Følg os

Økonomi

FUW højdepunkter betydning for EU-medlemskab på nationalt Eisteddfod

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Eisteddfod kroneFarmers 'Union of Wales vil understrege vigtigheden af ​​EU-finansiering til det walisiske landbrugssamfund og landdistrikternes økonomi under National Eisteddfod i Denbigh (3.-10. August).

"Besøgende på FUW-standen får mulighed for at finde ud af, hvorfor det er vigtigt, at Wales sammen med Storbritannien bevarer sit medlemskab af EU," sagde fagforeningen Rhys Roberts i Denbighshire og Flintshire amt.

Et af ugens højdepunkter vil være et forum på standen for at diskutere fordele og ulemper ved EU-medlemskab for Wales og Storbritannien med et panel af konservative, Plaid Cymru, Lib Dem og UKIP-politikere sammen med et medlem af unionens præsidenthold.

reklame

Standens centrale tema er Eisteddfod Crown, der præsenteres for den vindende bard den 5. august for en digtsamling på højst 250 linjer i fri vers. Arbejdets titel er Terfysg (Riot or tumult).

Vinderen modtager Eisteddfod Crown (billedet) og en præmie på £ 750. Kronen blev doneret af FUWs afdelinger i Denbighshire og Flintshire og den økonomiske pris af Cymdeithas Tai Clwyd Cyf.

”Kronen blev designet til at fremhæve de fantastiske landskaber i Vale of Clwyd og Clwydian Hills, og temaet viser forbindelserne mellem, og indflydelsen fra, landbrug og landskabet, og hvordan det har dannet sig over tid,” sagde hr. Roberts.

reklame

”I løbet af ugen vil vi også fokusere på forbindelserne mellem EU-finansiering, landbrugspraksis og miljøledelse,” tilføjede han.

Besøgende på standen behandles med en gryde med lækker yoghurt fra mejeriet Llaeth y Llan i Llannefydd, venligt sponsoreret af indehaverne Falmai og Gareth Roberts.

Der vil også være mulighed for at prøve en række prisbelønnede oste fra det lokale Llandyrnog Creamery, der også leverer mælken til den traditionelle gratis kop te eller kaffe.

Hr. Roberts tilføjede: "En visning af lokalt produceret mad og drikke vil fremhæve mangfoldigheden af ​​produkter, der er tilgængelige i Vale of Clwyd. Det vil være en glimrende mulighed for medlemmer og offentligheden at prøve nogle af de fineste lokalt producerede fødevarer på samme tid som at finde ud af forbindelserne mellem landmænd, producenter og EU. ”

Den lokale kunstner Llinos Angharad Rogers, datter af FUW-medlemmerne Huw og Glenda Rogers fra Lodge Farm, Denbigh, vil være til stede fredag ​​den 9. august for at fremvise sit kunstværk, mens de skaber et nyt stykke live på standen.

Tirsdag den 6. august viser en anden lokal kunstner Elen Mair Jones også sine skitsefærdigheder og eksempler på sit arbejde for besøgende.

I løbet af ugen vil børn i alle aldre være i stand til at deltage i konkurrencer relateret til kronen og til madproduktion med en række præmier, der tilbydes vinderne.

Medarbejdere fra Oswestry-baserede Davis Meade Property Consultants vil også være til stede torsdag den 8. august for at tilbyde rådgivning om en lang række spørgsmål til FUW-medlemmer.

”Vi ser også frem til at byde lokale AM'er og parlamentsmedlemmer velkommen til standen for at diskutere aktuelle spørgsmål som reformen af ​​den fælles landbrugspolitik over en kop te,” sagde hr. Roberts.

billedtekst: Flintshire-kunstner og sølvsmed Andrew Coomber, der designede og producerede kronen, der er inspireret af farven og billedmaterialet fra Vale of Clwyd og Moel Famau i landbruget og afspejler landskabets lyriske kvaliteter i harmoni med moderne teknologi og materialer.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending