Følg os

Økonomi

Kommissionen godkender oprettelsen af ​​fælles e-handel venture mellem Telefónica, CaixaBank og Banco Santander

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

CaixaBank_logoEuropa-Kommissionen har i henhold til EU-fusionsforordningen ryddet oprettelsen af ​​et joint venture mellem den spanske teleoperatør Telefónica og to spanske banker, CaixaBank, kontrolleret af La Caixa – Caja de Ahorros og Banco Santander. Joint venture-selskabet vil udvikle et virtuelt samfund for købmænd og forbrugere i Spanien, der leverer tjenester til sine medlemmer, såsom digital reklame og dataanalysetjenester til købmænd samt digitale tegnebogstjenester med peer-to-peer-betalingsfunktionalitet til forbrugerne.

  • Kommissionen vurderede transaktionens indvirkning i den spirende sektor inden for mobilhandel i Spanien og især dens potentielle virkninger på markedet for levering af digitale tegnebøger, hvor joint venture-selskabet vil være aktiv, og hvor en af ​​sine forældre, CaixaBank, også har en lille tilstedeværelse. Den digitale tegnebog, der tilbydes af joint venture-selskabet, giver brugerne mulighed for at uploade detaljerne på deres betalingskort i den digitale tegnebog og bruge de uploadede oplysninger til at foretage sikre onlinebetalinger til handlende i det virtuelle samfund via statiske og mobile internetforbindelser. Markedsundersøgelsen afslørede, at flere konkurrerende udbydere af digitale tegnebøger allerede eksisterer eller sandsynligvis vil opstå i Spanien i den nærmeste fremtid, hvilket sikrer et passende konkurrencemiljø.
  • Der er også en begrænset overlapning mellem Telefónica og joint venture-selskabet i levering af digitale reklametjenester, såsom online- og mobilbaseret kupon- og loyalitetstjenester. Kommissionen fandt, at parterne fortsat ville møde konkurrence fra en række veletablerede globale aktører, såsom Google og Yahoo !.
  • Kommissionen vurderede også virkningen af ​​transaktionen som følge af forholdet mellem markedet for levering af digitale tegnebogstjenester inklusive peer-to-peer-betalingsfunktionalitet, hvor joint venture-virksomheden er aktiv, og markedet for udstedelse af betalingskorttjenester, hvor Caixa Bank og Banco Santander er aktive. Via denne funktionalitet vil forbrugere, der bruger den digitale tegnebog, være i stand til at foretage betalinger (i princippet for små beløb) indbyrdes.

    For peer-to-peer-betalingstjenester inkluderer de digitale tegnebogstjenester, der leveres af joint venture-selskabet, et virtuelt forudbetalt betalingskort udstedt af en finansiel institution. Kommissionen fandt, at der er tilstrækkelige pålidelige alternative udstedere af betalingskort i Spanien, hvilket giver konkurrerende udbydere af digitale tegnebøger mulighed for fortsat at tilbyde peer-to-peer-betalingstjenester enten på en enkeltstående basis eller ved at samarbejde med finansielle institutioner. Kommissionen mente endvidere, at joint venture-selskabet vil give brugerne af sine digitale tegnebogstjenester et ekstra betalingskort, hvilket ikke vil have nogen skadelig indvirkning på deres eksisterende kundeforhold til andre kortudstedere.

    Derudover skal en bruger uploade sine betalingskortoplysninger i den digitale tegnebog for at bruge den til online- og mobilbetalinger til handlende i det virtuelle samfund. Derfor er der et supplerende forhold mellem udstedelse af betalingskort og levering af digitale tegnebogstjenester. Kommissionen fandt, at CaixaBank og Banco Santander ikke ville være i stand til at skade konkurrerende udbydere af digitale tegnebøger ved at begrænse brugen af ​​deres egne betalingskort i digitale tegnebøger, der tilbydes af joint venture-selskabets konkurrenter på grund af tilstedeværelsen af ​​tilstrækkelige troværdige alternative udstedere af betalingskort, der kunne være bruges i konkurrerende digitale tegnebøger. Derudover vil det at gøre det muligt at bruge betalingskort udstedt af andre finansielle institutioner også gøre de digitale tegnebogstjenester mere attraktive for handlende og forbrugere. Andre udbydere af digitale tegnebøger i Spanien understøtter brugen af ​​betalingskort udstedt af konkurrerende finansielle institutioner.

  • Endelig skal brugerne oprette forbindelse via en mobil eller statisk internetforbindelse for at få adgang til joint venture-selskabets digitale tegnebog. Kommissionen fandt, at Telefónica ikke ville have den tekniske evne til at blokere adgangen til konkurrerende digitale tegnebøger på sine mobile og statiske bredbåndsnet.

Kommissionen konkluderede derfor, at transaktionen ikke ville rejse konkurrenceproblemer.

reklame

Transaktionen blev meddelt Kommissionen den 11. juli 2013.

Virksomheder og produkter

Telefónica er internationalt aktiv inden for telekommunikationssektoren og leverer kommunikations-, informations- og underholdningsløsninger i en række medlemslande såvel som i en række lande i Latinamerika. CaixaBank er en finansiel institution, der tilhører La Caixa, en integreret finanskoncern med bank-, forsikrings-, pensions- og investeringsfondaktiviteter, hovedsageligt i Spanien. Banco Santander er en international bank- og finansgruppe, der er aktiv inden for detailbank, kapitalforvaltning, forretnings- og investeringsbank, skatkammer og forsikring. Joint venture-selskabet vil levere en række tjenester til virksomheder og forbrugere, såsom reklametjenester til små og mellemstore købmænd, kommunikation om rabatter, kuponer, tilbud og kuponindløsningstjenester til forbrugere, digitale tegnebogstjenester og peer-to-peer betalingstjenester til forbrugere, som er skybaserede og tilgængelige både via online (desktop) og mobilkanaler.

reklame

Regler og procedurer fusion kontrol

Kommissionen har pligt til at vurdere fusioner og overtagelser, der involverer virksomheder med en omsætning over visse tærskler (se artikel 1 af Fusionsforordningen) Og for at forhindre koncentrationer, der i væsentlig grad vil hæmme den effektive konkurrence i EØS eller en væsentlig del heraf.

Langt størstedelen af ​​anmeldte fusioner udgør ikke konkurrenceproblemer og er ryddet efter en rutinemæssig gennemgang. Fra det øjeblik en transaktion anmeldt, har Kommissionen generelt alt 25 arbejdsdage til at afgøre, om der skal gives godkendelse (fase I), eller for at starte en tilbundsgående undersøgelse (fase II).

Mere information vil være tilgængelig på konkurrence websted i Kommissionens offentlige tilfælde register under sagsnummer M.6956.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending