlemsstaternes Ungdomsministre i november 2013. Derudover vil konklusionerne give input til udkastet til Rådets resolution om struktureret dialog med unge om social integration, som vil blive vedtaget under det kommende græske EU-formandskab.

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs

Europæiske Centralbank (ECB)

'Damen er ikke til afsmalning' - Lagarde

Udgivet

on

Ved at omskrive den afdøde britiske premierminister og monetarist Margaret Thatcher i en sætning, som hun sandsynligvis ikke ville have udtalt, meddelte Den Europæiske Centralbanks præsident, Christine Lagarde, i dag, at 'damen ikke er til afsmalning'.

På grundlag af en fælles vurdering af finansieringsforholdene og inflationsudsigterne har centralbankens styrelsesråd besluttet, at køb af nettoaktiver under pandemisk nødkøbsprogram (PEPP) kan fortsætte, men i et mere moderat tempo.  

Rådet enedes også om at beholde renterne, som de er, og sagde, at de forventer, at ECB -renterne forbliver på deres nuværende eller lavere niveau, indtil inflationen når to procent, men giver mulighed for en overgangsperiode, hvor inflationen kan stige moderat over sit mål.

reklame

Inflationsudsigter

Lagarde erkendte, at folk i mange eurolande oplever prisstigninger, men hun sagde, at når banken "ser under inflationen", får deres udsigter dem til at tro, at den vil være 1.5% ved udgangen af ​​den forventede horisont.

Lagarde fremhævede virkningen af ​​energipriser, men pegede også på prisstigninger på grund af flaskehalse i forsyningskæden forbundet med, at økonomien åbnede igen. Banken forventer, at dette stort set vil være midlertidigt, men erkender, at det kan resultere i opadgående pres på priserne, hvis det fortsætter længere end forventet. 

reklame

Med hensyn til lønninger sagde Lagarde, at ECB endnu ikke havde set tegn på en betydelig stigning i priserne, men vil være opmærksom på dette, da forhandlinger finder sted i efteråret. Under alle omstændigheder forventer hun, at lønstigningen vil være moderat og gradvis.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending