Følg os

Økonomi

Kommissionen tildeler 50th European Industrial ph.d. indrømmer vampyr forskning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

image3Den 20. august tildelte Europa-Kommissionen sit 50. europæiske tilskud til industriel doktorgrad (EID). Bevillingen på 1.5 mio. € er til forskning i nye antistoffer, der vil ødelægge en tumors blodkar og udrydde tumoren. Det såkaldte VAMPIRE-projekt ('Vascular Antibody-Mediated Pharmaceutically Induced tumor Resection') ledes af University of Birmingham i Storbritannien og SomantiX, et hollandsk biotekfirma med base i Utrecht. Forskningen understøttes af tilknyttede europæiske universiteter, virksomheder og forskningscentre, herunder schweizisk videnskabs- og teknologiuniversitet ETH Zürich og velgørenhedsorganisationen Cancer Research UK. EID-ordningen er målrettet mod projekter, der samler forretnings- og akademiske partnere i to lande.

Androulla Vassiliou, kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, sagde: "Jeg er meget glad for, at vi har nået denne milepæl med den europæiske industrielle doktorgrad - og der kunne bestemt ikke være noget bedre eksempel på den slags tværsektorielle samarbejde, vi ønsker opmuntre end dette partnerskab til at bekæmpe kræft. EID er en glimrende illustration af den merværdi, som EU-investeringer kan medføre for topkvalitet, innovation og konkurrenceevne ved at bygge broer mellem akademi, forskning og forretning.

Professor Roy Bicknell, som vil lede projektet fra Birmingham, sagde: "Den europæiske industrielle doktorgrad tjener et stort behov i samfundet. Det gør det muligt for medicinsk og økonomisk vigtig forskning at gå videre, mens den samtidig træner den næste generation af førende industriforskere . "

reklame

European Industrial Doctorate blev lanceret som et pilotprojekt i 2012 som en del af Marie Curie-handlinger (MCA), det europæiske stipendieprogram. Målet med EID-ordningen er at give ph.d.-kandidater erhvervserfaring i fremragende forskningsprojekter samt at tiltrække flere unge til videnskabelige karrierer.

For at være berettiget til finansiering gennem EID skal et projekt samle en virksomhed og en akademisk partner fra to lande. Det tre-årige EID-tilskud giver forskere mulighed for at skifte mellem at arbejde i begge lande på universitetslaboratorier og forretningslokaler under vejledning af vejledere fra den private sektor og universitetet. Uddannelsen inkorporerer ikke-videnskabelige færdigheder såsom iværksætteri, kommunikation og intellektuel ejendomsadministration i læseplanen.

EID-tilskuddene opretholdes under det omdøbte Marie Skłodowska-Curie-aktioner som en del af det nye EU Horizon 2020-program for forskning og innovation, der starter i januar næste år.

reklame

Baggrund

Marie Curie-handlinger fremme forskerkarrierer i Europa med finansiering forvaltet af Europa-Kommissionen. Ved udgangen af ​​2013 vil Marie Curie-aktionerne have støttet 60,000 forskere med næsten 130 forskellige nationaliteter siden 1996. Mere end halvdelen af ​​den forskning, der støttes gennem programmet, er dedikeret til samfundsmæssige udfordringer som sundhed, klimaændringer og energimangel. 37% af de forskere, der finansieres gennem programmet, er kvinder og små og mellemstore virksomheder (SMV'er) tegner sig for mere end halvdelen af ​​alle deltagende virksomheder. Budgettet til Marie Curie-aktionerne er 4.7 mia. EUR i 2007-2013.

De nye Marie Skłodowska-Curie-aktioner (MSCA) bliver det vigtigste EU-program til støtte for fremragende doktoruddannelse. I 2014-2020 yder MSCA tilskud til 25 ph.d.-forskere i form af europæiske industrielle doktorgrader, fælles doktorgrader (involverende flere universiteter) og anden forskningsuddannelse af høj kvalitet. MSCA vil lægge vægt på uddannelse, der kombinerer forskning med andre færdigheder, der maksimerer beskæftigelsesegnethed såsom ledelse, iværksætteri og kommunikationsexpertise. Europa-Parlamentet og medlemsstaterne blev for nylig enige om, at MSCA vil tegne sig for 000% af det samlede Horisont 8-budget. Denne beslutning skal dog stadig vedtages formelt af de europæiske institutioner.

For mere information, klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending