Følg os

Økonomi

Europa-området, der vokser tillid

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I januar steg den økonomiske sentimentindikator (ESI) med 1.4 point i både EU (til 90.6) og euroområdet (til 89.2) 1. I EU forbedredes tilliden til tjenester, byggeri, detailhandel og blandt forbrugerne, mens den forværredes lidt i industrien. I euroområdet steg tilliden til byggeri, serviceydelser og blandt forbrugerne og forblev stort set uændret inden for industri og detailhandel. I begge regioner steg ESI for tredje måned i træk, men er fortsat et godt stykke under det langsigtede gennemsnit. Blandt de syv største EU-medlemsstater registrerede ESI stigninger i Tyskland (+2.5), Holland (+1.0), Spanien ( +0.5) og Storbritannien (+0.5). Den forblev uændret i Italien og stort set stabil i Frankrig (-0.3), mens den forværredes i Polen (-1.3).

Tilliden til industrien forværredes let i EU (-0.5) og forblev stort set stabil i euroområdet (+0.3). Den godartede udvikling i euroområdet skyldes mere positive vurderinger af lagre af færdige produkter og bedre produktionsforventninger, mens vurderingen af ​​det nuværende niveau af de samlede ordrebøger forværredes. I EU var faldet i tillid drevet af mere negative vurderinger af lagre af færdige produkter og nuværende niveau for de samlede ordrebøger, mens produktionsforventningerne forblev uændrede. På begge områder blev det nuværende niveau af eksportordrebøger vurderet markant mere negativt. Ledernes vurdering af deres virksomheds tidligere produktion forbedredes let i euroområdet og forblev uændret i EU.

Tilliden til tjenester steg (markant) i EU (+3.7) og euroområdet (+1.0), drevet af højere forventede efterspørgsel og en bedre vurdering af den tidligere forretningssituation. Ledernes synspunkter på tidligere efterspørgsel forbedredes i EU og forblev stort set stabile i euroområdet. Tilliden til detailhandlen steg i EU (+0.8) og forblev stort set uændret i euroområdet (+0.3). I EU forbedredes forretningsforventningerne, og aktiemængden blev set mere positivt, mens den opfattede nuværende forretningssituation forblev stort set stabil. I euroområdet opvejet den stærke stigning i den forventede forretningssituation mere end de mere negative vurderinger af den nuværende lagerbeholdning og den nuværende forretningssituation. Tilliden til byggesektoren forbedredes markant i både EU (+3.9) og euroområdet (+4.6). På begge områder var stigningen drevet af begge komponenter i tillidsindikatoren, dvs. ordrebøger og beskæftigelsesforventninger.

reklame

Beskæftigelsesudsigterne blev vurderet mindre pessimistisk i alle sektorer i begge regioner. For industrien og tjenesterne i euroområdet var forbedringerne dog mindre. Salgsprisforventningerne faldt i begge regioner og på tværs af sektorer bortset fra EU-detailhandlere, som forestillede sig prisstigninger.

Forbrugernes tillid steg både i EU (+2.0) og euroområdet (+2.4). Denne udvikling understøttes af alle komponenter. I begge regioner blev pessimismen om den fremtidige generelle økonomiske situation og arbejdsløshedsudviklingen lettet betydeligt, og respondenternes forventninger til deres husholdningers økonomiske situation og deres besparelser i de næste 12 måneder blev forbedret.

Tilliden til finansielle tjenester, som ikke er inkluderet i ESI, steg både i EU (+1.0) og euroområdet (+2.6). Stigningerne blev primært drevet af forbedrede vurderinger af tidligere efterspørgsel og væsentligt bedre efterspørgsel efter forventningerne. Ledernes vurdering af den tidligere forretningssituation forbedredes i euroområdet og forværredes i EU.

reklame

I den kvartalsvise undersøgelse af fremstillingsindustrien, der blev udført i januar, rapporterede industriledere i EU og euroområdet om ingen ændringer i antallet af produktionsmåneder, der var sikret ved ordrebehandlingen, sammenlignet med den tidligere undersøgelse, der blev foretaget i oktober. Deres vurdering af nye ordrer var dog meget mere positiv, og forventningerne til eksportvolumen var betydeligt højere. Ledernes vurdering af deres konkurrencemæssige stilling på udenlandske markeder uden for EU forbedredes i EU, men forværredes i euroområdet. Balancen mellem ledere, der rapporterede mere end tilstrækkelig, snarere end utilstrækkelig, faldt produktionskapaciteten. Følgelig forbedredes kapacitetsudnyttelsen en smule til 77.6% i EU og 77.2% i euroområdet.

 

Anna van Densky

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending