Følg os

Økonomi

Hvordan europæisk biobaseret industri forudse sin fremtid?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

5411716948_413b0f9a0d_mEU's bioøkonomi felt er indstillet til at ændre sig betydeligt gennem en nyopsætning offentlig-privat partnerskab of Biobaseret Brancher. Dette partnerskab repræsenterer resultatet af de nyligt lancerede fælles teknologiinitiativer (JTI'er), der blev oprettet af Europa-Kommissionen, medlemslande og europæiske interessenter.

Der er fem oprettede FTI'er, og de vil blive oprettet i henhold til nye lovgivningsforslag:

 • Biobaserede industrier (BBI): Formålet er at gøre de daglige produkter grønnere gennem vedvarende naturressourcer og innovative teknologier;
 • Brændselsceller og brint 2 (FCH2): Sbegrænse anvendelsen af ​​rene og effektive teknologier inden for transport, industri og energi.
 • Ren himmel 2 (CS2): Itendens til at udvikle renere fly ved at reducere dets CO2-emissioner.
 • Innovative lægemidler 2 (IMI2): Målet er at udvikle den næste generation af medicin, behandlinger og vacciner.
 • Elektroniske komponenter og systemer (ECSEL): Har til hensigt at booste Europas kapaciteter til fremstilling af elektronik.

Oprettet i henhold til 187-artiklen i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), FTI'er omfavner udfordrende, strategiske forskningsdagsordener, der er baseret på Horizon 2020-programmets mål og sigter mod at yde finansiering til storskalig, langsigtet og højrisikobelønningsforskning. FTI'er samler forskellige aktører fra forskellige områder: industri, universiteter, SMV'er, forskningsorganisationer og alle andre aktører, der er interesseret i forsknings- og innovationsudfordring.

reklame
Den samlede finansielle pakke af det offentlig-private partnerskab, der involverer den biobaserede industri, beløber sig til ca. 3.8 mia. EUR, hvoraf EU vil bidrage med 1 mia. EUR under Horizon 2020-programmet, og industrisektoren investerer over 2.8 mia. EUR. Inden for dette offentlig-private partnerskab (PPP)Opkaldt BRIDGE, er industriens aktører organiseret i Biobaseret Industries Consortium (BIC), der samler mere end 50 europæiske virksomheder, klynger og organisationer fra forskellige aktivitetsområder: landbrug, bioteknologi, skovbrug, landbrugsfødevarer, kemikalier, teknik, papir og papirmasse. Det PPP vil blive styret af en Fællesforetagende og finansieringsbeslutningerne vil blive truffet af bestyrelsen, der vil omfatte et lige antal medlemmer af Europa-Kommissionens og BIC's repræsentanter.  BRIDGE opstiller sin egen strategiske forskningsdagsorden og vælger projekterne til finansiering gennem åbne indkaldelser af forslag.

Hvad sigter biobaseret industri mod at gøre?

Den biobaserede industri anerkender nødvendigheden af ​​Europas overgang til et postfossilt samfund, hvis økonomiske vækst vil blive afkoblet fra ressourceudtømningen, og hvis udvikling i høj grad vil tage hensyn til miljøets bevarelse. Desuden har industrien til formål at yde et stort bidrag til EU's økonomi for at skabe en europæisk verdensledende bioøkonomi, der ikke kun vil bruge de vedvarende råmaterialer på en effektiv og bæredygtig måde, men den vil bygge nye og innovative værdikæder, re-industrialisere og genoplive landdistrikterne, øge konkurrenceevnen og derfor skabe bæredygtig vækst.

Frem til 2030 etablerede den biobaserede industri følgende mål[3]:

 • At nå Europas reindustrialisering ved at skabe en ny infrastruktur for raffinaderier i landdistrikterne: I denne henseende har BRIDGE til formål at yde et væsentligt bidrag til udviklingen af ​​en konkurrencedygtig og videnbaseret europæisk økonomi i landdistrikterne baseret på bioraffinaderier, som skal skabe op til 400 nye kvalificerede job inden 000 og 2020 job inden 700.000
 • Diversificer landmandens indkomst og give dem yderligere margener med op til 40% ved enten bedre at udnytte eller sætte tilbage i produktion 15 procent af den jord, der i øjeblikket er undervurderet frem til 2020 og 35 procent af jorden frem til 2030;
 • Forøg væsentlig anvendelse og anvendelse af biprodukter og affald fra forskellige biobaserede kilder såsom landbrug, skovbrug, spildevandsbehandling, slam, organisk husholdningsaffald, gårdsaffald, affald fra fødevareforarbejdning og lignende; de nuværende ubrugte biprodukter og affald udgør 2.8 milliarder ton om året nye teknologier og kapaciteter vil gøre det muligt at øge dette potentiale med 15 procent frem til 2020 og 25 procent frem til 2030
 • Bidrage til den industrielle udvikling af biobaserede kemikalier, biomaterialer og avancerede biobrændstoffer: BRIDGE sigter derfor mod, at 20 procent af kemikalierne og materialeproduktionen i Europa skal være biobaseret produceret frem til 2020 og frem til 2030 de biobaserede kemikalier og materialeproduktion til at nå op på 30 procent. Desuden har industrien til hensigt at nå 25% af Europas transportenergibehov af bæredygtige avancerede biobrændstoffer inden 2030.
 • At opnå en ny generation af biobaserede materialer og kompositter produceret i bioraffinaderier, som vil udvikle bedre komponenter til industrianvendelser (bilindustrien, emballage, byggeri og mere). I den henseende sigter BRIDGE mod, at markedet, der leveres af biobaserede polymerer og kompositter (til et sammenligneligt kvalitetsprisforhold sammenlignet med de fossile alternativer), skal være 2020 gange højere end nu og op til 5 være 2030 gange højere.
 • Bidrage gennem proteinisolering og valorisering fra yderligere forarbejdning af biomasse til at reducere importen af ​​protein med 15 procent frem til 2020 og 50 procent frem til 2030. På samme måde agter BRIDGE at øge optimeringen af ​​jordens frugtbarhedsprogrammer for at skære ned med 10 procent importen af ​​gødningskomponenter (som fosfat og kaliumchlorid) frem til 2020 og med 25 procent frem til 2030.

Styrking, opgradering og opskalering af udviklingen af ​​den europæiske biobaserede industri vil udløse både meget gunstige økonomiske, sociale og miljømæssige konsekvenser. Det forventes således, at omsætningen og beskæftigelsen i de biobaserede industrier vil vokse med mindst 10 procent, hvilket resulterer i 3 millioner supplerende job, 80 mia. € øget omsætningen og regningsreduktion af EU's olieimport op til 24 mia. Euro. Samtidig vil værdikæderne baseret på bæredygtig produktion af biomasse sammen med en bæredygtig styring, der gør det muligt at opsamle kulstof i biobaserede produkter såsom bioplast, papirprodukter og konstruktionstræ, i høj grad bidrage til reduktionen af ​​drivhuset. husgasemissioner, bevarelse af biodiversitet og økosystemer og forbedring af fødevaresikkerheden.

reklame

Alt i alt kan den europæiske biobaserede industri bemærkelsesværdigt bidrage til at opretholde Europa i verdensøkonomiløbet, mens det favoriserer overgangen til en postfossil økonomi kombineret med betydelige sociale og miljømæssige konsekvenser. Store udfordringer, men også store belønninger.

Læs
reklame

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending