Følg os

NATO

NATOs Stoltenberg advarer mod at undervurdere Rusland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ukraine skal beslutte vilkårene for forhandlingerne for at afslutte den russiske krig mod det, sagde NATO's generalsekretær Jens Steltenberg mandag (14. november).. Han advarede om, at Moskvas styrke ikke skulle undervurderes på trods af de seneste sejre på slagmarken.

Mandag besøgte Kherson, den nyligt erobrede sydlige by. Dette var det tredje store tilbageslag for den russiske præsident Vladimir Putin siden februar.

"Vi bør ikke undervurdere Rusland," sagde Stoltenberg. Stoltenberg udtalte, at de russiske væbnede styrker har betydelige kapaciteter og et stort antal tropper. Han talte på et pressemøde i Haag med hollandske embedsmænd.

"De næste måneder bliver udfordrende. Putin ønsker, at Ukraine skal være koldt og mørkt om vinteren. Han sagde: "Så vi skal holde kursen."

Stoltenberg gentog kommentarerne fra Antony Blinken, USA's udenrigsminister, i weekenden og sagde, at Ukraine havde ret til at beslutte, hvornår og hvordan man skal forhandle med Rusland for at afslutte konflikten.

"De betaler nu den højeste pris i form af tab af menneskeliv og skader på nationen." Han sagde, at Ukraine skal beslutte, på hvilke vilkår de er villige til at acceptere.

Stoltenberg sagde: "Hvad der sker omkring et bord er grundlæggende bundet til situationen på jorden." Han tilføjede: "Så hvad skal vi gøre? Vi bør støtte Ukraine og styrke deres hånd, så der på et tidspunkt er forhandlinger, hvor Ukraine er et selvstændigt suverænt land i Europa."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending