Følg os

Bruxelles

Bruxelles seminar for at forene kræfter mod sekter og deres tilhængere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

For nylig holdt FCCE et særligt seminar i Bruxelles, hvor gæster med lovgivningsmæssig, religiøs og regeringslig baggrund diskuterede emnerne respekt, beskyttelse af religiøs overbevisning og afsløring af farer ved sekter, skriver Laurent Jacques.

På mødet introducerede den uafhængige journalist Roland Delcourt, der fulgte sekternes aktiviteter, en sekt kaldet "Den Almægtige Gud" eller "Eastern Lightning", der tydeligt afslørede grundlæggende forskelle mellem religioner og sekter.

FCCE -specialseminar i Bruxelles

Delcourt hævdede, at for at vokse og øge antallet af deres tilhængere engagerer Den Almægtige Guds Kirke sig i tvivlsomme aktiviteter, diskriminerer og bagtaler andre sekter og forskellige kristne religioner.

Kristne modstandere og de internationale medier har til gengæld beskrevet det som en sekt og endda som et "terrororganisation".

Det virker ret klart det denne bevægelse har intet kristent andet end sit navn.

Vatikanet har afvist sekten, der hævder at være kristen. I april 2013 fremsatte Vatikanets nyhedsbureau Agenzia Fides følgende bemærkninger om det: "med sine metoder til misbrug og afpresning mod hovederne i den katolske kirke, der bruges til at montere klogt konstruerede skandaler", Den Almægtige Guds Kirke "forvirrer blandt evangeliske og katolske kristne ".

Roland Delcourt fremlagde også en rapport om “Bitter vinter” og dens grundlægger Massimo Introvigne, der har forsvaret grupper så forskellige som Unification Church “Moonies”, Scientology Kirken, den kinesiske kirke Eastern Lightning (anklaget for forbindelser til mordet på Wu Shuoyanen i 2014), Solar Temple Order (ansvarlig for 74 dødsfald i massemord-selvmord), Aum Shinrikyo (ansvarlig for 1995 sarin gasangreb i Tokyo) og Shincheonji "Jesu kirke", anklaget for at have fremskyndet spredningen af COVID-19-pandemien i Sydkorea som følge af tilhængernes uetiske adfærd.

Han mener, at Bitter Winter og Massimo Introvigne kun finder en positiv reaktion i ultrakonservative og højreekstreme kredse.

 Hr. Introvigne er aldrig den sidste, når det kommer til at angribe dem, der foreslår midler til bekæmpelse af fænomenet sekter, såsom Alain Gest, der var formand for en undersøgelseskommission, og hvis observatorium Guānchá Tái blev oprettet efter rapporten fra 1995 af en parlamentarisk undersøgelseskommission om sekter, ledet af og hvis ordfører er Jacques Guyard.

I sin bog: Une Secte au cœur de la République afslører Serge Faubert med støttedokumenter omfanget af infiltration af sekter i den politiske klasse, økonomiske kredse, nationalt forsvar og uddannelse.

I en artikel, der blev offentliggjort den 15. marts 2021 om Bitter Vinter, angriber Introvigne Luigi Corvaglia, medlem af bestyrelsen og det videnskabelige udvalg for FECRIS (European Federation of Research and Information Centers on Sectarianism), for at hævde, at Bitter Winter er eneste kilde, der hævder, at Den Almægtige Guds Kirke bliver forfulgt i Kina.

Han beskylder også Luigi Corvaglia for at have organiseret, ifølge ham, en antisektkoalition i selskab med Gerry Armstrong (tidligere medlem af Scientology Kirken, forfulgt af sekten), Alexander Dvorkin, næstformand i FECRIS og pastor Thomas Gandow (som var blandt de første til at skabe forbindelsen mellem sekter og yder-højre) under en konference i Salekhard, Sibirien.

Endelig citerede hr. Delcourt Bruno Fouchereau (forfatter til: Mafia des Sectes), der skrev i Le Monde Diplomatique: “90% af sekterne er af amerikansk oprindelse eller hjemmehørende i USA, og andre som den Almægtige Gud er fra Asien, men fjernstyres og hovedsageligt finansieret fra USA. ”

På mødet gav André Lacroix, en uafhængig forfatter, der har været i Tibet mange gange og udgivet flere bøger, et særligt indblik i, hvordan nogle vestlige medier vildleder folket og bruger usande og falske nyheder til at få opmærksomhed og opnå en bestemt slags af politisk formål. Især nogle organisationer, under trosfrihedens banner, gør arbejdet med at hjælpe sekter, forvirre offentligheden og skabe faktorer for ustabilitet for samfundet.

Uanset om vi er i Europa eller andre dele af verden, bør vi altid være opmærksomme og opmærksomme på stigningen og truslerne mod samfundet i forskellige sekteriske organisationer.

reklame

Belgien

110. Republikken Kinas nationaldagsreception afholdt i Bruxelles

Udgivet

on

Taipeis repræsentationskontor i EU og Belgien holdt den 110. republiks kinesiske nationaldagsreception den 30. september og bød venner og højtstående fra EU og Belgien velkommen. Arrangementet blev afholdt i overensstemmelse med de belgiske regler for forebyggelse af pandemi og deltog i mere end 100 gæster, herunder medlemmer af Europa -Parlamentet, det belgiske senat, det belgiske repræsentanthus og de belgiske regionale parlamenter sammen med andre fra alle samfundslag liv. I sin tale i receptionen skitserede ambassadør Ming-Yen Tsai den aktuelle status for de tætte udvekslinger mellem Taiwan og EU og Belgien på forskellige områder som økonomi og handel, uddannelse, teknologi, grøn energi, digital økonomi, desinformation og kulstofreduktion.

Ambassadøren benyttede også lejligheden til at takke Europa-Parlamentet, det belgiske senat, det belgiske repræsentanthus og det flamske parlament for at have vedtaget en række Taiwan-venlige resolutioner i løbet af det sidste år, herunder beslutninger, der støtter Taiwan-EU-samarbejde, et Taiwan -EU bilateral investeringsaftale, Taiwans internationale deltagelse og dem, der udtrykker bekymring over fred og stabilitet i Taiwanstrædet.

reklame

Læs

Belgien

35 år - og går stadig stærkt!

Udgivet

on

Året 1986 var præget af både fremskridt og tilbageslag. Teknologiske fremskridt hjalp Sovjetunionen med at lancere Mir-rumstationen og fik Storbritannien og Frankrig til at bygge kanalen. Desværre så det også rumfærgen Challenger katastrofe og eksplosionen af ​​en af ​​atomreaktorerne i Tjernobyl.

I Belgien kom landets fodboldspillere hjem til en heltevelkomst efter at have afsluttet 4. i verdensmesterskabet i Mexico.

Året var også bemærkelsesværdigt for en anden begivenhed: åbningen af ​​L'Orchidee Blanche i Bruxelles, nu en af ​​de anerkendte bedste vietnamesiske restauranter i landet.

reklame

Tilbage i 1986, da Katia Nguyen (afbilledet) åbnede restauranten i det daværende rolige kvarter i Bruxelles, kunne hun ikke have forstået, hvilken stor succes det ville være.

I år markerer restauranten sit 35-års jubilæum, en reel milepæl, og det er gået længe i de mellemliggende år, så meget, at det nu er et ord for fin asiatisk mad, ikke kun i dette nu travle område i Bruxelles, men længere væk.

Faktisk var der blevet spredt så langt om kvaliteten af ​​den fremragende vietnamesiske mad, der var tilgængelig her, at den for få år siden blev tildelt den prestigefyldte titel "Bedste asiatiske restaurant i Belgien" af den berømte madguide, Gault og Millau.

reklame

Katia er den første til at acceptere, at hendes succes også skylder meget på hendes hold, der tilfældigvis er helt kvindelige (dette afspejler dels den traditionelle rolle, kvinder indtager i det vietnamesiske køkken).

Den længste servering blandt dem er Trinh, der har spist vidunderlige vietnamesiske måltider i det lille åbne køkken i et par årtier nu, mens andre "veteran" -medarbejdere inkluderer Huong, der har været her 15 år og Linh , en relativ nybegynder, der har arbejdet her i fire år!

De er sammen med deres kolleger smukt klædt i autentiske vietnamesiske kostumer, noget andet resto er berømt for. At holde fast i personalet så længe afspejler også godt Katias fremragende ledelsesstil.

Det hele er langt fra dagene tilbage i 1970'erne, da Katia først ankom til dette land for sine studier. Som så mange af hendes landsmænd var hun flygtet fra Vietnam-krigen på jagt efter et bedre liv i Vesten, og hun begyndte at starte et nyt liv i sit ”nye” hjem - Belgien.

For kendere af stor vietnamesisk mad, der var, ja, temmelig gode nyheder.

Standardsættet, da Katia, stadig relativt frisk ankom til Belgien fra Saigon, åbnede restauranten tilbage i 1986, er lige så høj i dag som dengang.

På trods af den forfærdelige sundhedspandemi, der har skabt kaos i gæstfrihedssektoren her, strømmer Katias “hær” af loyale kunder nu tilbage for at prøve de vidunderlige lækkerier, der er udtænkt af hendes meget talentfulde, vietnamesiske fødte hold.

Restauranten ligger tæt på ULB-universitetet, og alt her tilberedes internt. Retterne er baseret på enten traditionelle eller mere moderne opskrifter, men ligner det bedste, du måske finder i Vietnam selv. Mange spisesteder her betragter foråret som det bedste i Belgien, men hvis de er saftige, tager gourmet-rigdomene i dette hus dig med på en kulinarisk rejse, der strækker sig fra Nord til Syd Vietnam og stopper imellem.

Restauranten lukkede aldrig rigtig under lockdowns, da den fortsatte med at tjene en hurtig takeaway-service. Nu fuldt genåbnet tegner takeaways sig for omkring 30 procent af virksomheden. Kunder kan enten afhente deres ordre eller få den leveret til deres hjem / kontor.

Med sommeren på vej er det godt at vide, at der nu er en terrasse med plads til op til 20 personer på gaden udenfor, mens bagpå er et behageligt udendørs område med plads til ca. 30 og åben indtil oktober.

Indvendigt har restauranten plads til 38 personer nedenunder og 32 ovenpå. Der er også en god valuta for pengene, to retters frokostmenu, der kun koster € 13, hvilket er særligt populært.

Valget a la carte er stort og indeholder en række kød-, fisk- og fjerkræretter - alle er fantastiske og meget velsmagende. Der er også en god drinks- og vinkort, og pas også på en dejlig menu, der ændres ugentligt.

Den charmerende og meget imødekommende Katia er kommet meget langt siden hun første gang satte sin fod i Belgien. For en restaurant, der stadig trives 35 år efter åbningen, er en massiv bedrift, især i denne "post-pandemiske" æra, men det samme sted at have været under samme ejerskab hele tiden er ret bemærkelsesværdigt ... hvilket faktisk også beskriver meget nøjagtigt både køkkenet og servicen her.

Tillykke med 35-årsdagen L'Orchidee Blanche!

Læs

Antisemitisme

Europæisk jødisk leder søger møde med den belgiske indenrigsminister over planen om at fjerne hærbeskyttelse ved jødiske institutioner

Udgivet

on

Den Europæiske Jødiske Forening beklager, at beslutningen blev taget uden konsultation med jødiske samfund, og uden at der blev foreslået et passende alternativ. EJA-formand, Rabbi Menachem Margolin, modsætter sig beslutningen og siger, at det giver 'Nul mening' og tilføjer, at det i mangel af alternative sikkerhedsarrangementer efterlader jøderne "vidt åbne med et målskilt på ryggen". Den belgiske planlagte flytning finder sted, da antisemitisme øges i Europa og ikke falder, skriver Yossi Lempkowicz.

Lederen af ​​Europen Jewish Association (EJA), en paraplygruppe, der er baseret i Bruxelles, der repræsenterer jødiske samfund i hele Europa, har skrevet til den belgiske indenrigsminister Annelies Verlinden og søger et presserende møde med hende for at drøfte en regeringsplan for at fjerne hærbeskyttelse fra jødiske bygninger og institutioner den 1. september. Rabbiner Menachem Margolin, som "med stor alarm" har lært planen om at fjerne hærbeskyttelse gennem sin partnerorganisation Forum of Jewish schools in Antwerp og belgiske parlamentsmedlem Michael Freilich, vil bede ministeren om at overgangen overvejes. Han opfordrer til et presserende møde "for at finde fælles grund og forsøge at afbøde virkningerne af dette forslag".

Den Europæiske Jødiske Forening beklager, at beslutningen blev taget uden konsultation med jødiske samfund, og uden at der blev foreslået et passende alternativ. I Belgien er sikkerhedstruslen i øjeblikket medium i henhold til de målinger, der leveres af regeringernes egen koordinationsenhed til trusselsanalyse (CUTA). Men for jødiske samfund såvel som de amerikanske og israelske ambassader forbliver truslen "alvorlig og sandsynlig". Hærens tilstedeværelse ved jødiske bygninger har været på plads siden terrorangrebet mod det jødiske museum i Bruxelles i maj 2014, som efterlod fire mennesker døde.

reklame

I en erklæring sagde EJA-formand, Rabbi Margolin: ”Den belgiske regering har hidtil været eksemplarisk i sin beskyttelse af jødiske samfund. Faktisk har vi i European Jewish Association holdt det belgiske eksempel op som et, der skal efterlignes af andre medlems qtates. For denne dedikation til at holde os trygge har vi altid udtrykt vores største taknemmelighed og påskønnelse. "

”Er det også på grund af denne dedikation, at beslutningen om at fjerne hæren den 1. september giver nul mening,” tilføjede han. ”I modsætning til de amerikanske og israelske ambassader har jødiske samfund ikke adgang til noget statsligt sikkerhedsapparat,” bemærkede han. "Det er også alarmerende, at jødiske samfund ikke engang er blevet hørt ordentligt om dette skridt. Heller ikke regeringen foreslår i øjeblikket nogen alternativer. Fra nu af efterlader det jøder vidt åbne og med et mål på ryggen," beklagede rabbiner Margolin. Den belgiske planlagte flytning finder sted, da antisemitisme øges i Europa og ikke falder.

"Belgien er desværre ikke immun over for dette. Pandemien, den nylige Gaza-operation og dens nedfald bekymrer jøderne nok, som det er, uden at dette endda føjes til ligningen. Værre, det sender et signal til andre europæiske lande om at gøre det samme. Jeg opfordrer den belgiske regering til at genoverveje denne beslutning eller i det mindste tilbyde en løsning i stedet for, ”sagde rabbiner Margolin.

reklame

MP Michael Freilich foreslår efter sigende en lovgivning, hvor en fond på 3 millioner euro stilles til rådighed for jødiske samfund for at øge deres sikkerhed i lyset af planerne fra 1. september. Det vil opfordre regeringen til at bevare det samme sikkerhedsniveau som før. Beslutningsteksten skal drøftes og afstemmes i morgen (6. juli) i Parlamentets udvalg om interne anliggender. Indenrigsministerens kontor kunne ikke deltage i en kommentar til planen. Cirka 35,000 jøder bor i Belgien, hovedsageligt i Bruxelles og Antwerpen.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending