Slut med os

computerteknologi

EU rammer Apple med antitrustafgift i denne uge - kilde

Udgivet

on

Et 3D-trykt Apple-logo ses foran et vist EU-flag i denne illustration taget 2. september 2016. REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

EU-reguleringsmyndighederne er beregnet til at opkræve iPhone-producenten Apple (AAPL.O) denne uge med blokerende rivaler i App Store efter en klage fra musikstreamingtjenesten Spotify (SPOT.N), en person, der er fortrolig med sagen, har sagt, skriver Foo Yun Chee.

Flytningen, den første EU-antitrustafgift mod Apple, kan føre til en bøde på op til 10% af Apples globale omsætning og ændringer i dets lukrative forretningsmodel.

Reuters var den første til at rapportere om det forestående EU-antitrustafgift i marts.

Sveriges Spotify tog sin klage til Europa-Kommissionen i 2019 og sagde, at Apple uretfærdigt begrænser rivaler til sin egen musikdampningstjeneste Apple Music.

Det klagede også over det gebyr på 30%, der opkræves af appudviklere for at bruge Apples købssystem i appen (IAP).

EU's konkurrencestyrker, der har fire Apple-undersøgelser, herunder Spotify-klagen, nægtede at kommentere.

Apple henviste til sin Marts 2019 blog efter Spotify-klagen, som sagde, at App Store hjalp sin rival med at drage fordel af hundreder af millioner af app-downloads til at blive Europas største musikstreamingtjeneste.

Bulgarien

Østeuropas mest magtfulde supercomputer vil være vært for Bulgarien. Hvad er det godt for?

Udgivet

on

IT-giganten Atos sagde, at den fuldt ud har leveret til Bulgariens Sofia Tech Park en supercomputer, der forventes at være Østeuropas mest magtfulde sådan enhed, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Petascale-computersystemet vil i høj grad hjælpe med Bulgariens tekniske ambitioner i de kommende år.

Supercomputere vil tjene til udvikling af videnskabelige, offentlige og industrielle applikationer inden for forskellige områder, herunder bioinformatik, farmaci, molekylær og mekanisk dynamik, kvantekemi og biokemi, kunstig intelligens, personlig medicin, bioteknologi, meteorologi og kampen mod klimaændringer.

Atos, firmaet, der leverer supercomputeren, sagde i en pressemeddelelse, at computeren forventes at være fuldt operationel i juli 2021.

”Dette vil være den mest magtfulde supercomputer i Østeuropa og vil bidrage til at udnytte Bulgariens højteknologiske ambitioner. Atos 'tjekkiske projektteam har allerede startet konfigurationstestene, og supercomputeren forventes at begynde at arbejde operationelt i juli 2021, ”sagde virksomheden i en pressemeddelelse.

Men dette er ikke kun en bulgarsk præstation, men også en europæisk til gavn for europæisk videnskabelig forskning, styrke innovation og give det bredere videnskabelige samfund avancerede forsknings- og udviklingsværktøjer.

Supercomputeren er medfinansieret af Republikken Bulgarien og Den Europæiske Unions EuroHPC JU-program. Den samlede investering beløber sig til 11.5 millioner euro.

Petascale-computersystemet i Bulgarien vil ligne andre supercomputersystemer i universitets- og forskningscentre i hele Europa, såsom CINECA i Italia, IZUM i Slovenien, LuxProvide i Luxemburg și Minho Advanced Computing Center fra Portugal.

Computersystemet, der findes i Bulgarien, vil således konsolidere EU's netværk af forskningskapaciteter og styrke dets bestræbelser på at udvikle nye teknologi- og forskningscentre i dets medlemsstater.

Læs

computerteknologi

Indvielse af det europæiske højtydende fællesforetagendehovedkvarter i Luxembourg

Udgivet

on

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sammen med Luxemburgs udenrigs- og europæiske affærsminister Jean Asselborn og økonomiminister Franz Fayot, indviede hovedkvarteret for den europæiske højtydende databehandling (EuroHPC) i Luxembourg. Kommissær Breton sagde: ”Jeg er meget glad for at indvie det nye hjem for europæisk HPC. Supercomputing er nøglen til den digitale suverænitet i EU. Computere med høj ydeevne er afgørende for at udnytte det fulde potentiale i data - især for AI-applikationer, sundhedsforskning og industri 4.0. Vi investerer massivt i denne banebrydende teknologi, så Europa forbliver foran det globale teknologiløb. ” Missionen for EurohPC-fællesforetagendet er at samle europæiske og nationale ressourcer til at skaffe og implementere supercomputere og teknologier i verdensklasse.

Supercomputere vil hjælpe europæiske forskere og industrien med at gøre betydelige fremskridt inden for områder som bioteknologi, personlig medicin, bekæmpelse af klimaforandringer, vejrudsigter såvel som i opdagelsen af ​​stoffer og nye materialer, der kommer alle EU-borgere til gode. Kommissionen er forpligtet til at støtte forskning og innovation inden for nye supercomputeringsteknologier, -systemer og -produkter samt fremme de nødvendige færdigheder til at bruge infrastrukturen og opbygge et økosystem i verdensklasse i Europa. EN Kommissionens forslag til en ny EuroHPC JU-forordning, der blev præsenteret i september 2020, sigter mod at muliggøre en yderligere investering på 8 mia. EUR for at hjælpe med at drive og udvide arbejdet i fællesforetagendet EuroHPC for at levere den næste generation af supercomputere og støtte en ambitiøs HPC-forskning og innovationsdagsorden i EU. Mere information vil være tilgængelig i dette pressemeddelelse fra EuroHPC-fællesforetagendet.

Læs

computerteknologi

Vega: Lancering af den første supercomputer i verdensklasse i EU

Udgivet

on

Europa - Kommissionen sammen med European Joint Performance Computing og Sloveniens regering har indviet driften af ​​Vega Supercomputer ved en ceremoni på højt niveau i Maribor, Slovenien. Dette markerer lanceringen af ​​en første EU-supercomputer anskaffet i fællesskab med EU og medlemsstaternes midler med en fælles investering på 17.2 mio. EUR.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Vi fejrer i dag lanceringen af ​​Vega supercomputeren - den første af flere. Supercomputing åbner nye døre for europæiske SMV'er til at konkurrere i morgendagens højteknologiske økonomi. Endnu vigtigere er, ved at støtte kunstig intelligens til at identificere molekylerne til banebrydende lægemiddelbehandling ved at spore infektioner for COVID og andre sygdomme, kan europæisk supercomputering hjælpe med at redde liv. ”

Executive Vice President Vestager deltog i lanceringsceremonien den 20. april sammen med Sloveniens premierminister Janez Janša. Den nye Vega supercomputer er i stand til 6.9 Petaflops computerkraft og vil understøtte udviklingen af ​​applikationer på mange domæner, såsom maskinindlæring, kunstig intelligens og højtydende dataanalyse. Det vil hjælpe europæiske forskere og erhvervslivet med at gøre betydelige fremskridt inden for bioteknik, vejrudsigter, kampen mod klimaændringer, personlig medicin såvel som i opdagelsen af ​​nye materialer og lægemidler, der vil gavne EU-borgere. Fællesforetagendet EuroHPC samler europæiske og nationale ressourcer til at skaffe og implementere supercomputere og teknologier i verdensklasse.

Foruden Vega i Slovenien, EuroHPC supercomputere er anskaffet og installeres i følgende centre: Sofia Tech Park i Bulgarien, IT4Innovations National Supercomputing Center i Tjekkiet, CINECA i Italien, LuxProvide i Luxembourg, Minho Advanced Computing Center i Portugal, og CSC - IT-center for videnskab i Finland. Desuden er en Kommissionens forslag til en ny forordning for EuroHPC-fællesforetagendet, der blev præsenteret i september 2020, sigter mod at muliggøre en yderligere investering på 8 mia. euro i den næste generation af supercomputere, herunder nye teknologier såsom kvantecomputere. Flere oplysninger vil være tilgængelige i dette pressemeddelelse fra EuroHPC-fællesforetagendet.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending