Følg os

Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF)

Anti-svindel-chefens dom stadfæstet i det seneste 'Dalligate'-twist

DEL:

Udgivet

on

OLAF-direktør indrømmer, at ordrer kom fra EU-kommissionens formand, da retten blokerede fra at efterforske bredere sammensværgelse.

Den tidligere direktør for EU's kontor for bekæmpelse af svig (OLAF), Geovanni Kessler, mistede i går et forsøg på at omstøde sin dom i en belgisk straffedomstol for ulovlig optagelse af et telefonopkald, det seneste twist i en årti gammel skandale for nylig dramatiseret til biografen. 

I et appelretsmøde i maj indrømmede Kessler for første gang, at han var skyld i at arrangere opkaldet, en indrømmelse, der gav ham en mildere dom i gårsdagens herskende. Han vidnede også for første gang, at tidligere formand for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso havde bestilt undersøgelsen af ​​sundhedskommissæren på det tidspunkt, John Dalli (Billedet).

Hr. Dalli fastholder, at den hastede OLAF-undersøgelse gav Barroso grund til summarisk at tvinge ham til at forlade sit embede, dage før han skulle fremlægge strenge nye tobakslove.

Retten afgjorde, at hr. Dalli var blevet påvirket af Kessler og var berettiget til økonomisk kompensation. Den sagde, at den var blevet begrænset i sin undersøgelse af juridisk immunitet, der blev givet Kessler af Barrosos Kommission og opretholdt lige siden. Dette på trods af et uindskrænket OLAF-tilsynsudvalg afdækning for et årti siden yderligere ulovligheder og proceduremæssige forseelser fra Kessler-undersøgelsen.

Som reaktion på dommen sagde hr. Dalli: "Vi ved nu, hvem der beordrede OLAF til at undersøge, men den fulde karakter af denne undersøgelse forbliver skjult. I retfærdighedens interesse skal immuniteten ophæves, så de belgiske anklagere kan efterforske yderligere kriminalitet."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending