Følg os

Økonomi

EU-Ungdomskonferencen starter i Vilnius

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

789_b50358d2e6c514b2148055be5ef01da6På EU's ungdomskonference i Vilnius (Litauen) går unge sammen og gentager behovet for EU-handling at gøre det muligt for dem, der er mest påvirket af krisen, at kunne genoptage sig i samfundet og reintegrere sig på arbejdsmarkedet.

Det litauiske EU-formandskab har sammen med det europæiske ungdomsforum og det litauiske ungdomsråd organiseret EU-ungdomskonferencen i Vilnius (Litauen) fra 9-12 september. Denne konference, som spiller en væsentlig del af den strukturerede dialog, fokuserer på det litauiske formandskabs hovedprioritet på ungdomsområdet: social integration af unge med særlig vægt på inklusion af unge, der ikke er beskæftiget, uddannet eller uddannet (NEET) .

Ungdomsdelegater og repræsentanter for EU-medlemsstaternes ministerier med ansvar for ungdomsanliggender vil deltage i fælles drøftelser på tværs af syv workshops. Sådanne drøftelser er baseret på de samlede resultater af omfattende konsultationer med unge, ungdomsorganisationer og offentlige myndigheder gennemført i fire måneder i alle 28 EU-lande og på paneuropæisk niveau af internationale ikke-statslige ungdomsorganisationer (INGYO'er). Tilsammen vil delegerede fremsætte forslag til bedre integration af NEET'er inden for uddannelsesreform, forbedring af information og karrierevejledning, lette overgangen fra uddannelse til beskæftigelse, forbedre arbejdsmarkedet for unge, støtte unges autonomi, udvikle mere tværsektorielt samarbejde og styrkelse af ungdomsorganisationers rolle i aktive inklusionsforanstaltninger, såsom ungdomsgarantien.

Algimanta Pabedinskienė, Republikken Litauens minister for social sikring og arbejdskraft, hilste konferencen velkommen og erklærede, at der ikke er nogen tilfældighed, at social integration af NEETS er valgt som en af ​​de litauiske formandskabs hovedprioriteter, fordi disse mennesker har brug for presserende hjælp til reintegration ind i uddannelse og arbejdsmarked. Derfor glæder hun sig over, at ungdommen sammen med ungdomsorganisationer såvel som organisationer, der arbejder med unge og repræsentanter for ministerierne i alle EU-medlemslandene sammen på EU-ungdomskonferencen sammen vil søge løsninger og komme med forslag til forbedring af den sociale integration af NEETs.

Ifølge Pabedinskienė er alle medlemsstater nødt til at lægge en indsats for at forbedre ungdomsbeskæftigelsessituationen i Europa. ”For bedre ungdomsbeskæftigelse i Litauen anvender vi en pakke af foranstaltninger finansieret af både den nationale og Den Europæiske Socialfond. I den nærmeste fremtid vil vi også lancere unge menneskers muligheder i arbejdsmarkedspakken, den intense langsigtede bistand til NEET-programmet og det nationale ungdomsfrivilligt program, ”sagde ministeren.

Det Europæiske Ungdomsforums præsident Peter Matjašič hilste konferencens særlige fokus velkommen: ”Unge har brug for konkrete handlinger baseret på koordinerede og meningsfulde strategier. Flere investeringer i unge er den eneste måde at vende den nuværende stigende tendens til social udstødelse på. EU-institutionerne og medlemslandene skal derfor straks tage skridt til fuld integration af unge i samfundet. ”

Den litauiske ungdomsrådsformand Loreta Senkute sagde: ”Social udstødelse kan kun overvindes, hvis EU-institutionerne og medlemslandene gennemfører integrerede aktioner. Der er behov for ikke kun at understrege unges arbejdsløshed, men også at forbedre deres deltagelse i organisationer og samfundsliv, udvikle deres sociale kompetencer og skabe synergi mellem formel og ikke-formel uddannelse. ”

De aftalte diskussionstemaer, der er baseret på høringsresultaterne i hele EU, er:

1. ADAPT Uddannelse til unges behov og krav fra arbejdsmarkedet 
2. INFORMER og GUIDE Unge mennesker i deres overgange 
3. GØRE overgangen fra uddannelse til beskæftigelse 
4. FORBEDR arbejdsmarkedet for unge 
5. STØTTE for unges autonomi 
6. FORBEDR ungdomsorganisationernes rolle   
7. UDVIKLING Tværsektorielt samarbejde

EU's ungdomskonference afsluttes med vedtagelsen af ​​fælles konklusioner den 12. september. Disse konklusioner vil bidrage til udkastet til Rådets konklusioner om forbedring af den sociale integration af unge mennesker, der ikke er i beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse, og som forventes vedtaget af EU-medlemsstaternes ungdomsministre i november 2013. Derudover vil konklusionerne give input til udkastet til Rådets resolution om struktureret dialog med unge om social integration, som vil blive vedtaget under det kommende græske formandskab.

reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending