Slut med os

Kriminalitet

Toldunion: EU intensiverer sine regler om kontantkontrol for at bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme

Udgivet

on

Nye regler trådte i kraft den 3. juni, hvilket vil forbedre EU's system for kontrol med kontanter, der kommer ind og ud af EU. Som en del af EU's bestræbelser på at tackle hvidvaskning og afskære kilder til finansiering af terrorismeer alle rejsende, der kommer ind eller forlader EU-territorium, allerede forpligtet til at udfylde en kontantangivelse, når de medbringer 10,000 € eller mere i valuta eller tilsvarende i andre valutaer eller andre betalingsmidler, såsom rejsechecks, pengebrev osv.

Fra den 3. juni implementeres der dog en række ændringer, der vil stramme reglerne yderligere og gøre det endnu vanskeligere at flytte store mængder uopdagede kontanter. For det første udvides definitionen af ​​'kontanter' i henhold til de nye regler og dækker nu guldmønter og visse andre guldgenstande. For det andet vil toldmyndighederne kunne handle på beløb, der er lavere end 10,000 €, når der er tegn på, at kontanter er knyttet til kriminel aktivitet. Endelig kan toldmyndighederne nu også anmode om, at der indgives en erklæring om kontantoplysning, når de opdager 10,000 € eller mere i kontanter, der sendes uledsaget via post, fragt eller kurer.

De nye regler vil også sikre, at de kompetente myndigheder og den nationale finansielle efterretningsenhed i hver medlemsstat har de oplysninger, de har brug for til at spore og tackle bevægelser af kontanter, der kan bruges til at finansiere ulovlig aktivitet. Implementeringen af ​​de opdaterede regler betyder, at den seneste udvikling i Financial Action Task Force (FATF) internationale standarder for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme afspejles i EU-lovgivningen. Alle detaljer og et faktaark om det nye system er tilgængelige her.

EU

At holde UEFA EURO 2020-mesterskabet sikkert

Udgivet

on

Mellem 10. juni og 12. juli 2021 er Europol vært for et operationelt center til støtte for sikkerhed under UEFA EURO 2020 fodboldmesterskabet. Koordineret af det hollandske politi vil det internationale politisamarbejdscenter (IPCC) for de nationale kontaktpunkter for fodbold være vært for omkring 40 forbindelsesofficerer fra 22 deltagende og værtslande. Denne særlige operationelle opsætning er skabt for at muliggøre hurtigt samarbejde og give den nødvendige operationelle støtte til et sikkert og sikkert mesterskab.

IPCC vil fungere som et centralt informationscenter for nationale retshåndhævende myndigheder. Til dette formål har Europol oprettet en særlig taskforce EURO 2020, der gør det muligt at holde officerer på stedet 24/7 let at udveksle information og hurtigt modtage kundeemner om igangværende efterforskning. De operationelle aktiviteter vil fokusere på offentlig sikkerhed og kriminelle trusler, som kan true sikkerheden under turneringen. Håndhævelsesmyndigheder vil målrette trusler som cyberkriminalitet, terrorisme, match-fixing, handel med forfalskede varer, herunder falske COVID-19-certifikater og andre intellektuelle ejendomsforbrydelser.

Europols administrerende direktør, Catherine De Bolle, sagde: 'UEFA EURO 2020-mesterskabet er en unik turnering både for fodbold og for retshåndhævelse. Med 24 landshold, der spiller i 11 byer over hele Europa, er det at gå sammen mest vigtigt for turneringens sikkerhed. Europol vil muliggøre dette samarbejde ved at være vært for det dedikerede operationelle center. Støttet af Europols kapacitet vil officerer på jorden være bedre forberedt på at sikre et glat og sikkert mesterskab. '

IPCC's stabschef, Max Daniel, sagde: 'Kombination af oplysninger om offentlige ordenes spørgsmål, tilhængere, opholdssteder og rejsebevægelser ad vej, luft og jernbane resulterer i et opdateret og integreret billede. At være i stand til let at dele disse oplysninger mellem lande har vist sig at være meget værdifuldt tidligere. Politiets efterretningsofficerer i alle deltagende lande gør deres yderste for at sikre, at dette unikke UEFA EURO 2020-mesterskab bliver så sikkert som muligt. '

IPCC UEFA EURO 2020 Deltagere (samlet antal):

EU-medlemsstater: Østrig, Belgien, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Italien, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Sverige, Holland. 

Ikke-EU-lande: Aserbajdsjan, Nordmakedonien, Den Russiske Føderation, Schweiz, Tyrkiet, Ukraine, Det Forenede Kongerige.

Organisationer: INTERPOL og UEFA

Continue Reading

Kriminalitet

Global kriminalitetsbust omfatter 70 i Sverige, 49 i Holland - Europol

Udgivet

on

By

Tjenestemænd fra Europol, FBI, Sverige og Holland gav tirsdag (8. juni) detaljer om den europæiske del af et globalt sving, hvor kriminelle fik telefoner, der brugte kryptering, men som politimyndigheder kunne afkode og bruge til at lytte til samtaler , Reuters, Læs mere.

Jean-Phillipe Lecouffe, vicedirektør for Europol, sagde på en pressekonference i Haag, at i det hele taget havde retshåndhævelse fra 16 lande arresteret mere end 800 mistænkte i 700 razziaer, beslaglagt 8 tons kokain og mere end 48 millioner dollars kontant og kryptokurver.

"Denne internationale koalition ... gennemførte en af ​​de største og mest sofistikerede retshåndhævelsesoperationer til dato i kampen mod krypterede kriminelle aktiviteter, sagde Lecouffe."

Embedsmændene opdelte ikke alle anholdelser i hvert land, men svensk embedsmand Linda Staaf sagde, at 70 var blevet arresteret i Sverige, og en hollandsk embedsmand sagde, at 49 blev arresteret i Holland.

Staaf, det svenske politis efterretningschef, sagde, at operationen havde forhindret ti mord.

Blandt de involverede lande var Australien, Østrig, Sverige, Danmark, Estland, Litauen, Norge, New Zealand, Skotland, Storbritannien, Tyskland og USA, sagde Lecouffe.

Det amerikanske føderale efterforskningsbureau skulle give yderligere detaljer om operationen senere på tirsdag, men Calvin Shivers fra FBI's Criminal Investigative Division sagde i Haag, at agenturet i de 18 måneder, der var op til operationen, havde hjulpet med at distribuere telefoner til 300 kriminelle grupper i mere end 100 lande.

Politiagenturer kunne derefter "vende bordene mod kriminelle organisationer," sagde Shivers.

"Vi var faktisk i stand til at se fotografier af hundreder af tons kokain, der var skjult i forsendelser af frugt."

Continue Reading

Kriminalitet

Sikkerhedsunion: EU-regler om fjernelse af terrorindhold online træder i kraft

Udgivet

on

Landmark EU-regler om behandling af formidling af terrorindhold online trådte i kraft den 7. juni. Platforme bliver nødt til at fjerne terrorindhold, der henvises af medlemsstaternes myndigheder inden for en time. Reglerne vil også hjælpe med at imødegå spredningen af ​​ekstremistiske ideologier online - en vigtig del af forebyggelsen af ​​angreb og adressering af radikalisering. Reglerne inkluderer stærke garantier for at sikre fuld respekt for grundlæggende rettigheder såsom ytringsfrihed og informationsfrihed. Forordningen fastlægger også gennemsigtighedsforpligtelser for onlineplatforme og for nationale myndigheder til at rapportere om mængden af ​​terrorindhold, der er fjernet, de foranstaltninger, der er anvendt til at identificere og fjerne indhold, resultaterne af klager og appeller samt antallet og typen af ​​sanktioner, der er pålagt. på online platforme.

Medlemsstaterne vil være i stand til at sanktionere manglende overholdelse og beslutte niveauet for sanktioner, der vil stå i et rimeligt forhold til overtrædelsens art. Platformens størrelse vil også blive taget i betragtning for ikke at pålægge urimeligt høje sanktioner i forhold til platformens størrelse. Medlemsstater og onlineplatforme, der tilbyder tjenester i EU, har nu et år til at tilpasse deres processer.

Forordningen finder anvendelse fra 7. juni 2022. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”Med disse milepæls nye regler slår vi hårdt ned på spredning af terrorindhold online og gør EU's sikkerhedsunion til en realitet. Fra nu af har onlineplatforme en time til at få terrorindhold fra internettet, hvilket sikrer, at angreb som det i Christchurch ikke kan bruges til at forurene skærme og sind. Dette er en kæmpe milepæl i Europas antiterrorisme- og antiradikaliseringsreaktion. ”

Ylva Johansson, kommissær for indenrigsanliggender, sagde: "Det er afgørende at nedbringe terrorindhold med det samme for at forhindre terrorister i at udnytte Internettet til at rekruttere og opmuntre til angreb og til at ære deres forbrydelser. Det er lige så vigtigt at beskytte ofre og deres familier fra at blive konfronteret med forbrydelser et sekund tid online. Forordningen fastsætter klare regler og ansvar for medlemslandene og for online platforme og beskytter ytringsfriheden, når det er berettiget. "

Denne faktablad giver yderligere oplysninger om de nye regler. Reglerne er en væsentlig del af Kommissionens Dagsorden mod terrorisme.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending