Følg os

Økonomi

Barnier: opfordrer Frankrig til reform

DEL:

Udgivet

on

Af Bruxelles-korrespondent

ECOEUBARNIER

EU's kommissær for det indre marked, Michel Barnier, EU's øverste finansielle regulator, opfordrede den franske regering til at fortsætte sine planlagte reformer på trods af, at Kommissionen tillod to år mere til at nå sit budgetunderskudsmål.

"Det er et sandhedens øjeblik for regeringen, som skal have det politiske mod til at gennemføre de reformer, som nogle gange ikke vil blive forstået og kræver indsats," sagde han til fransk radio Europe 1 i et interview.

Olli Rehn, den europæiske kommissær for monetære anliggender, sagde fredag, at Frankrig havde hårdt brug for at frigøre sit vækstpotentiale og skabe arbejdspladser, og tilføjede, at Spanien, Italien og Holland samt Frankrig - fire af eurozonens fem største økonomier - ville forblive i recession denne gang. år.

Frankrig - som fredag ​​bekræftede, at det ville bringe underskuddet til under 3 procent i 2014, kun et år senere end den oprindelige deadline - må fortsætte sine pensions- og arbejdsreformer for at øge sin konkurrenceevne og for at overvinde sin arbejdsløshedskrise, sagde Barnier.

Den tyske finansminister Wolfgang Schaeuble sagde, at EU's beslutning var i overensstemmelse med den styrkede stabilitets- og vækstpagt, fordi den tillod fleksibilitet i forhold til at opfylde underskudsmålene.

reklame

"Men kommissionen sagde også, og det er meget vigtigt, at der med (udvidelsen) kommer klare krav til nødvendige reformer," sagde han til avisen Bild am Sonntag, der udkommer på søndag.

"Kommissionen og den tyske regering er fuldstændig enige om, at vi ikke kan bremse med hensyn til reformer," tilføjede Schaeuble.

EU's finansministre havde givet Frankrig indtil i år til at bringe sit budgetunderskud ned til under 3 procent af BNP og sætte fristen for Spanien til 2014. Men mens Frankrig forventer, at landets økonomi vil vokse med 0.1 procent i år, forudser Europa-Kommissionen en 0.1 procent. sammentrækning.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending