Følg os

Økonomi

Tyskland ivrig efter at indgå bankunionen

DEL:

Udgivet

on

Af Bruxelles-korrespondent

ECOGERMANYBANKING

I dag sagde den tyske finansminister Wolfgang Schaeuble, at Europa ville få sin bankunion hurtigt på vej på grundlag af nuværende EU-traktater i stedet for at vente på traktatændringer.

“It is a priority project,” Schaeuble told a Berlin university auditorium, speaking alongside his French colleague Pierre Moscovici.

Schaeuble sagde, at Europa havde brug for institutionelle ændringer på mellemlang sigt, men kunne ikke vente på dette for at løse de nuværende problemer.

“We must make the best of it on the basis of the current treaties, and where we do not manage to achieve things institutionally, then we will work inter-governmentally or even bilaterally.”

Den tyske finansminister Wolfgang Schaeuble sagde, at han er bekymret over Tysklands image i Europa, da han signalerede, at han var parat til at lytte til andre om bestræbelser på at overvinde regionens økonomiske problemer.

reklame

Schaeuble, der i dag talte til studerende i Berlin sammen med den franske finansminister Pierre Moscovici, sagde, at de begge er enige om behovet for at fremskynde bankunionen, og at intet land har monopol på, hvordan man kan løse Europas problemer. Det er "godt", at tyskerne viser medfølelse med lande i det sydlige Europa, der står på rekordhøj ungdomsarbejdsløshed, sagde Schaeuble.

"Det er ikke tilfældet i Europa, aldrig, at nogle ved det hele, og de andre gør det ikke," sagde Schaeuble. "Det er helt forkert. Tyskland kan lære meget af andre lande, og det er vi nødt til.” Han og Moscovici "arbejder på, hvordan vi kan drage fordel af hinandens erfaringer," sagde Schaeuble.

Ministrene talte ved et arrangement om tysk-fransk økonomisk samarbejde som led i ceremonier for at markere 50 år for de to landes forsoning efter Anden Verdenskrig. Mens Moscovici sagde, at politikker under gældskrisen skal vippe mod at styrke væksten og væk fra besparelser, sagde han, at Europa er baseret på kompromis og afviste "karikaturer" af Tyskland.

Schaeuble sagde, at bankunionen er et "prioriteret projekt" for de kommende måneder "og vi vil hurtigt flytte det fremad," som Moscovici havde anbefalet. Selvom tættere økonomisk og politisk integration i sidste ende kan kræve ændringer af EU's traktat, er det ikke tilfældet for nu, sagde han.
"Selvfølgelig har vi også brug for institutionelle ændringer på mellemlang sigt," sagde Schaeuble. ”Men vi kan selvfølgelig ikke vente, i betragtning af den træghed, vi har i Europa, til vi opnår traktatændringer for at løse aktuelle problemer. Derfor er vi nødt til at gøre det bedste, vi kan på grundlag af de eksisterende traktater.”

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending