Følg os

Barn seksuelt misbrug

Parlamentet godkender regler til bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn online

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Parlamentet har godkendt nye regler, der gør det muligt for onlineudbydere at fortsætte med frivilligt at opdage, fjerne og rapportere materiale om seksuelt misbrug af børn online, Samfund.

Ifølge Europol, COVID-19-pandemien har ført til en betydelig stigning i seksuelt misbrug af børn online, hvilket allerede var på høje niveauer.

Online børnemishandling og cyberpleje under pandemien

reklame

Som et resultat af lockdown-foranstaltningerne har børn brugt mere tid online, ofte uden tilsyn, hvilket har gjort dem mere sårbare over for udnyttelse. Overtrædere af seksuelt misbrug har udnyttet situationen for at få adgang til potentielle ofre. Der har også været en stigning i sekstortiske hændelser og cyberpleje, som består i at blive venner med et barn online med det formål at begå seksuelt misbrug.

Aktiveret af digitale teknologier kan lovovertrædere nå børn via webkameraer, tilsluttede enheder og chatrum i sociale medier og videospil, mens de forbliver anonyme takket være teknologier som cloud computing og det mørke web. Brugere af sådanne teknologier af lovovertrædere har gjort det vanskeligere for retshåndhævende myndigheder at opdage, efterforske og retsforfølge seksuelt misbrug af børn online.

Ifølge Internet Watch Fonds årsrapport, internetudbydere i Europa er blevet de største værter af materiale til seksuelt misbrug af børn i verden.

reklame

Håndtering af børnemishandling online, samtidig med at privatlivets fred beskyttes

På 6 juli, Parlamentet støttede termorære regler at give udbydere af webbaseret e-mail, chats og messaging-tjenester mulighed for at opdage, fjerne og rapportere seksuelt misbrug af børn online på frivillig basis samt at bruge scanningsteknologier til at opdage cyberpleje.

Online materiale, der er knyttet til seksuelt misbrug af børn, kunne detekteres gennem såkaldte hashing-teknologier, der scanner indhold, såsom billeder og videoer, mens kunstig intelligens kunne bruges til at analysere tekst eller trafikdata og opdage online pleje. Lydkommunikation er undtaget fra reglerne.

Ifølge indberette, skal materialet behandles ved hjælp af teknologier, der er mindst påtrængende for privatlivets fred og ikke vil være i stand til at forstå indholdet af indholdet, men kun til at opdage mønstre. Interaktioner, der er dækket af tavshedspligt, såsom mellem læger og deres patienter, vil ikke blive forstyrret.

Derudover, når der ikke er opdaget seksuelt misbrug af børn på nettet, skal alle data slettes umiddelbart efter behandlingen, og alle data med slettes permanent inden for tre måneder.

Baggrund

Reglenes godkendelse følger en uformel aftale med Rådet den 29. april 2021. Lovgivningen gælder i højst tre år. I juli 2020 meddelte Kommissionen, at den vil foreslå en mere permanent løsning til bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn online i løbet af 2021.

Find ud af mere 

reklame
reklame
reklame

trending