Følg os

Økonomi

Ukraine: Med oppositionsledere om europæiske reformer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

stefan fuleUdvidelse og europæisk kommissær for naboskabspolitik Štefan Füle mødtes med tre ledere fra den ukrainske parlamentariske opposition: Vitaliy Klichko (UDAR), Oleh Tiahnybok (Svoboda) og Arseniy Yatsenyuk (Batkivshyna) for at gøre status over EU's reformrelaterede dagsorden og af de udestående spørgsmål, som Ukraine er nødt til at tage fat på med henblik på at muliggøre undertegnelse af associeringsaftalen / DCFTA med EU. Dette sagde han på pressekonferencen efter mødet:

'Dette har faktisk været ukrainsk uge her i Bruxelles, i de europæiske institutioner, og med rette viser dette kun, hvor meget opmærksomhed vi har på denne vigtige nabo, og hvor engagerede vi er i den fælles ambition om at underskrive associeringsaftalen i det østlige partnerskab Topmøde i Vilnius i november og skab betingelserne for det. Og jeg var meget glad for at have her i dag ledere af tre oppositionspartier, der tydeligt forbinder sig med EU-dagsordenen, og som støtter det i deres arbejde, især i Verkhovna Rada.

”For to dage siden, efter mødet med Andriy Klyuyev, mindede jeg om, at Ukraine skal vise målrettet handling og håndgribelige fremskridt på alle benchmarks, så EU kan underskrive associeringsaftalen i Vilnius.

reklame

"Dette inkluderer løsningen på det udestående tilfælde af selektiv retfærdighed, især den resterende sag Yulia Tymoshenko og yderligere reform af retsvæsenet; forbedring af valglovgivningen, reformen af ​​den generelle anklagemyndighed og også forbedringer af forretningsklimaet. Og på dette møde mindede jeg også det ukrainske regerings særlige ansvar for at udarbejde et kvalitetsudkast til lovgivning, som senere skal drøftes og vedtages af Verkhovna Rada.

"I dag med oppositionsledere har vi drøftet deres rolle i denne proces. Fordi det er afgørende at have deres støtte til alle de nødvendige reformer.

"Kritisk lovgivningsarbejde skal udføres i Verkhovna Rada af alle politiske partier i det tidlige efterår. Tiden er afgørende, det har jeg understreget på tirsdag, og jeg har understreget det igen i dag, da EU vil vurdere Ukraines gennemførelse af benchmarks. allerede i oktober.

reklame

"Jeg bad de tre oppositionsledere om deres konstruktive engagement på den europæiske dagsorden. Og jeg er glad for, at de har udtrykt utvetydig vilje til at støtte de lovgivningsmæssige handlinger, der kræves for undertegnelsen af ​​associeringsaftalen. Og mit budskab ved denne lejlighed var, at det trods tidspres, kunne man forvente en fuldgyldig proces i Verkhovna Rada, hvor der ikke kun vil være tid til at stemme, men også til en behørig overvejelse.

"Processen med Ukraines politiske tilknytning og økonomiske integration med EU bør være en inklusiv indsats. Det har brug for en bred enighed om den EU-reformorienterede dagsorden med konstruktive bidrag fra både regering og opposition samt med civilsamfundet. Det er derfor, jeg ser frem til at deltage i inkluderende politisk rundbord om denne sag i anledning af mit næste besøg i Kiev. "

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending