Følg os

Iværksættere

Vinderne af Europas største festival for ungdomsentreprenørskab afsløret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

370,000 unge iværksættere fra 40 lande konkurrerede om at blive Europas virksomhed og Årets opstart på FNs verdensfærdighedsdag 2021.

Swim.me og Scribo er blevet udnævnt til vinderne af JA Europe Enterprise Challenge og Company of the Year Competition, efter at have kæmpet med Europas bedste unge iværksættere i dag i Gen-E 2021, den største iværksætterfestival i hele Europa.

Organiseret af JA Europe og vært i år af JA Litauen, kombinerer Gen-E festivalen to årlige priser, Company of the Year Competition (CoYC) og European Enterprise Challenge (EEC).

reklame

Efter præsentationer fra 180 virksomheder ledet af nogle af de lyseste unge iværksættere i Europa, blev vinderne annonceret ved en virtuel ceremoni.

Vinderne af European Enterprise Challenge for iværksættere i universitetsalderen var som følger:

  • 1st - Swim.me (Grækenland) der skabte en smart bærbar enhed, der bevarer blinde svømmere i poolen. Systemet består af en miljøvenlig svømmehætte og beskyttelsesbriller og er beregnet til brug under træningsforhold.
  • 2nd - Lydløs (Portugal), et lydabsorptionsmodul, der er i stand til at eliminere ekko / rumklang og uønskede frekvenser i et rum ved hjælp af stofrester. Stoler på som en professionel, bæredygtig og innovativ løsning, der fremmer en cirkulær økonomi.
  • 3rd - Hjárni (Norge), hvis mål er at blive verdens mest foretrukne leverandør af miljøvenlige garvemidler til bæredygtig læderproduktion. Mens Europas læder genererer en årlig omsætning i værdikæden på 125 milliarder euro, er 85% af dette læder fremstillet i krom, hvilket er farligt for både vores sundhed og miljø.

Vinderne af Årets Virksomhedskonkurrence var som følger:

reklame
  • 1st - Scribo (Slovakiet), en løsning til tørring af markører, der ikke genbruges og producerer spild på 35 milliarder plastmarkører hvert år. De har udviklet nul-affald tør-sletning whiteboard markører lavet af genbrugsvoks.
  • 2nd - FlowOn (Grækenland), en innovativ adapter, der omdanner udendørs vandhaner til “smarte vandhaner”, der regulerer vandstrømmen, reducerer vandforbruget med op til 80% og reducerer eksponeringen for vira og bakterier med mere end 98%.
  • 3rd - Lazy Bowl (Østrig), er et helt kvindeligt firma med speciale i frysetørret frugt 'smoothiebowls', der er fri for både farvestoffer og konserveringsmidler.

For første gang nogensinde blev Gen-E Festival meddelt en ”JA Europe Teacher of the Year Award”. Prisen søger at anerkende lærernes rolle for at inspirere og motivere unge, for at hjælpe dem med at opdage deres potentiale og få dem til at tro på deres magt til at handle og ændre fremtiden.

Sedipeh Wägner, en lærer fra Sverige, vandt prisen. Fru Wägner er en erfaren JA-lærer, der underviser ved introduktionsprogrammet, dedikeret til migranter og sårbare studerende til at forberede sig på det nationale program, lære dem svensk og muligvis supplere deres tidligere uddannelse for at opfylde de svenske gymnasieniveauer og standarder. 

JA Europe, der organiserede festivalen, er Europas største nonprofit i Europa dedikeret til at skabe veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Dets netværk opererer i 40 lande, og sidste år nåede dets programmer næsten 4 millioner unge med støtte fra over 100,000 forretningsfrivillige og 140,000 lærere og undervisere.

JA Europe CEO Salvatore Nigro sagde: ”Vi er glade for at kunne annoncere dette års vindere af JA Company of the Year Competition og Enterprise Challenge. Hvert år kæmper mere end 370,000 studerende over hele Europa ved at designe deres egne mini-virksomheder og nystartede virksomheder til at konkurrere på Gen-E, Europas største iværksætterfestival.

"Vores intention er altid at hjælpe med at øge karriereambitioner og forbedre beskæftigelsesegnethed, iværksætterfærdigheder og holdninger. Unge iværksættere har så meget at tilbyde vores samfund, og hvert år ser vi en ny bølge af entusiasme over for at løse samfundsmæssige problemer med deres eget iværksætteri. Det afspejles i vinderne igen i år, at unge iværksættere ikke kun ser forretning som et middel til en økonomisk målsætning, men som en platform, hvormed man kan forbedre samfundet og hjælpe mennesker omkring dem. ”

JA Europe er den største nonprofit i Europa dedikeret til at forberede unge på beskæftigelse og iværksætteri. JA Europe er medlem af JA Worldwide®, som i 100 år har leveret hænder på, erfaringsbaseret læring inden for iværksætteri, arbejdsklarhed og finansiel læsefærdighed.

JA skaber veje for beskæftigelsesegnethed, jobskabelse og økonomisk succes. Sidste skoleår nåede JA-netværket i Europa næsten 4 millioner unge i 40 lande med støtte fra næsten 100,000 forretningsfrivillige og over 140,000 lærere / undervisere.

Hvad er COYC og JA Company Program? JA Europe Company of the Year Competition er den årlige europæiske konkurrence for de bedste JA Company Program-hold. JA Company-programmet giver gymnasieelever (i alderen 15 til 19) mulighed for at udfylde et behov eller løse et problem i deres samfund og lærer dem praktiske færdigheder, der kræves for at konceptualisere, kapitalisere og styre deres egen forretning. Under hele opbygningen af ​​deres egen virksomhed samarbejder studerende, træffer vigtige forretningsbeslutninger, kommunikerer med flere interessenter og udvikler iværksætterkendskab og -færdigheder. Hvert år deltager mere end 350,000 studerende i hele Europa i dette program og skaber mere end 30,000 mini-virksomheder.

Hvad er EØF- og JA-opstartsprogrammet? European Enterprise Challenge er den årlige europæiske konkurrence blandt de bedste JA Start Up Program-hold. Start Up-programmet giver post-gymnasieelever (i alderen 19 til 30) mulighed for at opleve at køre deres eget firma og vise dem, hvordan de bruger deres talenter til at oprette deres egen virksomhed. Studerende udvikler også holdninger og færdigheder, der er nødvendige for personlig succes og beskæftigelsesegnethed, og får væsentlig forståelse inden for selvstændig virksomhed, skabelse af virksomheder, risikovillighed og håndtering af modgang, alt sammen med erfarne forretningsfrivillige. Hvert år deltager mere end 17,000 studerende fra 20 lande i hele Europa i dette program og skaber 2,500+ nystartede virksomheder om året.

Læs
reklame

Bank

COVID-19 afslører manglerne ved et papirbaseret handelssystem

Udgivet

on

Ifølge en nylig rapport fra International Chamber of Commerce, da COVID-19 afslører manglerne ved et papirbaseret handelssystem, finder finansielle institutioner (FI'er) måder til at holde handlen i omløb. Det hedder, at problemet, der står over for i dag, er rodfæstet i handelens mest vedvarende sårbarhed: papir. Papir er den finansielle sektors akilleshæl. Forstyrrelsen skulle altid ske, det eneste spørgsmål var, hvornår skriver Colin Stevens.

Foreløbige ICC-data viser, at finansielle institutioner allerede føler, at de bliver påvirket. Mere end 60% af respondenterne på det nylige COVID-19-supplement til handelsundersøgelsen forventer, at deres handelsstrømme vil falde med mindst 20% i 2020.

Pandemien introducerer eller forværrer udfordringerne i handelsfinansieringsprocessen. For at hjælpe med at bekæmpe det praktiske ved handelsfinansiering i et COVID-19-miljø, angav mange banker, at de tog deres egne foranstaltninger for at lempe interne regler om original dokumentation. Imidlertid rapporterer kun 29% af respondenterne, at deres lokale tilsynsmyndigheder har ydet støtte til at lette den igangværende handel.

Det er en kritisk tid for infrastrukturopgraderinger og øget gennemsigtighed, og mens pandemien har forårsaget mange negative effekter, er en potentiel positiv indvirkning, at den har gjort det klart for branchen, at der skal foretages ændringer for at optimere processer og forbedre den samlede funktion af international handel, handelsfinansiering og pengebevægelse.

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global og grundlægger af Silk Road -mønt, forklarede, hvordan hans firma har fundet løsninger på disse problemer.

”Jeg tror, ​​det kommer til at integrere nye teknologier på smarte måder. Tag mit firma for eksempel, LGR Global, når det kommer til pengebevægelse, er vi fokuseret på 3 ting: hastighed, omkostninger og gennemsigtighed. For at løse disse problemer fører vi med teknologi og bruger ting som blockchain, digitale valutaer og generel digitalisering for at optimere de eksisterende metoder.

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global og grundlægger af Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global og grundlægger af Silk Road Coin

"Det er helt klart, hvilken indvirkning nye teknologier kan have på ting som hastighed og gennemsigtighed, men når jeg siger, er det vigtigt at integrere teknologierne på en smart måde, det er vigtigt, fordi du altid skal huske din kunde - det sidste, vi ville ønsker at gøre er at indføre et system, der faktisk forvirrer vores brugere og gør hans eller hendes job mere kompliceret. Så på den ene side findes løsningen på disse problemer i ny teknologi, men på den anden side handler det om at skabe en brugeroplevelse, der er enkel at bruge og interagere med og integreres problemfrit i de eksisterende systemer. Så det er lidt af en afbalanceringshandling mellem teknologi og brugeroplevelse, det er her løsningen skal oprettes.

"Når det kommer til det bredere emne inden for forsyningskædefinansiering, er det, vi ser, behovet for forbedret digitalisering og automatisering af de processer og mekanismer, der findes i hele produktets livscyklus. I handelshandelsbranchen med flere varer er der så mange forskellige interessenter , mellemmænd, banker osv. og hver af dem har deres egen måde at gøre dette på - der er en generel mangel på standardisering, især i Silk Road Area. Manglen på standardisering fører til forvirring i overensstemmelse med kravene, handelsdokumenter, breve kredit osv., og det betyder forsinkelser og øgede omkostninger for alle parter. Desuden har vi det enorme spørgsmål om svig, som du må forvente, når du har at gøre med en sådan forskel i kvaliteten af ​​processer og rapportering. Løsningen her er igen at bruge teknologi og digitalisere og automatisere så mange af disse processer som muligt - det skal være målet at tage menneskelige fejl ud af ligningen.

"Og her er den virkelig spændende ting ved at bringe digitalisering og standardisering til forsyningskædefinansiering: ikke alene vil dette gøre forretningen meget mere ligetil for virksomhederne selv, denne øgede gennemsigtighed og optimering vil også gøre virksomhederne meget mere attraktive for udenfor investorer. Det er en win-win for alle involverede her. ”

Hvordan mener Amirliravi, at disse nye systemer kan integreres i eksisterende infrastruktur?

”Dette er virkelig et nøglespørgsmål, og det er noget, vi brugte meget tid på at arbejde med hos LGR Global. Vi indså, at du kan have en fantastisk teknologisk løsning, men hvis det skaber kompleksitet eller forvirring for dine kunder, vil du ende med at forårsage flere problemer, end du løser.

I handelsfinansierings- og pengebevægelsesindustrien betyder det, at nye løsninger skal kunne tilsluttes direkte til eksisterende kundesystemer - ved hjælp af API'er er dette alt muligt. Det handler om at bygge bro over kløften mellem traditionel økonomi og fintech og sikre, at fordelene ved digitalisering leveres med en problemfri brugeroplevelse.

Handelsfinansieringsøkosystemet har en række forskellige interessenter, hver med deres egne systemer på plads. Det, vi virkelig ser et behov for, er en end-to-end-løsning, der giver gennemsigtighed og hurtighed i disse processer, men som stadig kan interagere med de arv og banksystemer, som industrien er afhængig af. Det er her, du begynder at se, at der foretages reelle ændringer. ”

Hvor er de globale hotspots til forandring og muligheder? Ali Amirliravi siger, at hans firma, LGR Global, fokuserer på Silk Road Area - mellem Europa, Centralasien og Kina - af nogle få hovedårsager:

”For det første er det et område med utrolig vækst. Hvis vi for eksempel ser på Kina, har de opretholdt BNP-vækst på over 6% i de sidste år, og de centralasiatiske økonomier udgiver lignende tal, hvis ikke højere. Denne form for vækst betyder øget handel, øget udenlandsk ejerskab og datterselskabsudvikling. Det er et område, hvor du virkelig kan se muligheden for at bringe en masse automatisering og standardisering til processerne i forsyningskæderne. Der er mange penge, der flyttes rundt, og der oprettes nye handelspartnerskaber hele tiden, men der er også mange smertepunkter i branchen.

Den anden grund har at gøre med virkeligheden af ​​valutasvingninger i området. Når vi siger Silk Road Area-lande, taler vi om 68 lande, hver med deres egne valutaer og de individuelle værdifluktuationer, der kommer som et biprodukt af det. Grænseoverskridende handel på dette område betyder, at de virksomheder og interessenter, der deltager i økonomisiden, skal håndtere alle mulige problemer, når det kommer til valutaveksling.

Og her er hvor bankforsinkelser, der sker i det traditionelle system, virkelig har en negativ indvirkning på at drive forretning i området: fordi nogle af disse valutaer er meget ustabile, kan det være tilfældet, når en transaktion endelig er clearet, den faktiske værdi, der overføres, ender med at være væsentligt anderledes end hvad der oprindeligt kunne være aftalt. Dette forårsager alle mulige hovedpine, når det kommer til regnskab for alle sider, og det er et problem, som jeg behandlede direkte i min tid i branchen. ”

Amirliravi mener, at det, vi ser lige nu, er en industri, der er klar til forandring. Selv med pandemien vokser virksomheder og økonomier, og der er nu et større skub mod digitale, automatiserede løsninger end nogensinde før. Mængden af ​​grænseoverskridende transaktioner er vokset støt med 6% i årevis nu, og kun den internationale betalingsindustri alene er 200 milliarder dollars værd.

Sådanne tal viser det virkningspotentiale, som optimering i dette rum kan have.

Emner som omkostninger, gennemsigtighed, hastighed, fleksibilitet og digitalisering trender i branchen lige nu, og da tilbud og forsyningskæder fortsat bliver mere og mere værdifulde og komplekse, vil kravene til infrastruktur ligeledes stige. Det er virkelig ikke et spørgsmål om "hvis", det er et spørgsmål om "hvornår" - branchen er ved et korsvej lige nu: det er klart, at nye teknologier vil strømline og optimere processer, men parter venter på en løsning, der er sikker og pålidelig nok til at håndtere hyppige, store transaktioner og fleksible nok til at tilpasse sig de komplekse transaktionsstrukturer, der findes inden for handelsfinansiering. “

Amirliravi og hans kolleger hos LGR Global ser en spændende fremtid for b2b-pengebevægelses- og handelsfinansieringsbranchen.

”Jeg tror noget, som vi fortsat vil se, er indvirkningen af ​​nye teknologier på branchen,” sagde han. ”Ting som blockchain-infrastruktur og digitale valutaer vil blive brugt til at skabe øget gennemsigtighed og hurtigere transaktioner. Regeringsudstedte digitale bankers digitale valutaer oprettes også, og dette vil også have en interessant indvirkning på grænseoverskridende pengebevægelse.

"Vi ser på, hvordan digitale smarte kontrakter kan bruges i handelsfinansiering til at skabe nye automatiserede kreditkort, og dette bliver virkelig interessant, når du først har integreret IoT-teknologi. Vores system er i stand til at udløse transaktioner og betalinger automatisk baseret på indgående datastrømme. Dette betyder for eksempel, at vi kunne oprette en smart kontrakt for et kreditbrev, der automatisk frigiver betaling, når en forsendelsescontainer eller et skibsfart når et bestemt sted. Eller et enklere eksempel, betalinger kunne udløses en gang sæt overholdelsesdokumenter verificeres og uploades til systemet. Automatisering er sådan en enorm tendens - vi vil se flere og mere traditionelle processer blive forstyrret.

"Data vil fortsat spille en enorm rolle i udformningen af ​​fremtiden for finansiering af forsyningskæden. I det nuværende system tømmes mange data, og manglen på standardisering forstyrrer virkelig de overordnede dataindsamlingsmuligheder. Men når dette problem er en gang er løst, vil en ende-til-ende digital handelsfinansieringsplatform kunne generere store datasæt, der kan bruges til at skabe alle slags teoretiske modeller og branchens indsigt. Naturligvis betyder kvaliteten og følsomheden af ​​disse data, at datastyring og sikkerhed vil være utroligt vigtigt for morgendagens industri.

"For mig er fremtiden for pengebevægelsen og handelsfinansieringsindustrien lys. Vi går ind i den nye digitale æra, og dette vil betyde alle mulige nye forretningsmuligheder, især for de virksomheder, der omfavner næste generations teknologier."

Læs

Forretning

Er glansen slidt af aktivistinvestering?

Udgivet

on

Et par nylige sager tyder på, at tidevandet endelig kan tænde aktivistinvesteringer, der indtil for nylig virkede som om det var ved at blive en forankret del af erhvervslivet. Selvom værdien af ​​aktivistiske investorholdige aktiver muligvis er steget de seneste år (i Storbritannien steg dette tal med 43% mellem 2017 og 2019 for at nå $ 5.8 milliarder) faldt antallet af kampagner med 30 % i året frem til september 2020. Selvfølgelig kan dette frafald delvist forklares med nedfaldet fra den igangværende coronaviruspandemi, men det faktum, at flere og flere spil synes at falde på døve ører, kan signalere en blødere langvarig sigt udsigter for aktivist agitators fremad.

Den seneste konkrete sag kommer fra England, hvor formueforvaltningsfonden St James's Place (SJP) var genstand for en forsøg på aktivistintervention fra PrimeStone Capital's side i sidste måned. Efter at have købt en andel på 1.2% i selskabet, sendte fonden en åbent brev til SJP's bestyrelse, der udfordrer deres seneste track record og opfordrer til målrettede forbedringer. Manglen på snit eller originalitet i PrimeStone-manifestet betød imidlertid, at det blev børstet af med relativ lethed af SJP, med ringe indvirkning på aktiekursen. Den overvældende karakter og resultatet af kampagnen er tegn på en voksende tendens i de senere år - og en, der kunne indstilles til at blive mere udtalt i et samfund efter Covid-19.

PrimeStone ude af stand til at inspirere

PrimeStone-stykket tog den traditionelle form foretrukket af aktivistiske investorer; efter at have erhvervet en minoritetsandel i SJP forsøgte fonden at bøje sine muskler ved at fremhæve de opfattede mangler ved det nuværende bestyrelse i et missionsbillede på 11 sider. Brevet identificerede blandt andet selskabets oppustede virksomhedsstruktur (over 120 afdelingsleder på lønningslisten), der markerede asiatiske interesser og faldende aktiekurs (aktier har faldet 7% siden 2016). De identificerede også en ”dyr kultur”I SJPs bagrum og foretog ugunstige sammenligninger med andre velstående platformvirksomheder som AJ Bell og Integrafin.

Mens nogle af kritikken havde elementer af gyldighed, var ingen af ​​dem særlig nye - og de malede ikke et komplet billede. Faktisk har flere tredjeparter det komme til forsvaret af SJP's bestyrelse og påpegede, at det at sidestille selskabets tilbagegang med stigningen i interesser som AJ Bell er uretfærdigt og alt for forenklet, og at når det sættes mod mere rimelige berøringssten som Brewin Dolphin eller Rathbones, holder SJP sig bemærkelsesværdigt godt.

PrimeStones formaninger over SJP's høje udgifter kan indeholde noget vand, men de erkender ikke, at meget af dette udlæg var uundgåelig, da firmaet blev tvunget til at overholde lovgivningsmæssige ændringer og undergive sig indtægtsvind imod dets kontrol. Dens imponerende præstation over for sine konkurrenter bekræfter, at virksomheden har beskæftiget sig med sektoromspændende spørgsmål forværret af pandemien, noget som PrimeStone entydigt ikke fuldt ud anerkendte eller adresserede.

Momentum afstemning forestående for URW

Det er en lignende historie på tværs af kanalen, hvor den franske milliardær Xavier Niel og forretningsmanden Léon Bressler har samlet en andel på 5% i den internationale indkøbscentreoperatør Unibail-Rodamco-Westfield (URW) og vedtager angelsaksisk aktivist-investortaktik for at forsøge at sikre URW bestyrelsespladser for sig selv og skubbe URW ind i en risikabel strategi for at øge aktiekursen på kort sigt.

Det er klart, at URW, ligesom de fleste virksomheder i detailsektoren, har brug for en ny strategi for at hjælpe med at modstå den pandemisk-inducerede recession, især i betragtning af dens relativt høje gældsniveau (mere end 27 mia.EUR). Til dette formål er URWs bestyrelse håbefulde på at lancere projekt RESET, der er målrettet mod en kapitalforhøjelse på 3.5 mia. euro for at opretholde selskabets gode investeringskreditvurdering og sikre fortsat adgang til alle vigtige kreditmarkeder, mens den gradvis nedvurderer indkøbscentrets forretning.

Niel og Bressler ønsker imidlertid at give afkald på kapitalforhøjelsen på € 3.5 mia. Til fordel for salg af firmaets amerikanske portefølje - en samling af prestigefyldte indkøbscentre, der stort set har gennemprøvet modstandsdygtig over for det skiftende detailmiljø - at betale gæld. Den aktivistiske investors plan modsættes sig af en række tredjepartsrådgivningsfirmaer såsom Proxinvest og Glas Lewis, hvor sidstnævnte kalder det "en alt for risikabel gambit". I betragtning af at kreditvurderingsbureauet Moody's har forudsagde en 18 måneders nedgang i lejeindtægter, der sandsynligvis vil ramme indkøbscentre - og endda er gået så langt som at advare om, at manglende gennemførelse af kapitalforhøjelsen, der understøtter RESET, kan resultere i en nedgradering af URW's rating - det synes sandsynligt, at Niel og Bresslers ambitioner vil blive afvist den 10. novemberth aktionærmøde på samme måde som PrimeStone har været.

Langsigtet vækst i forhold til kortsigtede gevinster

Andetsteds synes Twitter-administrerende direktør Jack Dorsey også at have det overkomme et forsøg fra den højt profilerede aktivistinvestor Elliott Management for at fjerne ham fra sin rolle. Selvom et nyligt udvalgsmøde afståede fra nogle af Elliotts krav, såsom at reducere bestyrelsesperioder fra tre år til et, valgte det at erklære sin troskab over for en administrerende direktør, der havde overvåget den samlede aktionær 19 % forud for Elliotts involvering i de sociale medier, tidligere på året.

Ved siden af ​​de atypisk uinspirerende kampagner, der gennemføres andre steder på markedet, og sektorens tilbageskridt som helhed, kan det være, at aktivistiske investorer mister deres indflydelse? I lang tid har de henledt opmærksomheden på deres satsninger gennem prangende narrestreger og dristige prognoser, men det ser ud til, at både virksomheder og aktionærer er ved at fange det faktum, at bag deres bluster indeholder deres tilgange ofte fatale fejl. Fokus på aktiekursens kortsigtede inflation til skade for den langsigtede stabilitet bliver nemlig eksponeret som det uansvarlige spil, det er - og i en rystende post-covid økonomi vil sandsynligvis forsigtig forsigtighed blive værdsat over øjeblikkelig fortjeneste med stigende regelmæssighed.

Læs

Bredbånd

Tid for #European Union til at lukke langvarige # kønsdele

Udgivet

on

Den Europæiske Union afslørede for nylig sin europæiske færdighedsagenda, en ambitiøs ordning til både at kvalificere og genoptage blokens arbejdsstyrke. Retten til livslang læring, der er nedfældet i den europæiske søjle for sociale rettigheder, har fået ny betydning i kølvandet på coronaviruspandemien. Som Nicolas Schmit, kommissær for beskæftigelse og sociale rettigheder, forklarede: ”Færdigheden i vores arbejdsstyrke er et af vores centrale svar på genopretningen, og det er nøglen til at forberede sig til det grønne og digitale, at give folk chancen for at opbygge de færdigheder, de har brug for. overgange ”.

Selvom den europæiske blok ofte har skabt overskrifter for sine miljøinitiativer - især centrum for Von der Leyen-Kommissionen, den europæiske grønne aftale - er det tilladt, at digitalisering falder noget ved vejkanten. Et skøn antydede, at Europa kun udnytter 12% af sit digitale potentiale. For at udnytte dette forsømte område skal EU først tackle de digitale uligheder i blokens 27 medlemslande.

2020 Digital Economy and Society Index (DESI), en årlig sammensat vurdering, der opsummerer Europas digitale ydeevne og konkurrenceevne, bekræfter denne påstand. Den seneste DESI-rapport, der blev offentliggjort i juni, illustrerer de ubalancer, der har forladt EU over for en digital patchwork-fremtid. Den skarpe splittelse, som DESI's data afslører - opdeling mellem en medlemsstat og den næste, mellem landdistrikter og byområder, mellem små og store virksomheder eller mellem mænd og kvinder - gør det meget klart, at mens nogle dele af EU er forberedt på den næste generation af teknologi, andre hænger væsentligt efter.

En gabende digital kløft?

DESI evaluerer fem hovedkomponenter i digitalisering - forbindelse, menneskelig kapital, optagelsen af ​​internettjenester, virksomheders integration af digital teknologi og tilgængeligheden af ​​digitale offentlige tjenester. På tværs af disse fem kategorier åbnes en klar kløft mellem de lande, der har bedst resultater, og dem, der falder i bunden af ​​pakken. Finland, Malta, Irland og Holland skiller sig ud som stjerneudøvere med ekstremt avancerede digitale økonomier, mens Italien, Rumænien, Grækenland og Bulgarien har meget grund til at udgøre.

Dette overordnede billede af et udvidet hul i form af digitalisering understøttes af rapportens detaljerede afsnit om hver af disse fem kategorier. Aspekter som bredbåndsdækning, internethastigheder og næste generations adgangskapacitet, for eksempel, er alle kritiske for personlig og professionel digital brug - alligevel er dele af Europa ikke til stede på alle disse områder.

Vildt divergerende adgang til bredbånd

Bredbåndsdækning i landdistrikterne er fortsat en særlig udfordring - 10% af husholdningerne i Europas landdistrikter er stadig ikke dækket af noget fast netværk, mens 41% af landdistrikterne ikke er dækket af næste generations adgangsteknologi. Det er derfor ikke overraskende, at betydeligt færre europæere, der bor i landdistrikter, har de basale digitale færdigheder, de har brug for, sammenlignet med deres landsmænd i større byer.

Mens disse forbindelseshuller i landdistrikterne er foruroligende, især i betragtning af hvor vigtige digitale løsninger som præcisionslandbrug vil være for at gøre den europæiske landbrugssektor mere bæredygtig, er problemerne ikke begrænset til landdistrikterne. EU havde sat et mål om, at mindst 50% af husstandene skulle have ultrahurtigt bredbåndsabonnement (100 Mbps eller hurtigere) inden udgangen af ​​2020. Ifølge DESI-indekset for 2020 er EU imidlertid langt fra målet: kun 26 % af de europæiske husstande har abonneret på sådanne hurtige bredbåndstjenester. Dette er et problem med optagelse snarere end infrastruktur - 66.5% af de europæiske husstande er dækket af et netværk, der kan levere mindst 100 Mbps bredbånd.

Endnu en gang er der en radikal afvigelse mellem frontløberne og laggards i kontinentets digitale race. I Sverige har mere end 60% af husholdningerne tilmeldt sig ultrahurtigt bredbånd - mens i Grækenland, Cypern og Kroatien har mindre end 10% af husholdningerne en så hurtig service.

SMV'er falder bagefter

En lignende historie plager Europas små og mellemstore virksomheder (SMV'er), som repræsenterer 99% af alle virksomheder i EU. Kun 17% af disse firmaer bruger cloud-tjenester, og kun 12% bruger big data-analyse. Med en så lav grad af vedtagelse af disse vigtige digitale værktøjer risikerer europæiske SMV'er at blive bagud, ikke kun virksomheder i andre lande - 74% af SMV'er i Singapore har for eksempel identificeret cloud computing som en af ​​de investeringer, der har den mest målbare indvirkning på deres forretning - men taber terræn mod større EU-virksomheder.

Større virksomheder overvældende overvældende SMV'er på deres integration af digital teknologi - ca. 38.5% af de store virksomheder høster allerede fordelene ved avancerede cloudtjenester, mens 32.7% er afhængige af big data-analyse. Da SMV'er betragtes som rygraden i den europæiske økonomi, er det umuligt at forestille sig en vellykket digital overgang i Europa uden at mindre virksomheder øger tempoet.

Digital kløft mellem borgerne

Selvom Europa formår at lukke disse huller i digital infrastruktur, betyder det dog lidt
uden menneskelig kapital til at bakke op. Omkring 61% af europæerne har i det mindste grundlæggende digitale færdigheder, selvom dette tal falder alarmerende lavt i nogle medlemsstater - i Bulgarien har f.eks. Kun 31% af borgerne selv de mest basale softwarefærdigheder.

EU har endnu større problemer med at udstyre sine borgere med de ovennævnte grundlæggende færdigheder, der i stigende grad bliver en forudsætning for en bred vifte af jobroller. I øjeblikket er det kun 33% af europæerne, der har mere avancerede digitale færdigheder. Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) -specialister udgør i mellemtiden 3.4% af EU's samlede arbejdsstyrke - og kun 1 ud af 6 er kvinder. Dette har ikke overraskende skabt vanskeligheder for SMV'er, der kæmper for at rekruttere disse meget efterspurgte specialister. Cirka 80% af virksomhederne i Rumænien og Tjekkiet rapporterede om problemer med at forsøge at besætte stillinger for ikt-specialister, en ulempe, som uden tvivl vil bremse disse landes digitale transformationer.

Den seneste DESI-rapport viser i ekstrem lettelse de ekstreme forskelle, som fortsat vil modvirke Europas digitale fremtid, indtil de er rettet. Den europæiske dagsorden for færdigheder og andre programmer, der har til formål at forberede EU på dens digitale udvikling, er velkomne skridt i den rigtige retning, men europæiske beslutningstagere bør opstille en omfattende ordning for at bringe hele blokken i fart. De har også den perfekte mulighed for at gøre det - genopretningsfonden på 750 mia. EUR, der blev foreslået for at hjælpe den europæiske blok med at komme op igen efter koronaviruspandemien. Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen har allerede understreget, at denne hidtil usete investering skal omfatte bestemmelser for Europas digitalisering: DESI-rapporten har gjort det klart, hvilke digitale huller der først skal løses.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending