Følg os

Økonomi

Beskæftigelse: Mere end 6,000 iværksættere modtager Progress Mikrofinansiering lån

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

5587-europæiske-progress-mikrofinansiering-facilitet-strumento-ue-agevola-microcredito-350Mere end 6,000 iværksættere har allerede draget fordel af lån til en værdi af i alt tæt på € 50 mio. Under den europæiske Progress-mikrofinansieringsfacilitet, ifølge tredje årsrapport på dette EU-instrument. Rapporten bekræfter, at Progress Microfinance i væsentlig grad har bidraget til jobskabelse og hjulpet en høj procentdel af mennesker, der tidligere var ledige eller inaktive i beskæftigelse. Især letter mikrofinansiering selvstændig virksomhed og iværksætterånd blandt grupper, der typisk har flere vanskeligheder med at skaffe penge, såsom unge og mindretal.

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion, László Andor, sagde: "At starte en virksomhed kan være en levedygtig måde for nogle mennesker at komme tilbage på arbejde og et stærkt værktøj til at hjælpe dårligt stillede grupper med at integrere sig i samfundet. At lette adgangen til mikrofinansiering er derfor en store sociale investeringer med betydelig merværdi for fremtidige iværksættere og for samfundet som helhed. Jeg er glad for, at den nylige aftale om et nyt program for beskæftigelse og social innovation vil give os mulighed for at øge rækkevidden af ​​den europæiske Progress-mikrofinansieringsfacilitet i 2014- 20-periode. "

Rapporten viser, at næsten en tredjedel af de endelige modtagere sagde, at de var ledige eller inaktive, da de ansøgte. Næsten 80% af de understøttede mikrovirksomheder er startups, der opererer i mindre end tre år.

reklame

Landbrug og handel er fortsat de to sektorer, der modtager mest støtte fra faciliteten, og tegner sig for mere end halvdelen af ​​alle støttede virksomheder.

Uddannelse og mentorordning spiller også en vigtig rolle i at styrke iværksætteri ud over adgang til finansiering. De formidlere, hvorigennem finansiering af Progress-mikrofinansiering kanaliseres, er kontraktligt forpligtet til at samarbejde med organisationer, der tilbyder sådan uddannelse og vejledning, og medlemsstaterne kan bruge Den Europæiske Socialfond til at yde hjælp i form af coaching eller træning af forretningsstartere. En sådan støtte har en positiv indvirkning på modtagernes forretningskompetencer og supplerer klart mikrolån opnået under Progress Microfinance. I Irland er f.eks. Initiativet 'Going for Growth', der er designet til at støtte kvindelige forretningsstarter via mentoring og coaching, delvis finansieret gennem Human Capital Investment ESF's operationelle program 2007-2013.

Baggrund

reklame

Den nuværende europæiske mikrofinansieringsfacilitet Progress har til formål at hjælpe mennesker, der har vanskeligheder med at sikre et traditionelt banklån, med at få bedre adgang til mikrokredit for at blive selvstændige eller etablere deres egen virksomhed. Faciliteten finansierer lån på under 25,000 € til arbejdsløse, personer med risiko for at miste deres job og mennesker fra dårligt stillede grupper, f.eks. Unge eller ældre eller migranter. Målet med Progress Microfinance er ikke kun at stille EU-midler til rådighed, men også at skabe en gearingseffekt for de samlede investeringer på ca. 500 mio. EUR, dvs. fem gange EU-bidraget. Denne gearingseffekt opnås ved co-investering fra andre partnere (Den Europæiske Investeringsbank, Europa-Parlamentets forberedende aktion "Fremme af et mere gunstigt miljø for mikrokredit i Europa") ved hjælp af fondenes roterende karakter og af arten af ​​de tilbudte produkter . F.eks. Kan mikrofinansieringsformidlere få en porteføljegaranti under Progress Microfinance, hvilket gør det lettere at rejse finansiering fra markedsinvestorer og bruge den til levering af mikrolån.

Progress-mikrofinansieringsfaciliteten drives af Den Europæiske Investeringsfond og fungerer gennem mikrokreditudbydere på nationalt, regionalt eller lokalt niveau. I øjeblikket er der 26 mikrokreditudbydere i 15 involverede medlemsstater: Østrig, Belgien, Bulgarien, Frankrig, Cypern, Grækenland, Irland, Italien, Litauen, Holland, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien og Storbritannien.

Det nye EU-program for beskæftigelse og social innovation 2014-20 (EaSI), tidligere kendt som programmet for social forandring og innovation (PSCI), blev initieret af Kommissionen i oktober 2011, og der blev opnået politisk enighed med Europa-Parlamentet og Rådet i Juni 2013 (se MEMO / 13 / 628). Omfanget af mikrofinansieringsaktiviteter i det nye program udvides til at yde finansiering til kapacitetsopbygning til mikrofinansieringsudbydere for at give dem mulighed for at udvikle deres forretning og tilbyde bedre rækkevidde for klienter. Det nye program vil også omfatte et instrument med fokus på at støtte sociale virksomheder - dvs. virksomheder med et primært socialt formål. Det samlede budget for EaSI 2014-20 vil være 815 mio. EUR, hvoraf over 170 mio. EUR til mikrofinansiering og socialt iværksætteri.

For mere information: Årsberetning 2012 om gennemførelsen af ​​mikrofinansieringsfaciliteten Progress

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending