Følg os

Økonomi

EU siger Eurozonen økonomi at skrumpe igen i 2013

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

vækst i euroområdet

Eurozonen vil først vende tilbage til vækst i 2014, sagde Europa-Kommissionen fredag, og vendte sin forudsigelse om en ende på recessionen i år og beskyldte mangel på bankudlån og rekordstor arbejdsløshed for at forsinke opsvinget.

17-nationsblokken økonomi, som genererer næsten en femtedel af den globale produktion, vil skrumpe 0.3 procent i 2013, sagde Kommissionen, hvilket betyder, at eurozone vil forblive i sin anden recession siden 2009 i et år længere end oprindeligt forudset.

Kommissionen, EU's direktion, forudsagde i slutningen af ​​sidste år en vækst på 0.1 procent i eurozonens økonomi for 2012, men siger nu, at stramme lånevilkår for virksomheder og husholdninger, nedskæringer og fastfrosne investeringer har forsinket et forventet opsving.

Kommissionen ser euroområdets økonomi vokse med 1.4 procent i 2014 med et tal på -0.6 procent for 2012.

"Den forbedrede situation på det finansielle marked står i kontrast til fraværet af kreditvækst og svagheden i de kortsigtede udsigter for økonomisk aktivitet," sagde Marco Buti, kommissionens generaldirektør for økonomiske og monetære anliggender. "Arbejdsmarkedet... er en alvorlig bekymring," sagde han i en præamble til Kommissionens seneste prognoser.

Den Europæiske Centralbank løfte sidste år om at gøre, hvad der skal til for at forsvare sin fælles valuta, har fjernet risikoen for et opbrud af eurozonen, og medlemslandenes låneomkostninger er faldet fra uholdbare niveauer.

reklame

Men skaden fra den globale finanskrise i 2008/2009 og den efterfølgende gældskrise i euroområdet har været større end forventet på realøkonomien, hvor den globale efterspørgsel efter eksport fra euroområdet er en af ​​de få frelsere i forhold til at skabe vækst.

Arbejdsløsheden i euroområdet er sat til at toppe med 12.2 procent, eller mere end 19 millioner mennesker, i 2013, sagde Kommissionen, og både privat og offentligt forbrug vil ikke bidrage til at forbedre produktionen, i stedet trække på økonomien.

Udsigterne øger udsigten til yderligere rentenedsættelser fra ECB for at sætte gang i økonomien ved at reducere omkostningerne ved udlån til virksomheder og familier, men med banker tilbageholdende med at låne ud, kan enhver påvirkning blive dæmpet.

 

 

Colin Stevens

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending