Slut med os

Den Europæiske Investeringsbank

Kris Peeters udnævnt til ny næstformand for Den Europæiske Investeringsbank

Udgivet

on

Kris Peeters er udnævnt til næstformand og medlem af forvaltningsudvalget for Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Han tiltræder sine opgaver i dag under antagelse af Benelux-sædet i EIB's forvaltningskomité.

EIB's styrelsesråd udnævnte hr. Peeters, en belgisk statsborger, på forslag fra regeringen for Kongeriget Belgien og med aftale med EIB-aktionærkredsen deler landet med Storhertugdømmet Luxembourg og Kongeriget Nederlandene.

Efter tiltrædelse af EIB Kris Peeters bemærkede: ”Jeg er meget beæret over at tilslutte mig Den Europæiske Investeringsbank, EU's bank, især i et øjeblik, hvor banken fremskynder anvendelsen af ​​sine bestræbelser på at begrænse klimaændringerne. Det er klart, at dette engagement er der for at blive, og jeg ser frem til at gøre en forskel med holdet ved roret i EU's Klimabank. Dermed vil jeg være særlig opmærksom på mobilitet, et felt hvor væsentlige og innovative ændringer ligger foran os, mens jeg også følger nøje sikkerhed og forsvar samt operationer i ASEAN-landene. Jeg er også glad for, at jeg kan bidrage til bankens genopretningsindsats for at tackle det økonomiske nedfald af COVID-19-pandemien i hele Europa."

Indtil sin udnævnelse som næstformand fungerede hr. Peeters som medlem af Europa-Parlamentet siden 2019. Peeters har en langvarig politisk karriere, der startede i 2004, da han blev flamsk minister for offentlige arbejder, energi, miljø og natur. Derefter var han ministerpræsident for Flandern fra 2007 til 2014 og var vicepremierminister og økonomi- og beskæftigelsesminister i premierminister Charles Michel's belgiske føderale regering (2014-2019). Før sin politiske karriere havde hr. Peeters ledende roller i UNIZO, Unionen for selvstændige iværksættere og SMV'er (1991-2004). Peeters studerede filosofi og jura ved Antwerpen Universitet og opnåede en grad i beskatning og regnskab ved Vlerick Business School Gent.

Ledelsesudvalget er EIB's permanente kollegiale udøvende organ, der består af en præsident og otte næstformænd. Medlemmerne af ledelsesudvalget udnævnes af styrelsesrådet - økonomi- og finansministrene i de 27 EU-medlemsstater.

Under myndighed af Werner Hoyer, formand for EIB, fører direktionen samlet tilsyn med den daglige drift af EIB samt forberede og sikre gennemførelsen af ​​bestyrelsens beslutninger, især med hensyn til låntagning og udlån.

Baggrundsoplysninger:

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er Den Europæiske Unions langsigtede långivningsinstitut, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

 

Continue Reading

Forretning

Madrid Kommune om forbedring af tjenester til sårbare mennesker

Udgivet

on

 European Investment Advisory Hub, finansieret af Europa-Kommissionen og Den Europæiske Investeringsbank (EIB), vil rådgive Madrid Kommune om et projekt, der sigter mod at forbedre bistanden til sårbare mennesker, der bor i midlertidig indkvartering. EIB-eksperter vil give Madrid Kommune en mulighedsundersøgelse om lanceringen af ​​en social impact bond, en innovativ finansieringsløsning, der tager sigte på at give sårbare grupper mulighed for at blive uafhængige.

Koncerndirektør Valdis Dombrovskis sagde: ”Investeringsplanens rådgivningscenter har vist sig at være et nøgleværktøj til at få investeringsprojekter i gang. Takket være den tekniske bistand, den yder, vil Madrid kommune være i stand til at give hjemløse den hjælpende hånd, de har brug for, for at få adgang til nye muligheder og ændre deres situation. Europa-Kommissionen er stolt af at støtte dette sociale projekt, der har potentialet til at gøre en enorm forskel for mange menneskers liv. ”

Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

Continue Reading

Forretning

#InvestmentPlan understøtter Europas første hjemmefabrikerede batterigigafabrik i #Sverige

Udgivet

on

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) investerer $ 350 millioner (ca. € 300 mio.) Til støtte for finansieringen af ​​Europas første hjemmefabrikerede gigafabrik for lithium-ion-battericeller, Northvolt Ett, i det nordlige Sverige. Regionens rene energibase gør det muligt for Northvolt at udnytte 100% vedvarende energi inden for sine produktionsprocesser. Finansieringen støttes af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI), den vigtigste søjle i investeringsplanen for Europa.

Den europæiske batterialliansens vicepræsident Maroš Šefčovič sagde: ”EIB og Kommissionen er strategiske partnere under EU Battery Alliance, der arbejder tæt sammen med industrien og medlemslandene for at sætte Europa på en fast vej mod global ledelse i denne strategiske sektor. Northvolt har været blandt vores frontløbere, der skal bygge Europas første hjemmevoksne Gigafactory til lithium-ion-battericeller med et minimalt COXNUMX-fodaftryk. Ved at støtte dette moderne projekt bekræfter vi også vores vilje til at styrke Europas modstandsdygtighed og strategiske autonomi inden for nøgleindustrier og teknologier. ”

Pressemeddelelsen er tilgængelig : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Det projekter og aftaler godkendt til finansiering under investeringsplanen forventes at mobilisere 514 mia. euro i investeringer, hvoraf 14.3 mia. euro vil være i Sverige. 

Continue Reading

Østrig

Investeringsplan understøtter #CleanEnergyProjects i Spanien og Østrig  

Udgivet

on

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder finansiering til to rene energiprojekter: a solenergianlæg i Spanien og sort to vindmølleparker i Østrig. Begge finansieringsaftaler støttes af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer. Den første er en aftale på 43.5 millioner euro om bygning og drift af det solcelleanlæg på 200 MWp Cabrera, det største anlæg i Andalusien.

Anlægget vil levere nok ren energi til at levere næsten 145,000 husstande om året og skabe 350 arbejdspladser i byggefasen. Den anden er 63 mio. EUR finansiering til opførelse og drift af to nye vindmølleparker i Østrig (Prinzendorf III og Powi V) med en samlet kapacitet på cirka 43.6 MW.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: "Investering i vedvarende energi er afgørende for at opfylde målene for den europæiske grønne aftale og for at nå klimaneutralitet inden 2050. Denne nye EU-støtte, der annonceres i dag, vil bringe ren energi til tusinder af flere husstande i Spanien og Østrig."

Fra maj 2020 har Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer mobiliseret 486 mia. EUR investeringer i hele EU, inklusive 54.8 mia. EUR i Spanien og 59.8 mia. EUR i Østrig, og støttet 1.2 mio. Start-ups og små og mellemstore virksomheder.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending