Følg os

Forsvar

Over 1 milliard euro i 54 forsvarsindustriprojekter gennem Den Europæiske Forsvarsfond

DEL:

Udgivet

on


Europa-Kommissionen har meddelt resultaterne af 2023-indkaldelserne af forslag under Den Europæiske Forsvarsfond (EDF) beløb på 1,031 mio. EUR af EU-midler til støtte for 54 udestående fælles europæiske forsvarsforsknings- og udviklingsprojekter. De udvalgte projekter vil støtte teknologisk ekspertise på tværs af en bred vifte af forsvarskapaciteter på kritiske områder, herunder cyberforsvar, jord-, luft- og søkamp, ​​beskyttelse af rumbaserede aktiver eller kemisk, biologisk, radiologisk og nuklear (CBRN) forsvar.

De vil bidrage til EU's kapacitetsprioriteter, såsom bedre situationsbevidsthed for at sikre adgang til rummet og til teknologier til en fremtidig hovedkampvogn. MARTE- og FMBTech-projekterne vil for eksempel samle mere end 70 industrielle aktører og forskningsorganisationer for at arbejde på designet og systemerne til den vigtigste kampvognsplatform, der skal bruges i hele Europa.

De vil også støtte strategisk lufttransport af overdimensioneret gods, som er en kernekapacitet til hurtig støtte til missioner over hele verden. For eksempel vil E-CUAS i kontinuitet med det tidligere finansierede JEY-CUAS-projekt samle 24 modtagere fra 12 medlemsstater og Norge for at fremme forsvarsteknologier, der modvirker ubemandede luftsystemer, såsom droner. Inden for landkapacitetsdomænet vil projekt SRB2, baseret på resultaterne udviklet under det europæiske forsvarsindustrielle udviklingsprogram, forbedre et nyt affjedringssystem til tunge pansrede køretøjer. EDC2 vil resultere i en prototype af den europæiske patruljekorvette, baseret på et indledende design udviklet under EDF-opkald fra 2021. TALOS-TWO forskningsprojektet, med 19 deltagere fra 8 lande, vil bringe europæisk ekspertise frem inden for laserbaseret område. rettede energivåben.

Under EU Defence Innovation Scheme (EUDIS) af EUF-programmet udnyttede SMV'er, nystartede virksomheder og nytilkomne til forsvarssektoren en række muligheder, der blev givet i 2023-EUF-finansieringsrunden. For første gang vil 4 projekter støtte overførsel af civil innovation til forsvaret. Derudover vil MaJoR-projektet kombinere teknologiudvikling med en kortsigtet teknisk og økonomisk støtte til op til 60 nystartede virksomheder og SMV'er i implementeringsfasen, hvilket giver dem en enklere og lettere adgang til programmet.

Kommissionen hævder, at succesen med denne tredje udgave af EDF-indkaldelser viser den stærke og konstant voksende interesse hos EU's forsvarsindustri og forskningsorganisationer, af alle størrelser og geografier, for at samarbejde på tværs af grænserne og i fællesskab bidrage til EU's strategiske kapacitetsudvikling:

 • Meget attraktivt program med stor interesse fra EU-industrien: 236 forslag modtaget af forskellige konsortier, som omfatter store industrier, SMV'er, midcaps og forsknings- og teknologiorganisationer, og dækker alle indkaldelser og emner offentliggjort.
 • Bred geografisk dækning: 581 juridiske enheder fra 26 EU-medlemsstater og Norge deltager i de udvalgte forslag.
 • Bredt samarbejde indenfor projekter: I gennemsnit involverer udvalgte forslag 17 enheder fra 8 lande.
 • Stærk involvering af små og mellemstore virksomheder (SMV'er): SMV'er repræsenterer over 42 % af alle enheder i udvalgte forslag, der modtager mere end 18 % af den samlede anmodede EU-finansiering.
 • God balance mellem forskning og kapacitetsudviklingsaktioner: 265 millioner euro til at finansiere 30 forskningsprojekter og 766 millioner euro til at finansiere 24 kapacitetsudviklingsprojekter.
 • Støtte til disruptive teknologier til forsvar: 4 % af budgettet dedikeret til finansiering af spilforandrende ideer, der vil bringe innovation til radikalt at ændre koncepter og gennemførelse af forsvarsprojekter.
 • Balanceret støtte til strategiske forsvarskapaciteter og nye, lovende teknologiløsninger.
 • Overensstemmelse med andre EU-forsvarsinitiativer: gennem EU's strategiske kompas, EU's kapacitetsprioriteter og Permanent Structured Cooperation (PESCO), med 14 af de udvalgte udviklingsforslag knyttet til PESCO.

Kommissionen vil nu indgå forberedelse af tilskudsaftale med konsortierne bag de udvalgte forslag. Efter den vellykkede afslutning af denne proces og vedtagelsen af ​​Kommissionens beslutning om tildeling, vil tilskudsaftalerne blive underskrevet inden årets udgang, og projekterne vil sætte gang i samarbejdet. I løbet af de kommende år vil disse samarbejdsprojekter være medvirkende til at forme det fremtidige landskab for europæisk forsvarsteknologi, fremme samarbejde på tværs af grænser og styrke innovationskapaciteten i den europæiske forsvarsteknologiske og industrielle base.

Kommissionens næstformand Margrethe Vestage sagde, at "EU's forsvarsindustris entusiastiske deltagelse, med 76 % flere indsendte forslag i forhold til sidste år, endnu en gang viser vigtigheden af ​​Den Europæiske Forsvarsfond. Der er registreret en særlig stor interesse fra SMV'er, hvilket bekræfter, at EUF fortsat er yderst attraktiv for mindre virksomheder og nytilkomne i forsvarssektoren. Med denne runde af EDF ser vi, at den nye EU-forsvarsinnovationsplan letter tilpasningen af ​​civile teknologier til forsvarsområdet og gør den europæiske forsvarsteknologiske og industrielle base mere konkurrencedygtig som følge heraf."

reklame

Den europæiske forsvarsindustri forelagde senest den 22. november 2023 236 forslag til fælles forsvars-F&U-projekter som svar på indkaldelser af forslag fra Den Europæiske Forsvarsfond (EUF) for 2023, som afspejler alle de tematiske prioriteter, som er identificeret af medlemsstaterne med støtte fra Kommissionen.

EUF er EU's nøgleinstrument til at støtte forsvars-F&U-samarbejdet i Europa. Med udgangspunkt i medlemsstaternes indsats fremmer det samarbejde mellem virksomheder af alle størrelser og forskningsaktører i hele EU og Norge (som associeret land). EUF støtter samarbejdende forsvarsprojekter gennem hele forsknings- og udviklingscyklussen med fokus på projekter, der resulterer i avanceret og interoperable forsvarsteknologier og -udstyr. Det fremmer også innovation og tilskynder til grænseoverskridende deltagelse af SMV'er. Projekterne udvælges efter indkaldelser af forslag, som er defineret på grundlag af EU's kapacitetsprioriteter, som medlemsstaterne i fællesskab er enige om inden for rammerne af den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (FSFP) og især i forbindelse med kapacitetsudviklingsplanen (CDP). 

Thierry Breton, kommissær for det Indre Marked, sagde, at Kommissionen "bekendtgør finansieringen gennem Den Europæiske Forsvarsfond af 54 forsvarssamarbejdsprojekter med over 1 milliard euro. Med EUF opfordrer vi industrier på tværs af medlemsstaterne til at øge deres samarbejde og innovation på kritiske områder og udvikle de nødvendige forsvarskapaciteter, herunder cyberforsvar, jord-, luft-, flådekamp og rumfart – og til at forudse sammen. Det bidrager til at levere på vores forsvarssikkerhedsbehov i lyset af det nye sikkerhedsmiljø og forberede sig på Europas teknologiske lederskab”.

EUF er udstyret med et budget på 7,953 mia. EUR for perioden 2021-2027, hvor 1/3 er øremærket til kollaborativ forsvarsforskning for at imødegå nye og fremtidige sikkerhedstrusler og 2/3 til samfinansiering af samfinansierede kapacitetsudviklingsprojekter. Mellem 4 % og 8 % af EUF-budgettet er afsat til udvikling eller forskning i disruptive teknologier have potentiale til at skabe spilskiftende innovationer i forsvarssektoren. Med vedtagelsen i marts 2024 af det årlige arbejdsprogram for 2024 har Kommissionen nu forpligtet sig til at investere mere end 4 mia. EUR af EUF-budgettet i samarbejdende forsvars-F&U. EUF gennemføres gennem årlige arbejdsprogrammer struktureret efter 17 stabile tematiske og horisontale kategorier af aktioner i den flerårige finansielle rammeperiode 2021-2027 med fokus på:

 • Nye udfordringer at forme en multidimensionel og holistisk tilgang til det moderne kamprum, såsom forsvarsmedicinsk støtte, Chemical Biological Radiological Nuclear (CBRN) trusler, bioteknologiske og menneskelige faktorer, informationsoverlegenhed, avancerede passive og aktive sensorer, cyber og rum.
 • Boostere og enablere til forsvar at bringe et nøgleteknologisk skub til EUF, og som er relevante på tværs af kapacitetsdomæner, såsom digital transformation, energiresiliens og miljøomstilling, materialer og komponenter, disruptive teknologier og åbne opfordringer til innovative og fremtidsorienterede forsvarsløsninger, herunder dedikerede opfordringer til SMV'er.
 • Excellence i krigsførelse at forbedre kapacitetstrækket og understøtte ambitiøse forsvarssystemer, såsom luftkamp, ​​luft- og missilforsvar, jordkamp, ​​styrkebeskyttelse og mobilitet, søkamp, ​​undervandskrigsførelse og simulering og træning.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending