Følg os

NATO

NATO accepterer sikkerhedsbistand og træningsplan for Ukraine

DEL:

Udgivet

on

NATO's forsvarsministre har afsluttet et to-dages møde for at forberede alliancens topmøde i Washington DC i juli. De diskuterede styrkelse af NATO's afskrækkelse og forsvar og støtte til Ukraine. Ministrene blev enige om en plan for, hvordan NATO skal lede koordineringen af ​​sikkerhedsbistand og træning.

"Dette vil give NATO's ledere mulighed for at iværksætte denne indsats på topmødet i Washington i juli, hvilket vil sætte vores støtte til Ukraine på et fastere grundlag i de kommende år," sagde NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg. Med en kommando i Wiesbaden, Tyskland, vil NATO koordinere træning og udstyrsdonationer, med næsten 700 mandskab fra allierede og partnernationer involveret i denne indsats.

NATO vil også lette udstyrslogistik og yde støtte til den langsigtede udvikling af Ukraines væbnede styrker. "Disse bestræbelser gør ikke NATO til en part i konflikten, men de vil øge vores støtte til Ukraine for at opretholde landets ret til selvforsvar," sagde generalsekretæren.

Forsvarsministre blev også enige om svarmuligheder for Ruslands fjendtlige handlinger mod allierede. Disse omfatter øget udveksling af efterretninger, forbedret beskyttelse af kritisk infrastruktur, herunder undersøiske og i cyberspace, og yderligere restriktioner for russiske efterretningsagenter. "Ruslands kampagne vil ikke afholde os fra at støtte Ukraine, og vi vil fortsætte med at beskytte vores territorier og befolkninger mod enhver form for fjendtlige handlinger," sagde Jens Stoltenberg. 

Om afskrækkelse og forsvar diskuterede ministrene nye NATO-forsvarsplaner, som militærplanlæggere omsætter til konkrete krav til de styrker og kapaciteter, der er nødvendige for at forsvare alliancen. "Allierede tilbyder styrker til NATO's kommando i et omfang, som ikke er set i årtier. I dag har vi 500,000 soldater med høj beredskab på tværs af alle domæner, markant mere end det mål, der blev sat på Madrid-topmødet i 2022," sagde generalsekretæren.

Han tilføjede, at de investerer i nøglekapaciteter og bemærkede, at "i løbet af de næste fem år planlægger NATO-allierede i hele Europa og Canada at erhverve tusindvis af luftforsvars- og artillerisystemer, 850 moderne fly - for det meste femte generation F-35'er - og også en mange andre avancerede funktioner." NATO investerer også i innovation, herunder over en milliard dollars i NATOs innovationsfond. Ministrene drøftede et nyt forsvarsindustriløfte, som vil opskalere militærproduktionen og styrke det langsigtede samarbejde med industrien. 

reklame

På et møde i Nuclear Planning Group drøftede forsvarsministrene også den igangværende tilpasning af NATO's nukleare kapaciteter. "Vi er en nuklear Alliance - forpligtet til at være ansvarlige og gennemsigtige. Men klar i vores vilje til at bevare freden, forhindre tvang og afskrække aggression,” sagde Jens Stoltenberg.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending