Slut med os

Terrorisme

Sikkerhedsunion: Strengere regler om eksplosive forløbere vil gøre det sværere for terrorister at bygge hjemmelavede eksplosiver

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Ny EU-regler begrænsning af adgangen til eksplosive forstadier begynder at finde anvendelse i hele EU. Reglerne indeholder stærkere sikkerhedsforanstaltninger og kontrol med salg og markedsføring af farlige kemikalier, der er blevet misbrugt til at producere hjemmelavede sprængstoffer i en række terrorangreb i Europa. I henhold til de nye regler skal mistænkelige transaktioner - hvad enten det er online eller offline - rapporteres, herunder af online markedspladser. Sælgere skal kontrollere deres kunders identitet og deres behov for at købe et begrænset stof.

Inden medlemsstaterne udsteder en licens til køb af begrænsede stoffer, skal de gennemføre sikkerhedsscreening, herunder en kriminel baggrundskontrol. De nye regler begrænser også to yderligere kemikalier: svovlsyre og ammoniumnitrat. For at hjælpe medlemsstater og sælgere med at gennemføre reglerne forelagde Kommissionen Retningslinier i juni sidste år sammen med en overvågningsprogram beregnet til at spore output, resultater og virkninger af den nye forordning. Forordningen styrker og opdaterer eksisterende regler om eksplosive forløbere og bidrager til at nægte terrorister midlerne til at handle og beskytte europæernes sikkerhed i tråd med de prioriteter, der er fastlagt i Dagsorden mod terrorisme præsenteret i december 2020.

radikalisering

Radikalisering i EU: Hvad er det? Hvordan kan det forhindres? 

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Radikalisering udgør en trussel mod vores samfund  

Radikalisering er en voksende grænseoverskridende trussel. Men hvad er det, hvad er årsagerne, og hvad gør EU for at forhindre det? Radikalisering er ikke et nyt fænomen, men det er i stigende grad en udfordring med nye teknologier og den voksende samfundspolarisering, der gør det til en alvorlig trussel i hele EU.

Terrorangrebene i Europa i de sidste par år, hvoraf mange blev begået af europæiske borgere, fremhæver den vedvarende trussel om hjemlandskultur radikalisering, som defineres af Europa-Kommissionen som fænomenet med mennesker, der omfavner meninger, synspunkter og ideer, hvilket kan føre til terrorhandlinger.

Ideologi er en iboende del af radikaliseringsprocessen, med religiøs fundamentalisme ofte i centrum.

Radikalisering er dog sjældent drevet af ideologi eller religion alene. Det starter ofte med enkeltpersoner, der er frustrerede over deres liv, samfund eller deres regeringers indenrigs- og udenrigspolitik. Der er ingen enkelt profil for nogen, der sandsynligvis vil blive involveret i ekstremisme, men mennesker fra marginaliserede samfund og oplever diskrimination eller mistet identitet udgør grobund for rekruttering.

Vesteuropas engagement i konfliktzoner som Afghanistan og Syrien anses også for at have en radikaliserende virkning, især på indvandrersamfund.

Hvordan og hvor bliver mennesker radikaliserede?

Radikaliseringsprocesser trækker på sociale netværk for at tilslutte sig og forblive forbundet. Fysiske og online netværk giver rum, hvor mennesker kan blive radikaliseret, og jo mere lukkede disse rum er, jo mere kan de fungere som ekkokamre, hvor deltagerne gensidigt bekræfter ekstrem tro uden at blive udfordret.

Internettet er en af ​​de primære kanaler for at sprede ekstremistiske synspunkter og rekruttere enkeltpersoner. Sociale medier har forstærket virkningen af ​​både jihadistisk og højreekstremistisk propaganda ved at give let adgang til en bred målgruppe og give terrororganisationer mulighed for at bruge "narrowcasting" til at målrette rekrutter eller rejse "troldhære" til støtte for deres propaganda. Ifølge EU-rapport om situation og trend i EU 2020I løbet af de sidste par år har krypterede messaging-applikationer, såsom WhatsApp eller Telegram, været meget brugt til koordinering, planlægning af angreb og forberedelse af kampagner.

Nogle ekstremistiske organisationer har også været kendt for at målrette mod skoler, universiteter og tilbedelsessteder, såsom moskeer.

Fængsler kan også være grobund for radikalisering på grund af det lukkede miljø. Frataget deres sociale netværk er indsatte mere tilbøjelige end andre steder til at udforske nye overbevisninger og foreninger og blive radikaliserede, mens underbemandede fængsler ofte ikke er i stand til at opfange ekstremistiske aktiviteter.

EU's kamp for at forhindre radikalisering

Selv om hovedansvaret for at tackle radikalisering ligger hos EU-landene, er der udviklet værktøjer til at hjælpe på EU-niveau:

Continue Reading

Forsvar

Vicepræsident Schinas og kommissær Johansson deltager i uformel videokonference for ministre indenrigsanliggender

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas og kommissær for indre anliggender Ylva Johansson vil deltage i den uformelle videokonference fra ministrene for indenrigsanliggender i dag (14. december). Mødet starter med en opdatering fra det tyske formandskab for Rådet om forhandlingerne om forslaget til en forordning om forhindring af formidling af terrorindhold online, hvor en politisk aftale mellem Europa-Parlamentet og Rådet blev fundet i går. Ministrene vil derefter drøfte konklusioner om intern sikkerhed og om det europæiske politipartnerskab på baggrund af Kommissionens Dagsorden mod terrorisme og forslag til styrket mandat for Europol som blev præsenteret onsdag.

Endelig vil deltagerne gøre status over det igangværende arbejde med at gøre informationssystemer til forvaltning af de ydre grænser interoperable. Om eftermiddagen vil ministrene drøfte pagten om migration og asyl, som blev foreslået af Kommissionen den 23. september, herunder en drøftelse af EU-engagementet med partnerlandene om effektiv tilbagetagelse og migrationsstyring. Det kommende portugisiske formandskab præsenterer sit arbejdsprogram. En pressekonference med kommissær Johansson finder sted kl. +/- 17.15 CET, som du kan følge live videre EbS.

Continue Reading

Forsvar

Rådets formandskab og Europa-Parlamentet når en foreløbig aftale om fjernelse af online terrorindhold

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

EU arbejder på at stoppe terrorister fra at bruge Internettet til at radikalisere, rekruttere og tilskynde til vold. I dag (10. december) nåede Rådets formandskab og Europa-Parlamentet til en foreløbig aftale om et udkast til forordning om behandling af formidling af terrorindhold online.

Målet med lovgivningen er en hurtig fjernelse af terrorindhold online og at etablere et fælles instrument for alle medlemsstater med henblik herpå. De foreslåede regler gælder for hostingtjenesteudbydere, der tilbyder tjenester i EU, uanset om de har deres hovedkontor i medlemsstaterne eller ej. Frivilligt samarbejde med disse virksomheder vil fortsætte, men lovgivningen vil give yderligere værktøjer til medlemslandene til at håndhæve hurtig fjernelse af terrorindhold, hvor det er nødvendigt. Lovudkastet giver et klart anvendelsesområde og en klar ensartet definition af terrorindhold for fuldt ud at respektere de grundlæggende rettigheder, der er beskyttet i EU's retsorden, især dem, der er garanteret i chartret om grundlæggende rettigheder for EU.

Fjernelsesordrer

Kompetente myndigheder i medlemslandene har beføjelse til at udstede ordrer om fjernelse til tjenesteudbydere, fjerne terroristindhold eller deaktivere adgang til det i alle medlemsstater. Tjenesteudbyderne skal derefter fjerne eller deaktivere adgangen til indholdet inden for en time. Kompetente myndigheder i de medlemsstater, hvor tjenesteudbyderen er etableret, har ret til kontrol med fjernelsesordrer udstedt af andre medlemsstater.

Samarbejdet med tjenesteudbydere vil blive lette gennem etablering af kontaktpunkter for at lette håndteringen af ​​fjernelsesordrer.

Det vil være op til medlemsstaterne at fastlægge reglerne for sanktioner i tilfælde af manglende overholdelse af lovgivningen.

Specifikke foranstaltninger fra tjenesteudbydere

Hostingtjenesteudbydere, der udsættes for terrorindhold, bliver nødt til at træffe specifikke foranstaltninger for at imødegå misbrug af deres tjenester og for at beskytte deres tjenester mod formidling af terrorindhold. Udkastet til forordning er meget klart, at beslutningen om valg af foranstaltninger forbliver hos hostingtjenesteudbyderen.

Tjenesteudbydere, der har handlet mod formidling af terrorindhold i et givet år, skal offentliggøre åbenhedsrapporter om den handling, der er truffet i denne periode.

De foreslåede regler sikrer også, at almindelige brugeres og virksomheders rettigheder respekteres, herunder ytringsfrihed og informationsfrihed og frihed til at drive virksomhed. Dette inkluderer effektive retsmidler for både brugere, hvis indhold er fjernet, og for tjenesteudbydere til at indgive en klage.

Baggrund

Dette forslag blev forelagt af Europa-Kommissionen den 12. september 2018 efter en opfordring fra EU-lederne i juni samme år.

Forslaget bygger på arbejdet i EU Internet Forum, der blev lanceret i december 2015 som en ramme for frivilligt samarbejde mellem medlemsstater og repræsentanter for større internetfirmaer for at opdage og adressere online terrorindhold. Samarbejde gennem dette forum har ikke været tilstrækkeligt til at tackle problemet, og den 1. marts 2018 vedtog Kommissionen en henstilling om foranstaltninger til effektivt at tackle ulovligt indhold online.

Svar på terrortruslen og de seneste terrorangreb i Europa (baggrundsinformation)

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending