Følg os

Økonomi

Europa-Kommissionen søger 'innovationskapital'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

10000000000003C0000002D0BAC6BEA7Europa-Kommissionen har i dag startet søgningen efter den første europæiske hovedstad for innovation, eller iCapital. Prisen vil belønne byen, der bygger det bedste 'innovationsøkosystem', der forbinder borgere, offentlige organisationer, den akademiske verden og erhvervslivet. I betragtning af at 68% af EU's befolkning nu bor i byområder, er det disse områder, der vil bidrage mest til at gøre Europa mere innovativt. Byer fremmer innovation i deres egen levering af tjenester, men nøglen er at skabe det rette miljø for andre til at innovere og lade den offentlige og private sfære oprette forbindelse. Et uafhængigt ekspertpanel udvælger vinderen i foråret 2014, hvor den valgte by modtager € 500,000 til at styrke sin indsats. Ansøgningsfristen er 3. december 2013.

Máire Geoghegan-Quinn, europæisk kommissær for forskning, innovation og videnskab, sagde: ”Byer er motorerne i den europæiske økonomi. Syv ud af ti europæere bor i et byområde, og disse regioner genererer to tredjedele af EU's BNP. Vi vil tilskynde byer til at løfte deres spil, når det kommer til innovation, og skabe et netværk af byer, der kan dele deres bedste ideer til fremtiden. ”

Byer vil blive bedømt både på initiativer og resultater indtil nu såvel som deres fremtidige ideer til at forbedre innovativ kapacitet. De bliver nødt til at demonstrere, at de følger en omfattende strategi, der er:

  • Innovativt - med hensyn til begreber, processer og værktøjer.
  • Inspirerende - med det formål at tiltrække talent, finansiering, investering og borgernes engagement og engagement.
  • Integreret - demonstrerer forbindelser med målene i Europa 2020-strategien, nemlig smart, bæredygtig og inklusiv vækst i hele Europa.
  • Interaktiv - opbygge et samfund for innovation i byen og med andre byer.

Konkurrencen er åben for byer i enhver EU-medlemsstat eller -land, der er tilknyttet EU's forskningsrammeprogram. Prisen gælder for byer med over 100 000 indbyggere og for initiativer, der har kørt siden mindst 1. januar 2010. I lande, hvor der ikke er nogen by med mere end 100 000 indbyggere, er den største by berettiget til at ansøge.

reklame

Kandidatbyer skal besøge iCapital-prisen internet side for information og regler og betingelser. Spørgsmål om ansøgninger kan også sendes til: [e-mail beskyttet].

Baggrund

Innovation er central for økonomisk vækst og forretningskonkurrenceevne og er kernen i Europa 2020-strategien. Den Europæiske Union har sat sig som mål at blive en 'Innovationsunion'.

reklame

EU har gennem sin forskning og innovation og regionale politikker fremmet intelligent og bæredygtig byudvikling. Det næste EU-forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020, løber fra 2014 til 2020. Det vil mere end nogensinde koncentrere sig om at finansiere hele 'innovationskæden', fra videnskabeligt gennembrud til tæt markedsudvikling. Fremtidig EU-regional finansiering vil også fokusere mere på forskning og innovation, f.eks. Opbygning af forskningsinfrastruktur.

Links

Europa 2020

Horizon 2020

Regionale fonde

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending