Følg os

Økonomi

State of the Union-adresse 2013

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Barroso1Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso:

Hr. Formand,

Formandskab for Rådet,

reklame

Ærede medlemmer,

Mine damer og herrer,

Om 8 måneder vil vælgere i hele Europa bedømme, hvad vi har opnået sammen i de sidste 5 år.

reklame

I disse 5 år har Europa været mere til stede i borgernes liv end nogensinde før. Europa er blevet diskuteret i kaffehuse og populære talkshows over hele vores kontinent.

I dag vil jeg se på, hvad vi har gjort sammen. På hvad vi endnu ikke skal gøre. Og jeg vil præsentere, hvad jeg mener er hovedideerne til en virkelig europæisk politisk debat forud for næste års valg.

Ærede medlemmer,

 

Mens vi taler, for nøjagtigt 5 år siden, overtog den amerikanske regering Fannie Mae og Freddie Mac, reddede AIG, og Lehman Brothers anmodede om konkursbeskyttelse.

Disse begivenheder udløste den globale finansielle krise. Det udviklede sig til en hidtil uset økonomisk krise. Og det blev en social krise med dramatiske følger for mange af vores borgere. Disse begivenheder har forværret gældsproblemet, der stadig bekymrer vores regeringer. De har ført til en alarmerende stigning i arbejdsløsheden, især blandt unge. Og de holder stadig tilbage med vores husholdninger og vores virksomheder.

Men Europa har kæmpet tilbage. I disse 5 år har vi givet et bestemt svar. Vi led krisen sammen. Vi indså, at vi var nødt til at bekæmpe det sammen. Og det gjorde vi, og vi gør det.

Hvis vi ser tilbage og tænker over, hvad vi har gjort sammen for at forene Europa gennem hele krisen, synes jeg det er fair at sige, at vi aldrig ville have tænkt på alt dette mulige 5 år siden.

Vi reformerer grundlæggende den finansielle sektor, så folks opsparing er sikker.

Vi har forbedret måden, regeringerne arbejder sammen på, hvordan de vender tilbage til sunde offentlige finanser og moderniserer deres økonomier.

Vi har mobiliseret over 700 milliarder euro for at trække kriserammede lande tilbage fra randen, den største indsats nogensinde med stabilisering mellem lande.

Jeg husker stadig levende mit møde sidste år med cheføkonomer i mange af vores førende banker. De fleste af dem forventede, at Grækenland ville forlade euroen. Alle frygtede for sammenbruddet i euroområdet. Nu kan vi give et klart svar på denne frygt: ingen er tilbage eller er blevet tvunget til at forlade euroen. I år udvidede Den Europæiske Union fra 27 til 28 medlemslande. Næste år vil euroområdet vokse fra 17 til 18.

Det, der betyder noget nu, er, hvad vi gør med denne fremgang. Taler vi det op, eller snakker vi det ned? Trækker vi tillid fra det til at forfølge det, vi er begyndt, eller bagatelliserer vi resultaterne af vores indsats?

Ærede medlemmer,

Jeg kom lige tilbage fra G20 i Sankt Petersborg. Jeg kan fortælle dem: i år, i modsætning til de seneste år, modtog vi europæere ingen lektioner fra andre dele af verden om, hvordan vi skal tackle krisen. Vi modtog påskønnelse og opmuntring.

Ikke fordi krisen er forbi, fordi den ikke er forbi. Vores unions modstandsdygtighed vil fortsat blive testet. Men hvad vi gør skaber tilliden til, at vi overvinder krisen - forudsat at vi ikke er selvtilfredse.

Vi tackle vores udfordringer sammen.

Vi er nødt til at tackle dem sammen.

I vores verden af ​​geo-økonomiske og geopolitiske tektoniske ændringer mener jeg, at vi kun som Den Europæiske Union sammen kan give vores borgere det, de håber: At vores værdier, vores interesser, vores velstand er beskyttet og fremmes i en globaliseringstid .

Så nu er det tid til at hæve sig over rent nationale spørgsmål og parochiale interesser og have reelle fremskridt for Europa. At bringe et virkelig europæisk perspektiv til debatten med de nationale valgkredse.

Nu er det tid for alle dem, der holder af Europa, uanset deres politiske eller ideologiske position, uanset hvor de kommer fra, til at tale for Europa.

Hvis vi ikke selv gør det, kan vi heller ikke forvente, at andre gør det.

Ærede medlemmer,

Vi er nået langt siden krisens start.

I sidste års tale om Unionens tilstand sagde jeg, at "på trods af al [vores] indsats har vores svar endnu ikke overbevist borgere, markeder eller vores internationale partnere".

Et år senere fortæller fakta os, at vores indsats er begyndt at overbevise. De samlede spænd falder. De mest sårbare lande betaler mindre for at låne. Industriproduktionen stiger. Markedstilliden vender tilbage. Aktiemarkederne klarer sig godt. Forretningsudsigterne forbedres konstant. Forbrugertilliden stiger kraftigt.

Vi ser, at de lande, der er mest sårbare over for krisen og nu gør mest for at reformere deres økonomier, begynder at notere sig positive resultater.

Som et signal om de meget vigtige reformer og øget konkurrenceevne udgør eksport af varer og tjenester nu 33% af BNP, mere end nogensinde siden indførelsen af ​​euro. Irland har været i stand til at trække penge fra kapitalmarkederne siden sommeren 2012, økonomien forventes at vokse et tredje år i træk i 2013, og irske produktionsvirksomheder ansætter medarbejdere igen.

I Portugal forventes den eksterne betalingsbalance, som var strukturelt negativ, nu at være stort set afbalanceret, og væksten stiger efter mange kvartaler i rødt. Grækenland har afsluttet en virkelig bemærkelsesværdig finanspolitisk tilpasning på kun tre år, genvinder konkurrenceevnen og nærmer sig for første gang i årtier et primært overskud. Og Cypern, der har startet programmet senere, implementerer det også som planlagt, hvilket er en forudsætning for en tilbagevenden til vækst.

For Europa er opsving inden for synsvidde.

Vi skal selvfølgelig være opmærksomme. 'En svale skaber ikke en sommer eller en smuk dag'. Lad os være realistiske i analysen. Lad os ikke overvurdere, men lad os heller ikke undervurdere, hvad der er gjort. Selv et fint kvartal betyder ikke, at vi er ude af det økonomiske tunge vejr. Men det viser, at vi er på rette vej. På baggrund af tal og udvikling, som vi nu ser dem, har vi god grund til at være selvsikker.

Dette skulle presse os til at fortsætte vores indsats. Vi skylder dem, som opsvinget endnu ikke er inden for rækkevidde, for dem, der endnu ikke drager fordel af en positiv udvikling. Vi skylder vores 26 millioner arbejdsløse. Især til de unge, der ser til os for at give dem håb. Håb og tillid er også en del af den økonomiske ligning.

Ærede medlemmer,

Hvis vi er, hvor vi er i dag, skyldes det, at vi har vist beslutsomhed for at tilpasse både vores politik og vores politik til de erfaringer, der drages fra krisen.

Og når jeg siger 'vi', mener jeg virkelig: 'vi': det har virkelig været en fælles indsats.

På hvert eneste skridt, du, Europa-Parlamentet, har du spillet en afgørende rolle gennem en af ​​de mest imponerende optegnelser over lovgivningsarbejde nogensinde. Jeg personligt mener, at dette ikke er tilstrækkeligt kendt af borgerne i Europa, og du fortjener mere ære og anerkendelse for dette.

Så lad os fortsætte med at samarbejde om at reformere vores økonomier, for vækst og job og til at tilpasse vores institutionelle arkitektur. Kun hvis vi gør det, vil vi også efterlade denne fase af krisen.

Der er meget, vi stadig kan levere sammen i Parlamentets og Kommissionens mandat.

Hvad vi først og fremmest kan og skal gøre, lad os være konkrete, er at levere bankunionen. Det er den første og mest presserende fase på vej til at uddybe vores økonomiske og monetære union, som kortlagt i Kommissionens blueprint, der blev præsenteret sidste efterår.

Lovgivningsprocessen om den fælles tilsynsmekanisme er næsten afsluttet. Det næste skridt er ECB's uafhængige værdiansættelse af bankernes aktiver, før den overtager sin tilsynsrolle.

Vores opmærksomhed skal nu straks henvende sig til den fælles afviklingsmekanisme. Kommissionens forslag har været på bordet siden juli, og sammen skal vi gøre det nødvendige for, at det stadig vedtages i løbet af denne periode.

Det er måden at sikre, at skatteyderne ikke længere er dem i frontlinjen for at betale prisen for banksvigt. Det er måden at gøre fremskridt med at afkoble bank fra suveræne risici.

Det er vejen til at afhjælpe et af de mest alarmerende og uacceptable resultater af krisen: øget fragmentering af Europas finansielle sektor og kreditmarkeder - endda en implicit nationalisering.

Og det er også måden at hjælpe med at gendanne normal udlån til økonomien, især til SMV'er. For på trods af den imødekommende monetære politik strømmer kredit endnu ikke tilstrækkeligt til økonomien i hele euroområdet. Dette skal løses resolut.

I sidste ende handler det om én ting: vækst, som er nødvendig for at afhjælpe nutidens mest presserende problem: arbejdsløshed. Det nuværende ledighedsniveau er økonomisk uholdbart, politisk uholdbart, socialt uacceptabelt. Så vi alle her i Kommissionen - og jeg er glad for at have alle mine kommissærer i dag her hos mig - vi alle vil arbejde intensivt med dig og med medlemslandene for at levere så meget af vores vækstdagsorden som vi muligvis kan vi mobilisere alle instrumenter, men selvfølgelig skal vi være ærlige, ikke alle er på europæisk niveau, nogle er på nationalt niveau. Jeg vil fokusere på gennemførelsen af ​​beslutningerne om beskæftigelse blandt unge og finansiering af realøkonomien. Vi er nødt til at undgå en jobløs bedring.

Europa skal derfor fremskynde tempoet i strukturreformerne. Vores landsspecifikke henstillinger angiver, hvad medlemslandene skal gøre i denne henseende.

På EU-niveau - fordi der er, hvad der kan gøres på nationalt plan, og hvad der kan gøres på europæisk niveau -, bør fokus være på det, der betyder mest for realøkonomien: udnyttelse af det indre markeds fulde potentiale kommer først.

Vi har et velfungerende indre marked for varer, og vi ser de økonomiske fordele ved det. Vi er nødt til at udvide den samme formel til andre områder: mobilitet, kommunikation, energi, finansiering og e-handel for blot at nævne nogle få. Vi er nødt til at fjerne de hindringer, der holder på dynamiske virksomheder og mennesker. Vi er nødt til at afslutte forbindelsen mellem Europa.

Jeg vil gerne meddele, at vi i dag formelt vil vedtage et forslag, der giver et skub mod et indre marked for telekommunikation. Borgerne ved, at Europa dramatisk har reduceret deres omkostninger til roaming. Vores forslag vil styrke garantier og lavere priser for forbrugerne og skabe nye muligheder for virksomheder. Vi ved, at handel i fremtiden bliver mere og mere digital. Er det ikke et paradoks, at vi har et indre marked for varer, men når det kommer til det digitale marked, har vi 28 nationale markeder? Hvordan kan vi gribe alle fremtidens muligheder, som den digitale økonomi åbner, hvis vi ikke afslutter dette indre marked?

Den samme logik gælder for den bredere digitale dagsorden: den løser reelle problemer og forbedrer borgernes dagligdag. Styrken i Europas fremtidige industrielle base afhænger af, hvor godt mennesker og virksomheder er indbyrdes forbundne. Og ved korrekt at kombinere den digitale dagsorden med databeskyttelse og beskyttelse af privatlivets fred styrker vores europæiske model borgernes tillid. Både med hensyn til intern og ekstern udvikling er vedtagelse af den foreslåede lovgivning om databeskyttelse af største betydning for Europa-Kommissionen.

Det indre marked er en nøglehåndtag for konkurrenceevne og beskæftigelse. Ved at vedtage alle de resterende forslag under loven om det indre marked I og II og implementere faciliteten Connecting Europe i de næste par måneder, lægger vi grunden til velstand i de kommende år.

Vi tilpasser os også en dynamisk transformation på global skala, så vi skal tilskynde til denne innovative dynamik på europæisk skala. Derfor skal vi også investere mere i innovation, i teknologi og videnskabens rolle. Jeg har stor tillid til videnskab, det menneskelige sinds evne og et kreativt samfund til at løse dets problemer. Verden ændrer sig dramatisk. Og jeg tror, ​​at mange af løsningerne kommer i Europa og uden for Europa fra nye videnskabsstudier, fra nye teknologier. Og jeg vil gerne have, at Europa fører denne indsats globalt. Dette er grunden til, at vi - Parlamentet og Kommissionen - har prioriteret Horisont 2020 sådan i diskussionerne om EU-budgettet.

Derfor bruger vi EU-budgettet til at investere i færdigheder, uddannelse og erhvervsuddannelse, dynamisering og støtte af talent. Derfor har vi presset på for Erasmus Plus.

Og det er grunden til, at vi senere i efteråret vil fremsætte yderligere forslag til en industripolitik, der passer til det 21st århundrede. Hvorfor vi mobiliserer støtte til SMV'er, fordi vi mener, at en stærk dynamisk industriel base er uundværlig for en stærk europæisk økonomi.

Og mens vi bekæmper klimaforandringer, har vores 20-20-20-mål sat vores økonomi på vej til grøn vækst og ressourceeffektivitet, reduceret omkostninger og skabt job.

Ved udgangen af ​​dette år kommer vi med konkrete forslag til vores energi- og klimaramme op til 2030. Og vi vil fortsætte med at forme den internationale dagsorden ved at udforme en omfattende, juridisk bindende global klimaaftale af 2015 med vores partnere. Europa alene kan ikke kæmpe for hele kampen for klimaforandringer. Helt ærligt har vi brug for de andre også om bord. Samtidig vil vi fortsætte vores arbejde med virkningen af ​​energipriser på konkurrenceevnen og på social samhørighed.

Alle disse drivkræfter for vækst er en del af vores 'Europa 2020'-dagsorden, og det er mere presserende end nogensinde hurtigst muligt at gennemføre den fuldt ud og hurtigt. I visse tilfælde er vi nødt til at gå ud over dagsordenen for 2020.

Dette betyder, at vi også skal forfølge vores aktive og påståelige handelsdagsorden. Det handler om at knytte os tættere på voksende tredjemarkeder og garantere vores plads i den globale forsyningskæde. I modsætning til opfattelsen, hvor de fleste af vores borgere mener, at vi taber i den globale handel, har vi et betydeligt og stigende handelsoverskud på mere end 300 milliarder euro om året, varer, tjenester og landbrug. Vi er nødt til at bygge videre på det. Også dette vil kræve vores fulde opmærksomhed i de kommende måneder, især med det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab med USA og forhandlingerne med Canada og Japan.

Og sidst men ikke mindst er vi nødt til at intensivere vores spil i gennemførelsen af ​​den flerårige finansielle ramme, det europæiske budget. EU-budgettet er den mest konkrete løftestang, vi har til rådighed for at øge investeringerne. I nogle af vores regioner er EU-budgettet den eneste måde at få offentlige investeringer på, fordi de ikke har kilderne på nationalt plan.

Både Europa-Parlamentet og Kommissionen ønskede flere ressourcer. Vi har været i den kamp sammen. Men alligevel repræsenterer et enkelt års EU-budget flere penge - i dagens priser - end hele Marshall-planen på sin tid! Lad os nu sørge for, at programmerne kan starte den 1. januar 2014. At resultaterne mærkes på stedet. Og at vi bruger mulighederne for innovativ finansiering, lige fra instrumenter, der allerede er startet, til EIB-penge, til projektobligationer.

Vi er nødt til at opfylde det engagement, vi har givet i juli. Fra Kommissionens side vil vi levere. Vi præsenterer f.eks. Det andet ændringsbudget for 2013 stadig denne måned. Der er ingen tid at spilde, så jeg advarer mod at holde det op. Især opfordrer jeg medlemslandene til ikke at udsætte.

Jeg kan ikke understrege dette nok: borgerne vil ikke blive overbevist med retorik og løfter kun, men kun med et konkret sæt fælles resultater. Vi må vise de mange områder, hvor Europa har løst problemer for borgerne. Europa er ikke årsagen til problemer, Europa er en del af løsningen.

Jeg behandler det, vi skal gøre endnu mere omfattende i dagens brev til formanden for Europa-Parlamentet, som du også vil have modtaget. Jeg vil ikke gå nærmere ind på programmet for næste år.

Mit punkt i dag er klart: Sammen er der stadig meget at nå inden valget. Det er ikke tid til at smide håndklædet i, det er på tide at rulle ærmerne op.

Ærede medlemmer,

Intet af dette er let. Dette er udfordrende tider, en reel stresstest for EU. Vejen til permanent og dybtgående reform er lige så krævende, som den er uundgåelig. Lad os ikke begå nogen fejl: der er ingen vej tilbage til forretningen som normalt. Nogle mennesker tror, ​​at alt dette vil komme tilbage, som det var før. De tager fejl, denne krise er anderledes. Dette er ikke en cyklisk krise, men en strukturel krise. Vi vender ikke tilbage til det gamle normale. Vi er nødt til at forme en ny normal. Vi er i en transformerende periode i historien. Vi er nødt til at forstå det og ikke bare sige det. Men vi er nødt til at trække alle konsekvenserne heraf, også i vores sindstilstand, og hvordan vi reagerer på problemerne.

Vi ser fra de første resultater, at det er muligt.

Og vi ved alle af erfaring, at det er nødvendigt.

På dette tidspunkt med en skrøbelig genopretning er den største ulempe, jeg ser, politisk: manglende stabilitet og manglende beslutsomhed. I løbet af de sidste år har vi set, at alt, der sætter tvivl om regeringernes forpligtelse til reform, straks straffes. På den positive side har stærke og overbevisende beslutninger en vigtig og øjeblikkelig indvirkning.

I denne fase af krisen er regeringernes opgave at give den sikkerhed og forudsigelighed, som markederne stadig mangler.

Sikkert, kender I alle Justus Lipsius. Justus Lipsius er navnet på Rådets bygning i Bruxelles. Justus Lipsius var en meget indflydelsesrig humanistisk lærd 16-århundrede, der skrev en meget vigtig bog kaldet De Constantia.

Han skrev: 'Konstans er en sindets rette og urokkelige styrke, hverken løftet eller presset ned med eksterne eller tilfældige ulykker.' Kun en 'sindets styrke' hævdede han, baseret på 'dømmekraft og sund fornuft', kan hjælpe dig gennem forvirrende og alarmerende tider.

Jeg håber, at i alle disse tider, i disse vanskelige tider, viser vi os alle, inklusive regeringens repræsentanter, der mødes i Justus Lipsius-bygningen, den beslutsomhed, den udholdenhed, når det gælder gennemførelsen af ​​de trufne beslutninger. Fordi et af de spørgsmål, vi har, er at være sammenhængende, ikke bare tage beslutninger, men bagefter være i stand til at gennemføre dem på stedet.

Ærede medlemmer,

Det er kun naturligt, at vores bestræbelser på at overvinde den økonomiske krise i de sidste par år har overskygget alt andet.

Men vores idé om Europa er nødt til at gå langt ud over økonomien. Vi er meget mere end et marked. Det europæiske ideal berører selve grundlaget for det europæiske samfund. Det handler om værdier, og jeg understreger dette ord: værdier. Det er baseret på en fast tro på politiske, sociale og økonomiske standarder, der er baseret på vores sociale markedsøkonomi.

I dagens verden er EU-niveau uundværligt for at beskytte disse værdier og standarder og fremme borgernes rettigheder: fra forbrugerbeskyttelse til arbejdstagerrettigheder, fra kvinders rettigheder til respekt for mindretal, fra miljøstandarder til databeskyttelse og privatliv.

Uanset om vi forsvarer vores interesser i international handel, sikrer vores energiforsyning eller genopretter folks følelse af retfærdighed ved at bekæmpe skattesvindel og skatteunddragelse: kun ved at fungere som en Union trækker vi vores vægt på verdensplan.

Uanset om vi søger indflydelse på den udvikling og den humanitære hjælp, vi yder udviklingslande, styrer vores fælles ydre grænser eller søger at udvikle en stærk sikkerheds- og forsvarspolitik i Europa: kun ved at integrere flere kan vi virkelig nå vores mål.

Der er ingen tvivl om det. Vores interne sammenhæng og internationale relevans er uløseligt forbundet. Vores økonomiske tiltrækning og politiske trækkraft er grundlæggende sammenflettet.

Mener nogen alvorligt, at hvis euroen var kollapset, ville vi eller vores medlemsstater stadig have nogen troværdighed tilbage internationalt?

Er alle stadig klar over, hvordan udvidelsen har været en succes med hensyn til at helbrede historiens dybe ar og etablere demokratier, hvor ingen havde troet det var muligt? Hvordan naboskabspolitik var og er stadig den bedste måde at skabe sikkerhed og velstand i regioner af vital betydning for Europa? Hvor ville vi være uden alt dette?

I dag søger lande som Ukraine mere end nogensinde tættere bånd til EU, tiltrukket af vores økonomiske og sociale model. Vi kan ikke vende ryggen til dem. Vi kan ikke acceptere nogen forsøg på at begrænse disse landes egne suveræne valg. Fri vilje og gratis samtykke skal respekteres. Dette er også de principper, der ligger til grund for vores østlige partnerskab, som vi ønsker at videreføre på vores topmøde i Vilnius.

Og husker alle stadig, hvor meget Europa har lidt under sine krige i det sidste århundrede, og hvordan europæisk integration var det gyldige svar?

Næste år er det et århundrede efter starten af ​​den første verdenskrig. En krig, der rev Europa fra hinanden, fra Sarajevo til Somme. Vi må aldrig tage fred for givet. Vi er nødt til at huske, at det er på grund af Europa, at tidligere fjender nu sidder ved samme bord og arbejder sammen. Det er kun fordi de blev tilbudt et europæisk perspektiv, at selv Serbien og Kosovo nåede til enighed under mægling af EU.

Sidste års Nobels fredspris mindede os om den historiske bedrift: at Europa er et projekt med fred.

Vi burde være mere opmærksomme på det selv. Nogle gange synes jeg, vi ikke skal skamme os over at være stolte. Ikke arrogant. Men mere stolt. Vi skulle se mod fremtiden, men med en visdom, vi har opnået fra fortiden.

Lad mig sige dette til alle dem, der glæder sig over Europas vanskeligheder, og som ønsker at vende tilbage til vores integration og gå tilbage til isolation: det præintegrerede Europa for divisionerne, krigen, skyttegravene er ikke, hvad folk ønsker og fortjener. Det europæiske kontinent har aldrig i sin historie kendt en så lang periode med fred som siden oprettelsen af ​​Det Europæiske Fællesskab. Det er vores pligt at bevare det og uddybe det.

Ærede medlemmer,

Det er netop med vores værdier, at vi adresserer den uudholdelige situation i Syrien, som i de sidste måneder har testet verdens samvittighed så hårdt. Den Europæiske Union har ført den internationale bistandsreaktion ved at mobilisere tæt på 1.5 milliarder euro, hvoraf 850 millioner euro kommer direkte fra EU-budgettet. Kommissionen vil gøre sit yderste for at hjælpe det syriske folk og flygtninge i nabolandene.

Vi har for nylig været vidne til begivenheder, som vi troede var længe blevet udryddet. Brug af kemiske våben er en frygtelig handling, der fortjener en klar fordømmelse og et stærkt svar. Det internationale samfund med FN i centrum bærer et kollektivt ansvar for at sanktionere disse handlinger og sætte en stopper for denne konflikt. Forslaget om at bringe Syriens kemiske våben ud af brug er potentielt en positiv udvikling. Det syriske regime skal nu demonstrere, at det vil gennemføre dette uden forsinkelse. I Europa mener vi, at i sidste ende kun en politisk løsning har en chance for at levere den varige fred, som det syriske folk fortjener.

Ærede medlemmer,

Der er dem, der hævder, at et svagere Europa ville gøre deres land stærkere, at Europa er en byrde; at de ville være bedre stillet uden det.

Mit svar er klart: vi har alle brug for et Europa, der er samlet, stærkt og åbent.

I den debat, der er igangværende overalt i Europa, er hovedspørgsmålet: Vil vi forbedre Europa eller give det op?

Mit svar er klart: lad os engagere os!

Hvis du ikke kan lide Europa, som det er: forbedre det!

Find måder at gøre det stærkere, internt og internationalt, og du vil have i mig de stærkeste tilhængere. Find måder, der giver mulighed for mangfoldighed uden at skabe diskrimination, og jeg vil være med dig hele vejen.

Men vend dig ikke væk fra det.

Jeg anerkender: Som enhver menneskelig bestræbelse er EU ikke perfekt.

For eksempel vil kontroverser om arbejdsdelingen mellem nationalt og europæisk niveau aldrig blive endeligt afsluttet.

Jeg værdsætter nærhedsprincippet meget. For mig er nærhedsprincippet ikke et teknisk koncept. Det er et grundlæggende demokratisk princip. En stadig tættere union mellem borgerne i Europa kræver, at beslutninger træffes så åbent som muligt og så tæt på folket som muligt.

Ikke alt har brug for en løsning på europæisk plan. Europa skal fokusere på, hvor det kan tilføre mest værdi. Hvor dette ikke er tilfældet, bør det ikke blande sig. EU skal være stor på store ting og mindre på mindre ting - noget vi måske lejlighedsvis har forsømt tidligere. EU skal vise, at det har kapacitet til at sætte både positive og negative prioriteter. Som alle regeringer er vi nødt til at passe ekstra på kvaliteten og kvantiteten af ​​vores regulering, idet vi ved, som Montesquieu sagde, 'les lois inutiles affaiblissent les lois nécessaires'. ['Ubrugelige love svækker de nødvendige'.]

Men der er ærede medlemmer områder af største betydning, hvor Europa skal have mere integration, mere enhed. Hvor kun et stærkt Europa kan levere resultater.

Jeg mener, at en politisk union skal være vores politiske horisont, som jeg understregede i sidste års tilstand af Unionen. Dette er ikke kun kravet fra en lidenskabelig europæer. Dette er den uundværlige vej fremad for at konsolidere vores fremskridt og sikre fremtiden.

I sidste ende afhænger soliditeten af ​​vores politikker, nemlig den økonomiske og monetære union, af troværdigheden af ​​den politiske og institutionelle konstruktion, der støtter den.

Så vi har kortlagt i Kommissionens plan for en dyb og ægte økonomisk og monetær union ikke kun de økonomiske og monetære træk, men også nødvendighederne, mulighederne og grænserne for at uddybe vores institutionelle opbygning på mellemlang og lang sigt. Kommissionen vil fortsætte med at arbejde for gennemførelsen af ​​sin plan, trin for trin, den ene fase efter den anden.

Og jeg bekræfter, som annonceret sidste år, hensigten om at forelægge europæisk valg for yderligere ideer om EU's fremtid og hvordan vi bedst kan konsolidere og uddybe samfundsmetoden og samfundsmetoden på længere sigt. På den måde kan de blive genstand for en rigtig europæisk debat. De vil angive de principper og retningslinjer, der er nødvendige for en ægte politisk union.

Ærede medlemmer,

Vi kan kun imødegå vores tids udfordringer, hvis vi styrker konsensus om de grundlæggende mål.

Politisk må vi ikke være opdelt efter forskelle mellem euroområdet og dem uden for det, mellem centrum og periferien, mellem nord og syd, mellem øst og vest. Den Europæiske Union skal forblive et projekt for alle medlemmer, et samfund af ligestillede.

Økonomisk har Europa altid været en måde at lukke huller mellem lande, regioner og mennesker på. Og det skal forblive sådan. Vi kan ikke udføre medlemslandenes arbejde for dem. Ansvaret forbliver deres. Men vi kan og skal supplere det med europæisk ansvar og europæisk solidaritet.

Derfor er styrkelse af den sociale dimension en prioritet i de kommende måneder sammen med vores arbejdsmarkedets parter. Kommissionen vil komme med sin meddelelse om den sociale dimension af den økonomiske og monetære union den 2nd oktober. Solidaritet er et nøgleelement i det at være en del af Europa handler om, og noget at være stolt af.

Det er, hvad Den Europæiske Union blev gjort for at beskytte sine værdier, såsom retsstatsprincippet, fra starten til de seneste udvidelseskapitler.

I sidste års tale om Unionens tilstand, i et øjeblik med udfordringer for retsstatsprincippet i vores egne medlemsstater, behandlede jeg behovet for at skabe en bro mellem politisk overtalelse og målrettede overtrædelsesprocedurer på den ene side og det, jeg kalder nuklear mulighed i traktatens artikel 7, nemlig suspension af en medlemsstats rettigheder.

Erfaringerne har bekræftet nytten af ​​Kommissionens rolle som en uafhængig og objektiv dommer. Vi bør konsolidere denne oplevelse gennem en mere generel ramme. Det bør være baseret på princippet om ligestilling mellem medlemslandene, kun aktiveret i situationer, hvor der er en alvorlig, systemisk risiko for retsstatsprincippet og udløses af foruddefinerede benchmarks.

Kommissionen vil fremlægge en meddelelse om dette. Jeg tror, ​​det er en debat, der er nøglen til vores idé om Europa.

Dette betyder ikke, at national suverænitet eller demokrati er begrænset. Men vi har brug for en robust europæisk mekanisme til at påvirke ligningen, når de grundlæggende fælles principper står på spil.

Der er visse ikke-omsættelige værdier, som EU og dets medlemsstater skal og altid skal forsvare.

Ærede medlemmer,

Den polarisering, der blev resultatet af krisen, udgør en risiko for os alle, for projektet, for det europæiske projekt.

Vi, legitime politiske repræsentanter for Den Europæiske Union, kan vende tidevand. Du, de demokratiske repræsentanter for Europa, der er direkte valgt, vil være i spidsen for den politiske debat. Det spørgsmål, jeg vil stille, er: hvilket billede af Europa vil vælgerne blive præsenteret for? Den oprigtige version eller tegneserieversionen? Myterne eller fakta? Den ærlige, rimelige version eller den ekstremistiske, populistiske version? Det er en vigtig forskel.

Jeg ved, at nogle derude vil sige, at Europa er skylden for krisen og vanskelighederne.

Men vi kan minde folk om, at Europa ikke var oprindelsen af ​​denne krise. Det skyldtes ukorrekt forvaltning af de offentlige finanser fra de nationale regeringer og uansvarlig opførsel på de finansielle markeder.

Vi kan forklare, hvordan Europa har arbejdet for at løse krisen. Hvad vi ville have mistet, hvis det ikke var lykkedes os at opretholde det indre marked, fordi det var truet, og den fælles valuta, fordi nogle mennesker forudsagde slutningen af ​​euroen. Hvis vi ikke havde koordineret opsving og beskæftigelsesinitiativer.

Nogle mennesker vil sige, at Europa tvinger regeringerne til at skære ned på udgifterne.

Men vi kan minde vælgerne om, at statsgælden kom ud af hånden allerede før krisen, ikke på grund af men trods Europa. Vi kan tilføje, at de mest sårbare i vores samfund og vores børn ender med at betale prisen, hvis vi ikke holder ud nu. Og sandheden er, at lande inden for euro eller uden for euro, i Europa eller uden for Europa, de gør en indsats for at bremse deres meget belastede offentlige finanser.

Nogle vil kampagne med at sige, at vi har givet for mange penge til sårbare lande. Andre vil sige, at vi har givet for lidt penge til sårbare lande.

Men hver enkelt af os kan forklare, hvad vi gjorde, og hvorfor: der er en direkte forbindelse mellem et lands lån og et andet lands banker, mellem et lands investeringer og et andet lands virksomheder, mellem et lands arbejdstagere og et andet lands virksomheder. Denne form for indbyrdes afhængighed betyder, at kun europæiske løsninger fungerer.

Hvad jeg fortæller folk er: når du er i samme båd, kan man ikke sige: 'din ende af båden synker.' Vi var i samme båd, når tingene gik godt, og vi er i den sammen, når tingene er vanskelige.

Nogle mennesker kæmper måske og siger: Europa har taget for meget magt. Andre vil hævde, at Europa altid gør for lidt, for sent. De interessante ting er, at vi nogle gange har de samme mennesker, der siger, at Europa ikke gør nok, og at det samtidig ikke giver Europa flere midler til at gøre, hvad Europa skal gøre.

Men vi kan forklare, at medlemslandene har overdraget Europa med opgaver og kompetencer. Den Europæiske Union er ikke en udenlandsk magt. Det er resultatet af demokratiske beslutninger truffet af de europæiske institutioner og af medlemslandene.

Samtidig må vi erkende, at Europa på nogle områder stadig mangler magt til at gøre det, der bliver bedt om. En kendsgerning, der alt for let glemmes af dem, og der er mange derude, der altid kan lide at nationalisere succes og europæisere fiasko. I sidste ende er hvad vi har, og hvad vi ikke har, resultatet af demokratisk beslutningstagning. Og jeg synes, vi skal minde folk om det.

Mine damer og herrer,

Hr. Formand,

Ærede medlemmer,

Jeg håber, at Europa-Parlamentet vil tage denne udfordring op med al den idealisme, det har, med så meget realisme og beslutsomhed, som de tider, der kræves af os.

Argumenterne er der.

Fakta er der.

Dagsordenen er fastlagt.

Om otte måneder beslutter vælgerne.

Nu er det op til os at gøre sagen for Europa.

Vi kan gøre det ved at bruge de næste 8 måneder til at afslutte så meget som vi kan. Vi har meget at gøre stadig.

Vedtage og gennemføre det europæiske budget, FFR. Dette er kritisk for investering i vores regioner overalt i Europa. Dette er uundværligt for den første prioritering, vi har: at bekæmpe arbejdsløshed, især ungdomsarbejdsløshed.

Fremme og implementere bankunionen. Dette er kritisk for at tackle finansieringsproblemet for virksomheder og SMV'er.

Dette er vores klare prioriteringer: beskæftigelse og vækst.

Vores job er ikke færdig. Det er i sin afgørende fase.

Fordi, ærede medlemmer, valget ikke kun handler om Europa-Parlamentet, og det handler heller ikke om Europa-Kommissionen eller om Rådet eller om denne eller den anden personlighed.

De vil handle om Europa.

Vi vil blive dømt sammen.

Så lad os arbejde sammen - for Europa.

Med lidenskab og med beslutsomhed.

Lad os ikke glemme: for hundrede år siden –Europe sov gang i katastrofen for krigen i 1914.

Næste år, i 2014, håber jeg, at Europa går ud af krisen mod et Europa, der er mere samlet, stærkere og åbent.

Tak for din opmærksomhed.

Læs
reklame

Landbrug

Foreslået løft af USAs lammeforbud velkommen nyheder til industrien

Udgivet

on

FUW mødtes med USDA i 2016 for at diskutere muligheder for eksport af lam. Fra venstre amerikansk landbrugsspecialist Steve Knight, amerikansk landbrugsrådgiver Stan Phillips, FUW -politiker Dr. Hazel Wright og FUW -præsident Glyn Roberts

Farmers 'Union of Wales har taget godt imod nyhederne om, at det mangeårige forbud mod import af walisisk lam til USA snart ophæves. Meddelelsen blev offentliggjort af Storbritanniens premierminister Boris Johnson onsdag den 22. september. 

FUW har længe diskuteret udsigten til at ophæve det uberettigede forbud med USDA i forskellige møder i løbet af det sidste årti. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales har understreget, at det potentielle marked for PGI Welsh Lamb i USA anslås at være op til 20 millioner pund om året inden for fem år efter, at eksportrestriktionerne blev fjernet.

reklame

FUWs vicepræsident Ian Rickman sagde fra sin Carmarthenshire fårfarme: ”Nu er vi mere end nogensinde nødt til at udforske andre eksportmarkeder og samtidig beskytte vores længe etablerede markeder i Europa. Det amerikanske marked er et, vi er ivrige efter at udvikle meget stærkere relationer til, og nyheden om, at dette forbud snart kan ophæves, er meget velkomne nyheder for vores fårindustri. ”

reklame
Læs

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending