Følg os

Digital teknologi

Europæiske politiske ledere overvejer, hvordan man kan gå imod TikTok

DEL:

Udgivet

on

Det kommende valg vil vise sig at være en prøveplads for, hvordan Bruxelles og EU-medlemslande kan håndtere det fortsatte pres fra ekstremistiske grupper og 3. parts aktører i at sprede desinformation.

Mange MEP'er har udtrykt bekymring over den sociale medieplatforms evne til at sprede falsk information, især blandt unge vælgere. Ursula von der Leyen, det centrum-højre European People Partys spidskandidat, vil give afkald på TikTok i tiden op til afstemningen, bekræftede hendes kampagneteam.

MEP'er fra forskellige lande hævdede, at det stigende antal TikTok-brugere som procentdel af den samlede EU-befolkning kan udgøre en fare for det kommende valg, især med stigningen af ​​ekstreme højregrupper.

Andre som Renew MEP'er siger, at et muligt forbud mod TikTok-platformen bør være en del af en bredere offentlig debat. "Vi fik lavet en undersøgelse af Europa-Parlamentet relateret til, hvad unge ser i alle medlemslande, og jeg tror, ​​at hvis vi ser på, hvor unge mennesker får deres information, er en meget stor del af deres information ikke kun fra TikTok, men også fra Instagram, som ikke har noget problem med at tilslutte sig Kina og andre”, blev en FORNYET MEP citeret, der sagde.

En rumænsk MEP siger, at et muligt forbud mod TikTok i Rumænien under valgkampen ville være antidemokratisk. "Med hensyn til at begrænse TikTok, tror jeg, at vi nu, under kampagnen, er nødt til at stille os selv nogle spørgsmål, det vil sige, hvis den regerende koalition vil forbyde TikTok nu, fordi det ikke passer dem, må jeg indrømme, at Selvom jeg forstår faren forbundet med Kina, forekommer det mig, at de forsøger at slippe af med ting, der gør dem ubehagelige, inklusive oppositionspartier, så denne foranstaltning ville jeg se det som en smule antidemokratisk i denne periode bør være en del af en bredere offentlig debat og ikke gøres, fordi man ikke kan lide en kommunikationskanal pludselig, fra den ene dag til den anden, fordi man så en undersøgelse", slutter MEP'en.

Debatten om TikTok har stået på i flere måneder. I en debat før valget for nylig nævnte von der Leyen, at Europa-Kommissionen er opmærksom på "faren ved TikTok" og mindede om, at den institution, hun leder, var den første, der forbød installation af applikationen på virksomhedens enheder. Holdningen kommer på et tidspunkt, hvor spændingerne mellem Kina og Vesten er stigende, hvor USA også overvejer at forbyde TikTok på grund af dets bånd til den kinesiske regering.

reklame

Under sit mandat understregede von der Leyen, at der er gjort betydelige fremskridt med at regulere digitale tjenester, for at sikre ansvarlighed af online platforme og for at forhindre, at digitale markeder bliver monopoliseret af store virksomheder. Forud for mødet med den kinesiske præsident Xi Jinping fremhæver disse udtalelser EU's bekymringer om cybersikkerhed og beskyttelsen af ​​dets borgeres data. 

Med denne udvikling er fremtiden for TikTok i Europa fortsat usikker, og de politiske beslutninger, der vil følge efter det europæiske valg, vil være afgørende for, om appen vil fortsætte med at fungere på kontinentet eller vil være underlagt strenge restriktioner.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending