Slut med os

Forsvar

Bekæmpelse af terrorindhold online: Præsident von der Leyen leverer videobesked ved Christchurch Call-topmødet fredag

Udgivet

on

Denne fredag ​​(14. maj) leverer præsident von der Leyen en videobesked på Christchurch Call-topmødet. Mødet er vært for New Zealands premierminister, Jacinda Ardern og præsidenten for den franske republik, Emmanuel Macron, og samler stats- og regeringschefer og ledere inden for teknologisektoren med det formål at intensivere samarbejdet om adressering af terrorisme og voldeligt ekstremistisk indhold online. Det Christchurch Call er et tilsagn fra regeringer og teknologivirksomheder om at fjerne sådant indhold online efter det livestreamede terrorangreb mod to moskeer i Christchurch, New Zealand, i marts 2019. Kommissionen er en grundlæggende tilhænger af Christchurch Call. Drøftelserne på dette års topmøde vil fokusere på kriseberedskab med henblik på at sikre rettidig, konsekvent og velkoordineret handling, når man reagerer på krisesituationer, der involverer spredning af terrorisme og voldeligt ekstremistisk indhold online. Deltagerne vil også diskutere rapportering om gennemsigtighed, der er nødvendig for at måle omfanget af truslen fra terrorindhold online og overvåge overholdelse af foranstaltninger truffet med grundlæggende rettigheder.

De vil derefter reflektere over behovet for bedre at forstå algoritmer, der promoverer indhold online, for at evaluere de risici, de kan udgøre med hensyn til radikalisering. I tråd med forpligtelserne under Christchurch Call, har Kommissionen handlet for at bekæmpe terrorisme og voldeligt ekstremistisk indhold online. Kommissionen lancerede programmet EU Forum Internet at lette samarbejdet med teknologivirksomheder om adressering af terrorindhold online. I 2019 forpligtede EU Internet Forum-deltagere sig til en EU-kriseprotokol, der giver regeringer og online platforme mulighed for at reagere hurtigt og på en koordineret måde på formidlingen af ​​terrorindhold online i tilfælde af et terrorangreb.

Kommissionen arbejder også på globalt niveau med teknologivirksomheder under Global Internet Forum for at bekæmpe terrorisme. Ud over denne frivillige tilgang har EU også vedtaget bindende lovgivning. Nye EU-regler, der blev vedtaget i sidste måned, forpligter onlineplatforme til at fjerne terrorindhold, der er henvist til medlemsstaternes myndigheder inden for en time, samtidig med at der gives stærke garantier for at sikre fuld respekt for grundlæggende rettigheder såsom ytringsfrihed og informationsfrihed.

coronavirus

Biden G7 og NATO's opgaveliste: Forene allierede, bekæmpe enevældet, angribe COVID-19

Udgivet

on

By

Præsident Joe Bidens møde med ledere af G7-førende industriøkonomier i en engelsk kystby i denne uge vil indlede et nyt fokus på at samle amerikanske allierede mod fælles modstandere - COVID-19-pandemien, Rusland og Kina, Reuters.

Nye COVID-19-varianter og stigende dødstal i nogle lande vil væve stort under samlingen fra fredag ​​til søndag (11.-13. Juni) sammen med klimaændringer, styrke globale forsyningskæder og sikre, at Vesten opretholder sin teknologiske kant over Kina, verdens næststørste økonomi.

Biden, en demokrat, lovede at genopbygge forbindelserne med allierede efter fire stenår under den tidligere præsident Donald Trump, der trak Washington ud af flere multilaterale institutioner og truede på et tidspunkt at forlade NATO.

"I dette øjeblik af global usikkerhed, da verden stadig kæmper med en pandemi, der er en gang i et århundrede, handler denne rejse om at realisere Amerikas fornyede forpligtelse over for vores allierede og partnere," skrev Biden i en udtalelse udgivet af Washington Post på lørdag.

Samlingen vil sætte Bidens motto "America is back" på prøve, med allierede desillusionerede i Trump-årene på udkig efter håndgribelig, varig handling.

Det er et afgørende øjeblik for USA og verden, sagde den tidligere britiske premierminister Gordon Brown på CNN søndag.

"Vil det internationale samarbejde blive genoprettet, eller er vi stadig i denne verden, hvor nationalisme, protektionisme og til en vis grad isolationisme er dominerende?" Spurgte Brown.

Rusland vil være i spidsen for opmærksomheden på G7-topmødet i Cornwall, England, og dagene derefter, da Biden mødes med europæiske ledere og NATO-allierede i Bruxelles, inden de går til Genève for at møde den russiske præsident Vladimir Putin.

Den nylige ransomware angreb på JBS (JBSS3.SA), verdens største kødpakker, af en kriminel gruppe, der sandsynligvis er baseret i Rusland, og Putins økonomiske støtte til Hviderusland, efter at det tvang en Ryanair (RYA.I) fly til land, så det kunne arrestere en dissidentjournalist om bord, skubber amerikanske embedsmænd til at overveje skarpere handling.

På sidelinjen af ​​NATO-topmødet forventes Biden også at mødes med den tyrkiske præsident Tayyip Erdogan, en afgørende session mellem de sparrende NATO-allierede efter Ankaras køb af russiske forsvarssystemer gjorde Washington vred og risikerede at køre en kile inden for alliancen.

G7 finansministre nåede frem en milepæl global aftale lørdag (5. juni for at fastsætte en global global selskabsskattesats på mindst 15%, der potentielt rammer gigantiske teknologivirksomheder som Alphabet Inc's (GOOGL.O) Google, Facebook Inc. (FB.O) og Amazon.com Inc. (AMZN.O) Biden og hans kolleger vil give aftalen deres sidste velsignelse i Cornwall. Biden-administrationen, der torsdag (3. juni) detaljerede sine planer til doner 80 millioner doser af COVID-19 vacciner globalt i slutningen af ​​juni, læner sig stærkt på allierede for at følge trop, da den globale pandemidødelighed nærmer sig 4 millioner, siger amerikanske og diplomatiske kilder.

Washington vendte om kursen i sidste måned og støttede forhandlingerne om fritagelse for beskyttelse af intellektuel ejendom i Verdenshandelsorganisationen for at fremskynde vaccineproduktionen i udviklingslandene, til stor beklagelse for Tyskland og Storbritannien.

Europæiske diplomater siger, at de ser lidt fælles grund til spørgsmålet, og hævder, at ethvert WTO-kompromis ville tage måneder at færdiggøre og gennemføre. Det kan vise sig at være et svagt punkt, hvis tilstrækkelige vaccinedoser deles med udviklingslandene til at bremse - og til sidst standse - pandemien.

Biden annoncerede planer i maj om at kræve, at amerikanske regeringsentreprenører og finansielle institutioner er mere gennemsigtige med hensyn til de klimaforandringsrisici, deres investeringer står over for, og administrationens embedsmænd skubber andre lande til at vedtage lignende planer.

Storbritannien ønsker også, at regeringer kræver, at virksomheder rapporterer sådanne risici som en måde at øge investering i grønne projekter på. Men enighed om en vej frem vil sandsynligvis ikke komme i juni. En aftale kunne opstå på et FN-klimatopmøde i Glasgow, Skotland, i november.

G7-landene har også forskellige synspunkter på kulstofprissætning, som Den Internationale Valutafond ser som en vigtig måde at begrænse kuldioxidemissioner og nå netto-nul-emissioner inden 2050.

Biden-administrationen opfordrer allierede til forene sig mod Kina over beskyldninger om tvangsarbejde i Xinjiang-provinsen, hjemsted for det muslimske uiguriske mindretal, selvom det søger at opretholde Beijing som en allieret i klimaændringskampen.

Kilder efter drøftelserne siger, at de forventer, at G7-ledere skal indtage et stærkt sprog om tvangsarbejde. Kina benægter alle beskyldninger om misbrug i Xinjiang.

Continue Reading

Kriminalitet

Sikkerhedsunion: EU-regler om fjernelse af terrorindhold online træder i kraft

Udgivet

on

Landmark EU-regler om behandling af formidling af terrorindhold online trådte i kraft den 7. juni. Platforme bliver nødt til at fjerne terrorindhold, der henvises af medlemsstaternes myndigheder inden for en time. Reglerne vil også hjælpe med at imødegå spredningen af ​​ekstremistiske ideologier online - en vigtig del af forebyggelsen af ​​angreb og adressering af radikalisering. Reglerne inkluderer stærke garantier for at sikre fuld respekt for grundlæggende rettigheder såsom ytringsfrihed og informationsfrihed. Forordningen fastlægger også gennemsigtighedsforpligtelser for onlineplatforme og for nationale myndigheder til at rapportere om mængden af ​​terrorindhold, der er fjernet, de foranstaltninger, der er anvendt til at identificere og fjerne indhold, resultaterne af klager og appeller samt antallet og typen af ​​sanktioner, der er pålagt. på online platforme.

Medlemsstaterne vil være i stand til at sanktionere manglende overholdelse og beslutte niveauet for sanktioner, der vil stå i et rimeligt forhold til overtrædelsens art. Platformens størrelse vil også blive taget i betragtning for ikke at pålægge urimeligt høje sanktioner i forhold til platformens størrelse. Medlemsstater og onlineplatforme, der tilbyder tjenester i EU, har nu et år til at tilpasse deres processer.

Forordningen finder anvendelse fra 7. juni 2022. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Med disse milepæls nye regler slår vi hårdt ned på spredning af terrorindhold online og gør EU's sikkerhedsunion til en realitet. Fra nu af har onlineplatforme en time til at få terrorindhold fra internettet, hvilket sikrer, at angreb som det i Christchurch ikke kan bruges til at forurene skærme og sind. Dette er en kæmpe milepæl i Europas antiterrorisme- og antiradikaliseringsreaktion. ”

Ylva Johansson, kommissær for indenrigsanliggender, sagde: "Det er afgørende at nedbringe terrorindhold med det samme for at forhindre terrorister i at udnytte Internettet til at rekruttere og opmuntre til angreb og til at ære deres forbrydelser. Det er lige så vigtigt at beskytte ofre og deres familier fra at blive konfronteret med forbrydelser et sekund tid online. Forordningen fastsætter klare regler og ansvar for medlemslandene og for online platforme og beskytter ytringsfriheden, når det er berettiget. "

Denne faktablad giver yderligere oplysninger om de nye regler. Reglerne er en væsentlig del af Kommissionens Dagsorden mod terrorisme.

Continue Reading

Kriminalitet

Toldunion: EU intensiverer sine regler om kontantkontrol for at bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme

Udgivet

on

Nye regler trådte i kraft den 3. juni, hvilket vil forbedre EU's system for kontrol med kontanter, der kommer ind og ud af EU. Som en del af EU's bestræbelser på at tackle hvidvaskning og afskære kilder til finansiering af terrorismeer alle rejsende, der kommer ind eller forlader EU-territorium, allerede forpligtet til at udfylde en kontantangivelse, når de medbringer 10,000 € eller mere i valuta eller tilsvarende i andre valutaer eller andre betalingsmidler, såsom rejsechecks, pengebrev osv.

Fra den 3. juni implementeres der dog en række ændringer, der vil stramme reglerne yderligere og gøre det endnu vanskeligere at flytte store mængder uopdagede kontanter. For det første udvides definitionen af ​​'kontanter' i henhold til de nye regler og dækker nu guldmønter og visse andre guldgenstande. For det andet vil toldmyndighederne kunne handle på beløb, der er lavere end 10,000 €, når der er tegn på, at kontanter er knyttet til kriminel aktivitet. Endelig kan toldmyndighederne nu også anmode om, at der indgives en erklæring om kontantoplysning, når de opdager 10,000 € eller mere i kontanter, der sendes uledsaget via post, fragt eller kurer.

De nye regler vil også sikre, at de kompetente myndigheder og den nationale finansielle efterretningsenhed i hver medlemsstat har de oplysninger, de har brug for til at spore og tackle bevægelser af kontanter, der kan bruges til at finansiere ulovlig aktivitet. Implementeringen af ​​de opdaterede regler betyder, at den seneste udvikling i Financial Action Task Force (FATF) internationale standarder for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme afspejles i EU-lovgivningen. Alle detaljer og et faktaark om det nye system er tilgængelige her.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending