Slut med os

Terrorisme

Sikkerhedsunion: Strengere regler om eksplosive forløbere vil gøre det sværere for terrorister at bygge hjemmelavede eksplosiver

DEL:

Udgivet

on

Ny EU-regler begrænsning af adgangen til eksplosive forstadier begynder at finde anvendelse i hele EU. Reglerne indeholder stærkere sikkerhedsforanstaltninger og kontrol med salg og markedsføring af farlige kemikalier, der er blevet misbrugt til at producere hjemmelavede sprængstoffer i en række terrorangreb i Europa. I henhold til de nye regler skal mistænkelige transaktioner - hvad enten det er online eller offline - rapporteres, herunder af online markedspladser. Sælgere skal kontrollere deres kunders identitet og deres behov for at købe et begrænset stof.

Inden medlemsstaterne udsteder en licens til køb af begrænsede stoffer, skal de gennemføre sikkerhedsscreening, herunder en kriminel baggrundskontrol. De nye regler begrænser også to yderligere kemikalier: svovlsyre og ammoniumnitrat. For at hjælpe medlemsstater og sælgere med at gennemføre reglerne forelagde Kommissionen Retningslinier i juni sidste år sammen med en overvågningsprogram beregnet til at spore output, resultater og virkninger af den nye forordning. Forordningen styrker og opdaterer eksisterende regler om eksplosive forløbere og bidrager til at nægte terrorister midlerne til at handle og beskytte europæernes sikkerhed i tråd med de prioriteter, der er fastlagt i Dagsorden mod terrorisme præsenteret i december 2020.

reklame

Forsvar

Når det kommer til onlineekstremisme, er Big Tech stadig vores største problem

Udgivet

on

I løbet af de sidste to måneder har lovgivere i Storbritannien og Europa introduceret en række store nye regninger med det formål at begrænse den ondsindede rolle, som Big Tech spiller i spredningen af ​​ekstremistisk og terroristisk indhold online, skriver Counter Extremism Executive Director Project David Ibsen.

I dette nye lovgivningsmæssige klima begynder giganter på sociale medier som Facebook, Twitter og YouTube, der i årevis har været selvtilfredse, hvis ikke bevidst uagtsomme, med at politiarbejde deres platforme, endelig begyndt at komme under pres. Det er ikke overraskende, at deres forsinkede bestræbelser på at berolige regeringer gennem selvregulerende initiativer som Digital Trust og Safety Partnership allerede giver plads til en søgning efter syndebukke.

I det seneste Big Tech fortalere er begyndt at fremme ideen om, at ekstremistisk og terroristisk indhold online stadig er et problem udelukkende for mindre sociale mediesider og alternative krypterede platforme. Mens tackling af ekstremisme og terrorisme på mindre og alternative steder bestemt er værd at komme foran, er den samlede fortælling her mere end lidt praktisk for Silicon Valley og mangelfuld i en række afgørende henseender.

reklame

Spredningen af ​​ekstremistisk og terroristisk materiale er fortsat et stort problem for Big Tech. For det første er vi endnu ikke i nærheden af ​​det lovede land i et almindeligt socialt mediemiljø uden ekstremistiske meddelelser. Langt fra Big Tech, der fører an på indholdsmoderering, viste en undersøgelse af medieansvar, der blev offentliggjort i februar i år, at Facebook, Twitter og YouTube bliver markant overgået af mindre platforme i deres bestræbelser på at fjerne skadelige stillinger.

I samme måned opdagede CEP-forskere en omfattende cache på ISIS-indhold på Facebook, herunder henrettelser, formaninger om at begå voldshandlinger og bekæmpe optagelser, som moderatorer havde ignoreret fuldstændigt.

Denne uge, med antallet af antisemitisk vold, der stiger i hele USA og Europa, har CEP igen identificeret eksplicit nynazistisk indhold på tværs af en række almindelige platforme, herunder YouTube, Facebook-ejet Instagram og Twitter.

reklame

For det andet, selv i en forestillet fremtid, hvor ekstremistisk kommunikation primært finder sted gennem decentraliserede platforme, ville ekstremistiske grupper stadig være afhængige af en eller anden form for forbindelse til mainstream-afsætningsmuligheder for at udvide deres ideologiske supportbase og rekruttere nye medlemmer.

Hver historie om radikalisering starter et eller andet sted, og regulering af Big Tech er det største skridt, vi muligvis kunne tage for at forhindre, at almindelige borgere trækkes ned i ekstremistiske kaninhuller.

Og mens farligt og hadefuldt indhold kan flyde mere frit på umodererede steder, ønsker ekstremister og terrorister stadig adgang til store, almindelige platforme. Den næsten allestedsnærværende karakter af Facebook, Twitter, YouTube og andre giver ekstremister mulighed for at nå et bredere publikum - til enten at skræmme eller rekruttere så mange mennesker som muligt. For eksempel havde Christchurch-morderen Brenton Tarrant, der tog live til at streame sine grusomheder på Facebook Live, sin angrebsvideo genuploadet mere end 1.5 millioner gange.

Uanset om det er jihadister søger at antænde et verdensomspændende kalifat eller nynazister forsøger at starte en race krig, er målet med terrorisme i dag at fange opmærksomhed, inspirere ligesindede ekstremister og destabilisere samfund i størst mulig grad.

Til dette formål kan de forstærkende virkninger af store sociale mediekanaler simpelthen ikke undervurderes. Det er en ting for en ekstremist at kommunikere til en lille gruppe ideologiske kohorter på et uklart krypteret netværk. Det er noget helt andet for dem at dele deres propaganda med hundreder af millioner af mennesker på Facebook, Twitter eller YouTube.

Det ville ikke være overdrevet at sige, at forhindring af sidstnævnte i at ske gennem effektiv regulering af Big Tech ville bidrage til fundamentalt at tackle moderne terrorisme og forhindre ekstremister og terrorister i at nå et almindeligt publikum.

Den stigende decentralisering af onlineekstremisme er et vigtigt spørgsmål, som lovgivere skal beskæftige sig med, men enhver, der bringer den op for at forsøge at skjule vigtigheden af ​​at regulere Big Tech, har simpelthen ikke offentlighedens bedste interesse.

David Ibsen fungerer som administrerende direktør for Counter Extremism Project (CEP), der arbejder for at bekæmpe den voksende trussel om ekstremistisk ideologi, især ved at afsløre ekstremisters misbrug af finansielle, forretnings- og kommunikationsnetværk. CEP bruger de nyeste kommunikations- og teknologiske værktøjer til at identificere og imødegå ekstremistisk ideologi og rekruttering online.

Læs

Kriminalitet

Sikkerhedsunion: EU-regler om fjernelse af terrorindhold online træder i kraft

Udgivet

on

Landmark EU-regler om behandling af formidling af terrorindhold online trådte i kraft den 7. juni. Platforme bliver nødt til at fjerne terrorindhold, der henvises af medlemsstaternes myndigheder inden for en time. Reglerne vil også hjælpe med at imødegå spredningen af ​​ekstremistiske ideologier online - en vigtig del af forebyggelsen af ​​angreb og adressering af radikalisering. Reglerne inkluderer stærke garantier for at sikre fuld respekt for grundlæggende rettigheder såsom ytringsfrihed og informationsfrihed. Forordningen fastlægger også gennemsigtighedsforpligtelser for onlineplatforme og for nationale myndigheder til at rapportere om mængden af ​​terrorindhold, der er fjernet, de foranstaltninger, der er anvendt til at identificere og fjerne indhold, resultaterne af klager og appeller samt antallet og typen af ​​sanktioner, der er pålagt. på online platforme.

Medlemsstaterne vil være i stand til at sanktionere manglende overholdelse og beslutte niveauet for sanktioner, der vil stå i et rimeligt forhold til overtrædelsens art. Platformens størrelse vil også blive taget i betragtning for ikke at pålægge urimeligt høje sanktioner i forhold til platformens størrelse. Medlemsstater og onlineplatforme, der tilbyder tjenester i EU, har nu et år til at tilpasse deres processer.

Forordningen finder anvendelse fra 7. juni 2022. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Med disse milepæls nye regler slår vi hårdt ned på spredning af terrorindhold online og gør EU's sikkerhedsunion til en realitet. Fra nu af har onlineplatforme en time til at få terrorindhold fra internettet, hvilket sikrer, at angreb som det i Christchurch ikke kan bruges til at forurene skærme og sind. Dette er en kæmpe milepæl i Europas antiterrorisme- og antiradikaliseringsreaktion. ”

reklame

Ylva Johansson, kommissær for indenrigsanliggender, sagde: "Det er afgørende at nedbringe terrorindhold med det samme for at forhindre terrorister i at udnytte Internettet til at rekruttere og opmuntre til angreb og til at ære deres forbrydelser. Det er lige så vigtigt at beskytte ofre og deres familier fra at blive konfronteret med forbrydelser et sekund tid online. Forordningen fastsætter klare regler og ansvar for medlemslandene og for online platforme og beskytter ytringsfriheden, når det er berettiget. "

Denne faktablad giver yderligere oplysninger om de nye regler. Reglerne er en væsentlig del af Kommissionens Dagsorden mod terrorisme.

reklame
Læs

Kriminalitet

Toldunion: EU intensiverer sine regler om kontantkontrol for at bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme

Udgivet

on

Nye regler trådte i kraft den 3. juni, hvilket vil forbedre EU's system for kontrol med kontanter, der kommer ind og ud af EU. Som en del af EU's bestræbelser på at tackle hvidvaskning og afskære kilder til finansiering af terrorismeer alle rejsende, der kommer ind eller forlader EU-territorium, allerede forpligtet til at udfylde en kontantangivelse, når de medbringer 10,000 € eller mere i valuta eller tilsvarende i andre valutaer eller andre betalingsmidler, såsom rejsechecks, pengebrev osv.

Fra den 3. juni implementeres der dog en række ændringer, der vil stramme reglerne yderligere og gøre det endnu vanskeligere at flytte store mængder uopdagede kontanter. For det første udvides definitionen af ​​'kontanter' i henhold til de nye regler og dækker nu guldmønter og visse andre guldgenstande. For det andet vil toldmyndighederne kunne handle på beløb, der er lavere end 10,000 €, når der er tegn på, at kontanter er knyttet til kriminel aktivitet. Endelig kan toldmyndighederne nu også anmode om, at der indgives en erklæring om kontantoplysning, når de opdager 10,000 € eller mere i kontanter, der sendes uledsaget via post, fragt eller kurer.

De nye regler vil også sikre, at de kompetente myndigheder og den nationale finansielle efterretningsenhed i hver medlemsstat har de oplysninger, de har brug for til at spore og tackle bevægelser af kontanter, der kan bruges til at finansiere ulovlig aktivitet. Implementeringen af ​​de opdaterede regler betyder, at den seneste udvikling i Financial Action Task Force (FATF) internationale standarder for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme afspejles i EU-lovgivningen. Alle detaljer og et faktaark om det nye system er tilgængelige her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending