Følg os

Digital teknologi

Styrker Europas lederskab inden for kunstig intelligens

DEL:

Udgivet

on

Det Europæiske Råd er nået til politisk enighed om en forordning, der skal udvide målene for det europæiske højtydende computerfællesforetagende (EuroHPC), der har til formål at styrke Europas lederskab inden for kunstig intelligens (AI). Forordningen tilføjer et yderligere mål for fællesforetagendet: at udvikle og drive AI-fabrikker til støtte for et kunstig intelligens-økosystem i Unionen.

AI Fabrikker vil være enheder, der leverer AI super-computing service infrastruktur. Forordningen vil også gøre EU's supercomputing-kapacitet yderligere tilgængelig for innovative AI-europæiske startups til at træne deres modeller.

Sammenhold er Europas styrke, og sammen har vi nået store mål. Vi har set dette med udviklingen af ​​vores supercomputere i verdensklasse, og nu vil vi booste resultaterne af disse kraftfulde maskiner gennem en pålidelig AI. Hovedformålene med vores politiske aftale er at lancere vores kunstig intelligens-start-ups i den første division af denne afgørende teknologi', støtte et yderst konkurrencedygtigt og innovativt AI-økosystem og styrke EU's teknologiske autonomi.
Willy Borsus, vicepræsident i Vallonien, minister for økonomi, forskning og innovation, digitalisering, landbrug, byplanlægning og fysisk planlægning

Den ændring, som Kommissionen har foreslået, udvider anvendelsesområdet for den forordning, der fastlægger målene for EuroHPC-fællesforetagendet, en struktur, der blev oprettet i 2018 for at vise vejen inden for europæisk supercomputing. I øjeblikket har EuroHPC JU anskaffet ni supercomputere, der er placeret i hele Europa. 

Kommissionens forslag bygger på arbejdet i det eksisterende fællesforetagende ved at inkludere AI-fabrikker. Disse enheder bør levere AI-supercomputertjenester med en infrastruktur, der blandt andet består af en AI-supercomputer, et tilhørende datacenter og AI-orienterede supercomputingtjenester, som vil blive stillet til rådighed for innovative AI-europæiske startups at træne deres modeller.

Rådet støtter hovedformålene med forslaget, men indfører flere ændringer. Især sikrer rådsaftalen, at aktiviteterne omfattet af AI-fabrikkerne giver fair adgangsmuligheder til de AI-optimerede supercomputere, hvilket åbner op for et større antal offentlige og private brugere. Forordningen nævner eksplicit nystartede virksomheder og små og mellemstore virksomheder som mulige modtagere af AI-supercomputere. De vil være i stand til at bruge den one-stop-shop, som hver hosting-enhed opretter, til at lette adgangen til deres supporttjenester.

reklame

Rådets holdning opfordrer EuroHPC's bestyrelse til at definere særlige adgangsbetingelser for AI-supercomputere, herunder dedikeret adgang til nystartede virksomheder og SMV'er. Efter den politiske aftale, der er indgået i dag, kan hosting-enheder modtage et finansielt EU-bidrag, der dækker op til 50 % af anskaffelsesomkostningerne for AI-supercomputere og op til 50 % af deres driftsomkostninger (inklusive AI-orienterede supercomputing-serviceomkostninger ). Ejerskabet af de AI-optimerede supercomputere kan overføres til hosting-enhederne fem år efter, at maskinen har bestået en accepttest.

Endelig hedder det i forordningen, at AI-supercomputere primært skal bruges til at udvikle, teste, evaluere og validere store, generelle AI-træningsmodeller og nye AI-applikationer og til at videreudvikle AI-løsninger i Uni EuroHPC Fællesforetagendet koordinerer sine medlemmers bestræbelser på at gøre Europa til verdens førende inden for super-computing. EuroHPC-fællesforetagendets hovedmål er at udvikle, implementere, udvide og vedligeholde EU's supercomputer-, kvantecomputer- og datainfrastrukturøkosystem; støtte udviklingen af ​​komponenter, teknologier og viden til supercomputersystemer; udvide brugen af ​​denne supercomputerinfrastruktur; og støtte udviklingen af ​​vigtige HPC-færdigheder for europæisk videnskab og industri. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending