Følg os

Digital teknologi

'Lad dig blive overvåget': EU-regeringer aftaler chatkontrol med brugerens "samtykke"

DEL:

Udgivet

on


Baseret på et nyt forslag fra den belgiske indenrigsminister kunne EU-regeringer tilslutte sig den meget kritiserede regulering af seksuelt misbrug af børn (CSAR eller chatkontrol) allerede i juni. Dette er, hvad interne oplysninger lækkede til Pirate Party MEP og Shadow -ordfører Patrick Breyer afslører.


Konkret skulle brugere af apps med kommunikationsfunktion ifølge forslaget via vilkår og betingelser eller pop-up beskeder skulle acceptere, at alle billeder og videoer, der sendes til andre, bliver scannet automatisk og eventuelt anmeldt til EU og politiet. Til dette formål ville overvågning af bagdøre skulle integreres i tidligere sikkert end-to-end krypterede messenger-tjenester, selvom belgierne hævder, at deres foreslåede "upload-moderering"-ordning adskiller sig fra den meget kritiserede "klient-side-scanning".

Hvis en bruger ikke accepterer scanningen af ​​deres private fotos og videoer, ville de stadig være i stand til at bruge tjenesten til at sende tekstbeskeder, men ville ikke længere være i stand til at dele billeder og videoer. Scanneralgoritmerne skal rapportere kendte CSAM såvel som ukendte billeder og videoer, der anses for potentielt mistænkelige af 'kunstig intelligens' teknologi. Scanning af tekstbeskeder for indikationer på pleje, som næppe er blevet brugt til dato, ville blive fjernet fra udkastet til lovgivning, ligesom scanning af lydkommunikation, som overhovedet ikke er i brug.

Da forslaget først blev præsenteret den 8. maj, udtrykte flere tidligere kritiske regeringer deres støtte og åbenhed. Forslaget skal diskuteres igen dagen efter i morgen (24. maj) [1]. EU's indenrigsministre mødes direkte efter det europæiske valg og kan godkende udkastet til lovgivning.

'Det lækkede belgiske forslag betyder, at essensen af ​​EU -Kommissionens ekstreme og hidtil uset indledende chatkontrolforslag ville blive implementeret uændret,' advarer MEP og mest fremtrædende modstander af chatkontrol Patrick Breyer (Pirate Party). 'Brug af messenger -tjenester udelukkende til sms er ikke en mulighed i det 21. århundrede. Og fjernelse af overskridelser, der alligevel ikke bruges i praksis, er en fusk.

Millioner af private chats og private fotos af uskyldige borgere skal søges ved hjælp af upålidelig teknologi og lækkes derefter, uden at de berørte chatbrugere endda er fjernt forbundet med seksuelt misbrug af børn - dette ville ødelægge vores digitale privatlivets fred. Vores nøgenbilleder og familiebilleder ville ende med fremmede, hvis hænder de ikke hører hjemme, og som de ikke er sikre på. På trods af at læbe service betales til kryptering, ville scanning af klientsiden undergrave tidligere sikre ende-til-ende-kryptering for at omdanne vores smartphones til spioner-dette ville ødelægge sikker kryptering.

Jeg er bange for, at EU -regeringer, der hidtil har været kritiske, roser de ompakkede planer, der truer med at vælte det forrige blokerende mindretal. Ikke engang en skriftlig udtalelse fra Rådets juridiske tjeneste om denne åbenlyse overtrædelse af grundlæggende rettigheder er endnu blevet anmodet om. Hvis EU -regeringerne virkelig går ind i trilogeforhandlingerne med denne radikale position af vilkårlig chatstyringsscanning, viser erfaringerne, at parlamentet risikerer gradvist at opgive sin oprindelige position bag lukkede døre og blive enige om dårlige og farlige kompromiser, der sætter vores online sikkerhed i fare.

Nu er det tid til at tage til barrikaderne for privatlivets fred og sikker kryptering! '
[1] https://www.parlament.gv.at/dokument/XXVII/EU/184770/imfname_11373735.pdf

Breyers informationswebsted og dokumentarkiv om forslaget til chatkontrol: https://www.chatcontrol.eu

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending