Følg os

Økonomi

Kommissionens markedstest tilsagn foreslået af Deutsche Bahn om prissystem for kørestrøm i Tyskland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bombardier-Dosto2010_01Europa-Kommissionen opfordrer interesserede parter til at indgive tilsagn fra den tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn (DB) vedrørende sit prissystem for trækkraft i Tyskland. Trækstrøm er el, der bruges til at drive lokomotiver.

DB Energie, DB-datterselskabet, der leverer trækkraft til jernbaneselskaber, er den eneste leverandør af trækkraft i Tyskland. Kommissionen er bekymret over, at DB Energys prissystem og især rabatter, som kun jernbaneselskaber i DB-koncernen kan opnå fuldt ud, måske har hæmmet udviklingen af ​​konkurrencen på markederne for jernbanegodstransport og langdistancepassagerbefordring i strid med EU antitrustregler.

For at fjerne disse bekymringer har DB tilbudt at indføre et nyt prissystem for trækkraft, der ville gælde ensartet for alle jernbaneselskaber og skulle give andre elleverandører mulighed for direkte at levere trækkraft til jernbaneselskaber. Hvis markedsundersøgelsen bekræfter, at de foreslåede tilsagn løser konkurrenceproblemerne, kan Kommissionen gøre dem juridisk bindende for DB.

reklame

DB aflagde følgende forpligtelser for at imødekomme Kommissionens bekymringer:

  • DB Energie vil indføre et nyt prissystem for trækkraft med separate priser for elektricitet og for adgang til trækkraftnettet. Gitteradgangsgebyret er underlagt godkendelse fra den tyske regulator (Bundesnetzagentur).
  • DB Energie vil anvende en enkelt pris for elektricitet uden volumen eller varighedsbaserede rabatter.
  • DB Energie betaler ikke-DB-jernbaneselskaber en engangs retroaktiv refusion af 4% af deres seneste årlige faktura for traktionstrøm.
  • DB vil give Kommissionen de fornødne data for at vurdere, om de prisniveauer, der opkræves af DB under det nye prissystem, ville medføre en marginpresning.

Forpligtelserne vil gælde fra 2014 i fem år.

Interesserede kan indsende kommentarer inden for en måned efter offentliggørelsen.

reklame

Baggrund

I juni 2013 underrettede Kommissionen DB om sin foreløbige vurdering af, at DB muligvis har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for levering af trækkraft i Tyskland i strid med artikel 102 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) . Den pågældende praksis vedrører prisfastsættelsen af ​​trækkraft, der kan have skabt en marginpresse på langdistancemarkederne for jernbanetransport og jernbanegods i Tyskland. En marginpresse opstår, når de priser, der opkræves af et dominerende selskab på et upstream-marked (her levering af trækkraft) ikke tillader konkurrenter på downstream-markedet (her levering af jernbanetransporttjenester) at handle rentabelt på varig basis.

Trækstrøm er den 16.7 Hertz elektricitet, der bruges til at drive jernbane lokomotiver i Tyskland og er et uundværligt input til jernbaneselskaber. DB Energie er i øjeblikket den eneste leverandør af trækkraft i Tyskland og har dermed en dominerende stilling på dette marked.

DB Energie markedsfører i øjeblikket trækkraft gennem et 'altomfattende' tilbud, hvor jernbaneselskaber betaler en pris, der dækker både forbruget af trækkraft og brugen af ​​det trækkraftstrømsnet, der administreres af DB Energie. Efter en dom afsagt af det tyske Bundesgerichtshof, der fastslog, at trækkraftstrømmenettet falder ind under reguleringen af ​​Bundesnetzagentur, vil DB Energie ændre sit prissystem for trækkraft og opkræve separat netadgangsgebyr - reguleret ved lov - og prisen for elektricitet. Dette skulle give andre el-udbydere mulighed for også at levere trækkraft til jernbanevirksomheder i konkurrence med DB Energie.

Proceduremæssig baggrund

Artikel 102 TEUF forbyder misbrug af en dominerende markedsposition på det indre marked, for så vidt som det påvirker samhandelen mellem medlemsstaterne.

Hvis de tilsagn, som DB foreslår, på baggrund af resultaterne af markedstesten giver en tilfredsstillende løsning på Kommissionens konkurrenceproblemer, kan Kommissionen vedtage en beslutning om at gøre dem juridisk bindende for DB i henhold til artikel 9 i EU's kartelforordning 1 / 2003. En sådan artikel 9-afgørelse konkluderer ikke, at der er en overtrædelse af EU's antitrustregler, men binder juridisk DB til at respektere de tilbudte forpligtelser. Hvis et selskab bryder sine forpligtelser, kan Kommissionen pålægge en bøde på op til 10% af virksomhedens årlige verdensomspændende omsætning uden at skulle finde en overtrædelse af EU-monopolreglerne.

Kommissionen indledte en formel antitrustprocedure i juni 2012 (jf IP / 12 / 597) efter at have foretaget uanmeldte inspektioner hos DB-koncernen (se MEMO / 11 / 208).

Flere oplysninger findes på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i den offentlige tilfælde register under sagsnummer 39678.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending