Følg os

Økonomi

Nazistiske-forbrydelser mistanke Laszlo Csatary dør alderen 98 afventer retssag

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

120718012827_Laszlo CsataryA 98-årige ungarske nazistiske krigsforbrydelser mistanke, Laszlo Csatary, er død, mens de afventer retssagen, har hans advokat sagt. Csatary døde på hospitalet i Ungarn efter lider af en række medicinske problemer, siger Gabor Horvath.

Tidligere Csatary havde toppet listen over mest eftersøgte nazistiske krigsforbrydelser mistænkte, og angiveligt have hjulpet deportere 15,700 jøder til dødslejre under Anden Verdenskrig.

Han stod over for udgifter i forbindelse med hans krigsaktiviteterne i både Ungarn og i nabolandet Slovakiet.

reklame

Hr. Horvath sagde, at hans klient døde lørdag morgen. "Han var blevet behandlet for medicinske problemer i nogen tid, men fik lungebetændelse, hvorfra han døde." Csatary havde altid benægtet beskyldningerne mod ham og sagde, at han blot var en mellemmand mellem ungarske og tyske embedsmænd og ikke var involveret i krigsforbrydelser.

Han blev sigtet i juni 2013 ungarske anklagere i forhold til, hvad de sagde havde været hans rolle som chef for en interneringslejr for jøder i Kosice, en by så en del af Ungarn, men nu i Slovakiet.

Kosice, kendt på det tidspunkt som Kassa, var den første lejr der skal etableres efter Tyskland besatte Ungarn marts 1944.

reklame
Mest søgte nazistiske mistænkte

  • Alois Brunner, nøgle operative af Adolf Eichmann, sidst set i Syrien i 2001, muligvis død
  • Aribert Heim, læge på Sachsenhausen, Buchenwald og Mauthausen koncentrationslejre, forsvandt 1962, sidst set i Egypten i 1992
  • Laszlo Csizsik-Csatary, tjente som en ungarsk politibetjent og havde været i husarrest i Ungarn afventer retsforfølgning indtil sin død
  • Gerhard Sommer, tidligere SS officer dømt in absentia for at deltage i drabet på 560 civile i Italien. Sidste kendte position: Tyskland
  • Vladimir Katriuk fungerede som chef for kollaboratørtropper ukrainske politi, anklaget for at dræbe uskyldige civile i Hviderusland deling. Sidste kendte position: Canada

Anklagere sagde i en erklæring, at Csatary, en daværende ungarsk politibetjent, "bevidst havde ydet hjælp til de ulovlige henrettelser og tortur begået mod jøder, der blev deporteret til koncentrationslejre ... fra Kosice".

Han blev anklaget for regelmæssigt at slå fanger med sine bare hænder og en hund pisk.

Csatary, hvis fulde navn er Laszlo Csizsik-Csatary, blev dømt til døden i hans fravær i Tjekkoslovakiet i 1948 for krigsforbrydelser.

Slovakiet søgte hans udlevering fra Ungarn, så det formelt kunne dømme ham selv, med afskaffelse af dødsstraf, det er beregnet til at fængsle ham.

De retssager i Ungarn blev standset i sidste måned på grund af dobbelt strafbarhed.

Csatary blev navngivet i 2012 af nazi-jagt Simon Wiesenthal Center som dens mest eftersøgte mistænkte. Det hævdede han overså deportationerne af jøder fra Kosice til Auschwitz dødslejr.

Han blev sporet i Budapest i juli 2012 af journalister fra den britiske avis Sun med hjælp fra Simon Wiesenthal Center og blev sat i husarrest.

Han var flygtet til Canada efter krigen, hvor han arbejdede som en kunsthandler i Montreal og Toronto, og forsvandt i 1997 efter at være blevet frataget sit canadiske statsborgerskab.

Det amerikanske baserede Simon Wiesenthal Center sagde, at det var "dybt skuffet" over nyheden om hans død.

"Det er en skam, at Csatary, en dømt ... og fuldstændig angerløs Holocaust-gerningsmand, der til sidst blev anklaget i sit hjemland for sine forbrydelser, i sidste ende undgik retfærdighed og straf i sidste øjeblik," sagde Efraim Zuroff, direktør for centret, i en erklæring.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending