Følg os

Cyber ​​Security

Et boost for EU's cyberresiliens

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 10. november stemte MEP'erne om en ny lov, der skal forbedre cybersikkerheden i EU, det såkaldte net- og informationssikkerhedsdirektiv (NIS2).

"Denne nye lov vil forbedre modstandskraften og reaktionsevnen ved hændelser i den offentlige og private sektor og EU som helhed", erklærede Eva Maydell MEP, som ledede forhandlingerne om direktivet på vegne af EPP-Gruppen.

"NIS2 er ikke en sølvkugle, men den vil samle en ægte EU-cybersikkerhedskultur og -økosystem, der opstiller minimumsregler for effektivt samarbejde og opdaterer listen over sektorer og aktiviteter, der er underlagt cybersikkerhedsforpligtelser. De seneste angreb på Nordstream-rørledningerne har vist vores kritiske infrastrukturs sårbarhed og skrøbelighed. I en verden med hybrid krigsførelse skal vi beskytte de internetkabler, som vores økonomier er afhængige af, lige så omhyggeligt som vores grænser og rørledninger," sagde Maydell, der er medlem af Europa-Parlamentets udvalg for industri, forskning og energi.

"Europas cyberresiliens og cybersikkerhed er afgørende for vores økonomiske modstandsdygtighed. Vi skal tage afgørende skridt for at øge beredskabet og afskrække adfærd, der bryder international lov, både online og offline. Det nye direktiv tilføjer en brik til det større puslespil for at opnå større modstandsdygtighed," forklarede Maydell.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending