Følg os

Økonomi

Resultater af topmødet G20: Fælles udtalelse fra Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso og Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

g20-rusland-plakat_2662218bVed at repræsentere Den Europæiske Union ved G20 i Sankt Petersborg afgav Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso og formanden for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy følgende erklæring om topmødets resultat:

"G20 har bevist sin værdi i lyset af de store udfordringer, som den globale økonomi har oplevet i de sidste fem år, som verdens førende forum for økonomisk samarbejde: alle G20-medlemmer er fast besluttede på at gennemføre vores ambitiøse forpligtelser og tage yderligere skridt på vejen til stærk og bæredygtig vækst. Vi er glade for, at Den Europæiske Unions mål for dette topmøde stort set er nået.

"Den Europæiske Union kom i år til G20 med en meddelelse om tillid til opfyldelsen af ​​sine G20-forpligtelser og de positive virkninger af dens omfattende kriseberedskab, som begynder at vise sig; mens indsatsen ikke må lempes. Andre G20-medlemmer anerkendte Europas indsats, og at vi har leveret vores væsentlige forpligtelser fra Los Cabos i 2012. De opmuntrede os til at fortsætte med at gennemføre vores omfattende kriseberedskab, herunder hurtig vedtagelse og gennemførelse af en bankunion. Tvivl er fjernet, og vores G20-partnere har anerkendt den målrettede handling. af Den Europæiske Union til at drage de rigtige erfaringer med krisen.

reklame

"Da global genopretning forblev skrøbelig, var alle ledere enige om, at G20's hastende prioritet er at fremme vækst og job, især for de unge arbejdsløse. Der var en ægte følelse af enhed og fælles formål, som også strækker sig til behovet for at sikre bæredygtig og sund offentlige finanser. Der er en klar erkendelse af, at vækst baseret på gæld ikke er bæredygtig. Vi vedtog Sankt Petersborg-handlingsplan for vækst og beskæftigelse med konkrete bidrag fra alle. Vi glæder os især over de meget konstruktive diskussioner om situationen i de nye økonomier og vilje fra alle sider til at engagere sig i samarbejdsløsninger og overveje potentielle udslip ved udformning og gennemførelse af nationale vækstpolitikker og til at løse strukturelle spørgsmål i de berørte lande selv.

"Dette G20-topmøde cementerede det globale paradigmeskifte mod mere fair beskatning ved at støtte etableringen af ​​automatisk udveksling af skatteoplysninger. Vi er meget tilfredse med, at denne nye standard vil blive implementeret fra 2015 blandt G20-medlemmer, som EU har presset på for. Dette og godkendelsen af ​​OECD's arbejde med baseerosion og overførsel af overskud giver et stærkt signal: G20 tager skridt til at sikre, at virksomheder og enkeltpersoner betaler de skatter, de skal betale, og som er hårdt nødvendige i disse vanskelige tider for at investere i vores fremtid Siden længe har EU været og vil fortsat være i spidsen for denne kamp. For at gøre det til en succes vil vi fortsat levere vores ekspertise og erfaring.

"Vi bemærkede også med tilfredshed, at G20 gjorde gode fremskridt med at gennemføre sit tilsagn om at efterlade intet marked og intet produkt ureguleret og gøre det finansielle system mere modstandsdygtigt, herunder gennem en konsekvent gennemførelse af Basel III-kapitalreglerne. G20 viste også sin beslutsomhed at gå videre med finansiel regulering, herunder ved at tackle risiciene ved skyggebankvirksomhed gennem styrket tilsyn og regulering. Alt dette er afgørende for at beskytte vores borgere mod at betale prisen for fremtidige finansielle kriser. Den Europæiske Union vil fortsætte med at gå foran med et godt eksempel.

reklame

"G20 bekræftede endelig vigtigheden af ​​åben, fri og fair handel som en vigtig kilde til vækst og udvikling. Det er meget god nyhed, at G20 har bekræftet deres anti-protektionisme-engagement ved at udvide Toronto-stillstandsklausulen til 2016 og intensivere indsatsen at tilbageføre handelsbegrænsende foranstaltninger som krævet af Den Europæiske Union. Den stærke opfordring fra G20 til et vellykket resultat af WTO's ministermøde i Bali i december, med handelslettelse i centrum og nogle elementer af landbrug og udviklingsspørgsmål ville blive et solidt springbræt mod en vellykket afslutning af Doha-udviklingsrunden og demonstrere WTO's troværdighed og relevans. "

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending