Følg os

Cyber ​​Security

EU foreslår cyberforsvarsplan, efterhånden som bekymringerne om Rusland stiger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Torsdag (10. november) præsenterede Europa-Kommissionen to planer for at imødegå det forværrede sikkerhedsmiljø efter Ruslands invasion i Ukraine. Disse planer skulle styrke cyberforsvaret og give væbnede styrker mere frihed til at krydse grænser.

Ifølge EU's ledelse var russiske cyberangreb på EU-lande og deres allierede et "wake up"-call. Den anførte, at der var behov for mere handling for at beskytte borgere, væbnede styrker samt samarbejde med NATO.

Josep Borrell, EU's udenrigspolitiske chef, sagde: "Krig er tilbage ved vores grænser," og at Ruslands aggression mod Ukraine underminerede freden og det internationale regelbaserede system globalt. Han talte til et pressemøde for at afsløre planerne.

"Det påvirker os, og vi skal tilpasse vores forsvarspolitik til dette miljø."

Separat advarede NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg om voksende cyberspace-trusler. Han bemærkede de seneste angreb på satellitter, kritisk infrastruktur og regeringsafdelinger som en del af Ruslands krig mod Ukraine.

I en tale holdt i Rom udtalte lederen af ​​den amerikanske forsvarsalliance, at cyberspace er "et konstant omstridt rum", og at grænsen mellem konflikt og krise er sløret.

"Jeg appellerer til allierede om at forpligte sig til cyberforsvar. Øget samarbejde, ekspertise og penge. Dette er en væsentlig del af vores kollektive forsvar, og vi deler det alle sammen."

reklame

KAPACITET

Europa-Kommissionens politik vil øge EU's cyberforsvarskapacitet og forbedre koordineringen og samarbejdet mellem civile og militære cybersamfund.

Dette initiativ er en del af et sæt foranstaltninger, som Kommissionen har foreslået for at forbedre EU's cybersikkerhed i lyset af de seneste cyberangreb mod regeringer og virksomheder rundt om i verden.

I sidste uge udtalte ENISA, EU's cybersikkerhedsagentur, at invasionen af ​​Ukraine førte til mere alvorlige og udbredte cyberangreb i EU i løbet af det seneste år.

Kommissionen har også foreslået en særskilt handlingsplan for militær mobilitet. Denne plan har til formål at hjælpe EU-lande og deres allierede med at transportere tropper og udstyr mere effektivt, arbejde hen imod "bedre forbundet infrastruktur" og styrke samarbejdet med NATO.

"For at militære styrker kan få indflydelse på jorden, er de nødt til at bevæge sig hurtigt. De kan ikke hæmmes af bureaukrati og mangel på tilpasningsdygtig infrastruktur," sagde Margrethe Vestager, næstformand i Kommissionen, på torsdagens pressemøde.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending