Følg os

Italiensk vin

Stilheden, der skriger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Søndag den 9. oktober 2022 er 40-året for det palæstinensiske terrorangreb i 1982 på den store synagoge i Rom, hvor et to-årigt barn, Stefano Tache, blev dræbt og 37 andre såret. Stefanos bror Gadiel, der også blev såret i angrebet, har netop offentliggjort sine erindringer, Den råbende stilhed, hvor han beskæftiger sig med den italienske regerings medvirken til terroristerne.

Hele Italien må takke Gadiel for hans styrke og beslutsomhed og for at fortælle historien om hans lidelse og hele hans familie, især hans modige mor Daniela og hans far Joseph. Hans historie er en personlig historie af universel værdi. Det lærer os, at ofre for terrorisme står over for en følelsesmæssig tsunami, som de aldrig helt kan komme sig fra. Deres psykiske og fysiske smerte er ikke anerkendt og stadig langt fra at blive fuldt ud forstået, defineret og behandlet.

I de seneste måneder har Israel stået over for en bølge af terrorangreb og angrebsforsøg. Kun ofrene kender det traume, de må udholde, familiens hjertesorg, arven fra fysiske sår. Under den anden intifada så jeg Jerusalems gader bogstaveligt talt dækket af blod fra over 1,000 døde. Alligevel blev aggressorerne frikendt og endda ophøjet som fyrster af verdens undertrykte. Ofrene blev imidlertid slettet, og Israel og jøder bagtalte som undertrykkere.

Gadiel Taches beretning om sin personlige oplevelse og den forfærdelige politiske skandale, der tillod angrebet, kaster lys over den sande natur af antisemitisk terrorisme og den lidelse, den forårsager. I sin bog gør Gadiel det klart, at antisemitisk terrorisme simpelthen er den seneste historiske iteration af folkemorderisk antisemitisk vold, som kulminerede med Holocaust. Antisemitisk terror bruger i dag politisk ondskab, mediebagvaskelse, campus- og sociale medier-had og direkte fysiske angreb på jøder rundt om i verden.

Denne terror er værst i Israel, hvor enhver, hvor som helst, kan blive offer for skyderi, kniv- og bilangreb. Der er ingen familie, der ikke har en slægtning eller ven, der har været offer for terror. Men der er heller ikke noget sted i verden, der ikke har kendt antisemitisk terrorisme, fra OL i München i 1972 til Paris, Madrid, London, Toulouse, Holland, New York og mange amerikanske byer, såvel som Mumbai, Kenya og, selvfølgelig Rom.

Den globale terrorisme-pandemi, som nåede sit højdepunkt den 9. september, er aldrig med rette blevet defineret som uhyre antisemitisk, selvom terroristerne selv aldrig undlader at udråbe deres had til jøder, som i Rom-angrebet, hvis jubilæum vi nu højtideligt observere. Hændelserne tæller i titusindvis, altid ledsaget af dæmonisering af Israel og råb om "død over jøderne" parret med "fra floden til havet vil Palæstina være fri."

Antisemitisk terrorisme har samme formål i dag som tidligere: ødelæggelsen af ​​det jødiske folk. Nu skal dette opnås ved at ødelægge den eneste jødiske stat i verden, som også er det eneste demokrati i Mellemøsten. Faktisk har det had til Israel, der kulminerer i, som Robert Wistrich kaldte det, "nazificeringen" af den jødiske stat fået skræmmende dimensioner selv i den italienske offentlige mening. Dette spænder fra en artikel af Valentino Parlato, hvor han sammenlignede Ariel Sharon med Kesserling og Göring til Lucio Lombardo Radice, der hævdede, at Israel gennemførte den nazistiske likvidation af ghettoerne i Beirut.

reklame

Ærkererroristen Yasser Arafat, der bar et våben, talte til det italienske parlament, som Gadiel husker i sin bog. Arafat var allerede dengang ved at formulere den blodige strategi, der ville føre til den anden intifada, med træning af Shahid martyrer og deres helliggørelse, selvom Arafat hævdede at søge efter den fred, han i virkeligheden altid afviste.

I løbet af min karriere som journalist har jeg mødt mange terrorister. Når du møder dem, indser du, at deres opdragelse og træning har gjort dem urokkelige, og at deres had ikke har noget at gøre med territoriale spørgsmål. Det er ideologisk og religiøst og gør "martyren", der dræber jøder, til en helliggjort figur. Hjemme, i skolen, på murene af byens torve og i sommerlejre lærer de at følge vejen til afvisning, had og terrorisme. Mens de praler: "Vi elsker døden lige så meget, som de elsker livet."

Det her er sandheden. De mødre, der glæder sig over deres død Shahid sønner er det stik modsatte af vores mødre, det stik modsatte af Daniela, som har kæmpet sammen med Gadiel lige siden den frygtelige dag for 40 år siden. I dag giver hun mindet om Stefano tilbage til os, i live, et barn af os alle.

Dette er en oversættelse af en artikel, der oprindeligt udkom i den italienske jødiske publikation Shalom.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending