Slut med os

data

Europæisk strategi for data: Hvad MEP'erne ønsker

DEL:

Udgivet

on

Find ud af, hvordan MEP'er ønsker at forme EU's regler for ikke-personlig datadeling for at øge innovation og økonomi og samtidig beskytte privatlivets fred.

Data er kernen i EU's digitale transformation, der påvirker alle aspekter af samfundet og økonomien. Det er nødvendigt for udviklingen af kunstig intelligens, som er en af ​​EU's prioriteter og giver betydelige muligheder for innovation, genopretning efter Covid-19-krisen og vækst, for eksempel inden for sundhed og grønne teknologier.

Læs mere om big data muligheder og udfordringer.

reklame

Svar på Europa-Kommissionens Europæisk strategi for dataParlamentets industri-, forsknings- og energikomité opfordrede til lovgivning med fokus på mennesker baseret på europæiske værdier for privatlivets fred og gennemsigtighed, der gør det muligt for europæere og EU-baserede virksomheder at drage fordel af potentialet i industrielle og offentlige data i en rapport vedtaget den 24. februar 2021.

Fordelene ved en EU-dataøkonomi

MEP'er sagde, at krisen har vist behovet for effektiv datalovgivning, der vil støtte forskning og innovation. Der findes allerede store mængder kvalitetsdata, især ikke-personlige - industrielle, offentlige og kommercielle i EU, og deres fulde potentiale er endnu ikke undersøgt. I de kommende år vil der genereres meget mere data. MEP'er forventer, at datalovgivningen hjælper med at udnytte dette potentiale og gøre data tilgængelige for europæiske virksomheder, herunder små og mellemstore virksomheder og forskere.

Aktivering af datastrøm mellem sektorer og lande vil hjælpe europæiske virksomheder af alle størrelser med at innovere og trives i Europa og videre og hjælpe med at etablere EU som en førende inden for dataøkonomien.

Kommissionen planlægger, at dataøkonomien i EU kan vokse fra 301 mia. Euro i 2018 til 829 mia. Euro i 2025, hvor antallet af dataprofessionelle stiger fra 5.7 til 10.9 mio.

Europas globale konkurrenter, såsom USA og Kina, innoverer hurtigt og anvender deres måder til dataadgang og -brug. For at blive førende inden for dataøkonomien bør EU finde en europæisk måde at frigøre potentialet på og sætte standarder.

Regler til beskyttelse af privatlivets fred, gennemsigtighed og grundlæggende rettigheder

MEP'erne sagde, at reglerne burde være baseret på privatliv, gennemsigtighed og respekt for grundlæggende rettigheder. Den frie deling af data skal være begrænset til ikke-personlige data eller irreversibelt anonymiserede data. Enkeltpersoner skal have fuld kontrol over deres data og være beskyttet af EU-databeskyttelsesregler, især den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR).

Udvalget opfordrede Kommissionen og EU-landene til at samarbejde med andre lande om globale standarder for at fremme EU's værdier og principper og sikre, at Unionens marked forbliver konkurrencedygtigt.

Europæiske datarum og big data-infrastruktur

MEP'er opfordrede Kommissionen og EU-landene til at oprette den frie strøm af data for at være det ledende princip og oprette sektorielle datarum, der gør det muligt at dele data under overholdelse af fælles retningslinjer, juridiske krav og protokoller. I lyset af pandemien sagde MEP'erne, at der skulle lægges særlig vægt på det fælles europæiske sundhedsdatarum.

Da datastrategiens succes i vid udstrækning afhænger af infrastruktur for informations- og kommunikationsteknologi, opfordrede MEP'er til at fremskynde den teknologiske udvikling i EU, såsom cybersikkerhedsteknologi, optiske fibre, 5G og 6G, og hilste forslag velkommen for at fremme Europas rolle inden for supercomputer og kvantecomputering . De advarede om, at den digitale kløft mellem regioner skulle tackles for at sikre lige muligheder, især i lyset af opsvinget efter covid.

Miljømæssigt fodaftryk af store data

Mens data har potentiale til at støtte grønne teknologier og EU's mål om at blive klimaneutralt inden 2050, er den digitale sektor ansvarlig for mere end 2% af den globale drivhusgasemission. Når det vokser, skal det fokusere på at sænke sit kulstofaftryk og reduktion af e-affaldSagde MEP'erne.

EU-lovgivning om datadeling

Kommissionen fremlagde en europæisk strategi for data i februar 2020. Strategien og hvidbogen om kunstig intelligens er de første søjler i Kommissionens digitale strategi.

Læs mere om muligheder for kunstig intelligens og hvad Parlamentet ønsker.

Udvalget for industri, forskning og energi forventer, at rapporten vil blive taget i betragtning i den nye datalov, som Kommissionen vil præsentere i anden halvdel af 2021.

Parlamentet arbejder også på en betænkning om Lov om datastyring som Kommissionen fremlagde i december 2020 som en del af strategien for data. Det sigter mod at øge datatilgængeligheden og styrke tilliden til datadeling og til formidlere.

Parlamentet skal stemme om udvalgets betænkning under et plenarmøde i marts.

En europæisk strategi for data 

Data Governance Act: europæisk datastyring 

data

Nye regler om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor begynder at gælde

Udgivet

on

17. juli markerede fristen for medlemslandene til at gennemføre den reviderede Direktiv om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor i national lovgivning. De opdaterede regler vil stimulere udviklingen af ​​innovative løsninger såsom mobilitetsapps, øge gennemsigtigheden ved at åbne adgangen til offentligt finansierede forskningsdata og støtte nye teknologier, herunder kunstig intelligens. Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestage sagde: ”Med vores datastrategi definerer vi en europæisk tilgang til at frigøre fordelene ved data. Det nye direktiv er nøglen til at stille den store og værdifulde pulje af ressourcer produceret af offentlige organer til rådighed til genbrug. Ressourcer, der allerede er betalt af skatteyderne. Så samfundet og økonomien kan drage fordel af mere gennemsigtighed i den offentlige sektor og innovative produkter. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”Disse regler om åbne data og genbrug af information fra den offentlige sektor vil gøre det muligt for os at overvinde de barrierer, der forhindrer fuld genbrug af data fra den offentlige sektor, især for SMV'er. Den samlede direkte økonomiske værdi af disse data forventes at fordobles fra 52 mia. Euro i 2018 for EU-medlemsstaterne og Storbritannien til 194 mia. Euro i 2030. Øgede forretningsmuligheder vil være til gavn for alle EU-borgere takket være nye tjenester. ”

Den offentlige sektor producerer, indsamler og formidler data på mange områder, f.eks. Geografiske, juridiske, meteorologiske, politiske og uddannelsesmæssige data. De nye regler, der blev vedtaget i juni 2019, sikrer, at mere af denne information fra den offentlige sektor er let tilgængelig til genbrug og dermed skaber værdi for økonomien og samfundet. De er resultatet af en gennemgang af det tidligere direktiv om genbrug af offentlig sektorinformation (PSI-direktivet). De nye regler vil bringe den lovgivningsmæssige ramme ajour med de seneste fremskridt inden for digitale teknologier og yderligere stimulere digital innovation. Flere oplysninger er tilgængelige online.  

reklame

Læs

Forretning

EU kan være 2 billioner euro bedre stillet i 2030, hvis dataoverførsler på tværs af grænser er sikret

Udgivet

on

DigitalEurope, den førende brancheorganisation, der repræsenterer digitalt transformerende industrier i Europa, og som har en lang liste over virksomhedsmedlemmer, herunder Facebook, opfordrer til en revision af den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR). En ny undersøgelse bestilt af lobbyen viser, at politiske beslutninger om international dataoverførsel nu vil have betydelige virkninger på vækst og job i hele den europæiske økonomi inden 2030 og påvirke Europas mål for det digitale årti.

Samlet set kan Europa være 2 billioner euro bedre stillet ved afslutningen af ​​det digitale årti, hvis vi vender de nuværende tendenser og udnytter styrken ved internationale dataoverførsler. Dette er omtrent størrelsen på hele den italienske økonomi et givet år. Størstedelen af ​​smerten i vores negative scenarie ville være selvforskyldt (ca. 60%). Virkningerne af EU's egen politik på dataoverførsler under GDPR og som en del af datastrategien opvejer de af restriktive foranstaltninger truffet af vores største handelspartnere. Alle sektorer og størrelser af økonomien er påvirket i alle medlemsstater. Datarelaterede sektorer udgør omkring halvdelen af ​​EU's BNP. Eksportmæssigt vil produktionen sandsynligvis blive hårdest ramt af begrænsninger i datastrømme. Dette er en sektor, hvor SMV'er udgør en fjerdedel af al eksport. "Europa står ved et korsvej. Det kan enten sætte den rigtige ramme for det digitale årti nu og lette de internationale datastrømme, der er vigtige for dets økonomiske succes, eller det kan langsomt følge sin nuværende tendens og bevæge sig mod databeskyttelse. Vores undersøgelse viser at vi kunne gå glip af væksten på omkring 2 billioner euro i 2030, der er af samme størrelse som den italienske økonomi. Væksten i den digitale økonomi og succesen for europæiske virksomheder afhænger af evnen til at overføre data. Dette er især når vi bemærker, at 2024% af verdens BNP-vækst forventes at komme fra lande uden for EU allerede i 85. Vi opfordrer politiske beslutningstagere til at bruge GDPR-dataoverførselsmekanismerne, som det var meningen, nemlig at lette - ikke at hindre - internationale data strømme og arbejde hen imod en regelbaseret aftale om datastrømme i WTO. " Cecilia Bonefeld-Dahl
Generaldirektør for DIGITALEUROPE
Læs hele rapporten her Politikanbefalinger
EU bør: Overhold levedygtigheden af ​​GDPR-overførselsmekanismer, for eksempel: standard kontraktlige klausulerbeslutninger om tilstrækkelighed Beskyt internationale dataoverførsler i datastrategien Prioriter sikring af en aftale om datastrømme som en del af WTO's e-handelsforhandlinger
De vigtigste resultater
I vores negative scenarie, der afspejler vores nuværende vej, Europa kunne gå glip af: 1.3 billioner euro ekstra vækst inden 2030svarende til størrelsen på den spanske økonomi 116 milliarder euro eksport årligt, svarende til Sveriges eksport uden for EU eller de ti mindste lande i EU tilsammen og 3 millioner job. I vores optimistiske scenario, EU står for at vinde: 720 mia. € ekstra vækst inden 2030 eller 0.6 procent BNP om året € 60 mia. Eksport om året, over halvdelen kommer fra fremstilling; og 700,000 jobs, hvoraf mange er højt kvalificerede. Forskellen mellem disse to scenarier er € 2 billioner målt i BNP for EU-økonomien ved afslutningen af ​​det digitale årti. Den sektor, der mister mest, er produktion, der lider et tab af € 60 mia. I eksport. Proportionelt mister medier, kultur, økonomi, IKT og de fleste forretningstjenester, såsom rådgivning, mest - ca. 10 procent af deres eksport. Imidlertid, de samme sektorer er dem, der kan vinde mest skulle det lykkes os at ændre vores nuværende retning. A størstedelen (ca. 60 procent) af EU's eksporttab i det negative scenario kommer fra en stigning i sine egne begrænsninger snarere end fra tredjelandes handlinger. Krav til datalokalisering kan også skade sektorer, der ikke deltager stærkt i international handel, såsom sundhedspleje. Op til en fjerdedel af input til levering af sundhedsydelser består af datarelaterede produkter og tjenester. I de største berørte sektorer tegner SMV sig for omkring en tredjedel (fremstillingsvirksomhed) og to tredjedele (tjenester såsom finansiering eller kultur) af omsætningen. Eudførsel af datarelaterede fremstillings-SMV'er i EU er omkring 280 mia. EUR. I det negative scenario vil eksporten fra SMV'er i EU falde med 14 mia. €, mens den i vækstscenariet vil stige med 8 € Dataoverførsler vil være mindst € 3 billioner til EU's økonomi inden 2030. Dette er et forsigtigt skøn, fordi modelens fokus er international handel. Begrænsninger i interne datastrømme, f.eks. Internationalt inden for samme virksomhed, betyder, at dette tal sandsynligvis er meget højere.
Flere oplysninger om undersøgelsen
Undersøgelsen ser på to realistiske scenarier, der er tæt tilpasset de aktuelle politiske debatter. Det første, 'negative' scenario (kaldet '' udfordringsscenarie '' i hele undersøgelsen) tager højde for aktuelle restriktive fortolkninger af Schrems II afgørelse truffet af EU-Domstolen, hvorved dataoverførselsmekanismer i henhold til GDPR gøres stort set ubrugelige. Den tager også højde for en EU-datastrategi, der begrænser overførslen af ​​ikke-personlige data til udlandet. Længere væk betragter den en situation, hvor store handelspartnere strammer begrænsningerne i datastrømmen, herunder gennem datalokalisering. Undersøgelsen identificerer sektorer i EU, der er stærkt afhængige af data, og beregner virkningen af ​​begrænsninger for grænseoverskridende overførsler på EU-økonomien frem til 2030. Disse digitaliseringssektorer på tværs af forskellige brancher og forretningsstørrelser, herunder en stor andel af SMV'er udgør halvdelen af ​​EU's BNP.
Læs hele rapporten her

Læs

data

Europa-Kommissionen vedtager nye værktøjer til sikker udveksling af personoplysninger

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to sæt standardkontraktbestemmelser, en til brug mellem controllere og processorer og en til overførsel af personoplysninger til tredjelande. De afspejler nye krav i henhold til den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) og tager højde for Schrems II-dommen fra Domstolen og sikrer borgerne et højt databeskyttelsesniveau. Disse nye værktøjer vil tilbyde mere juridisk forudsigelighed for europæiske virksomheder og hjælpe især SMV'er med at sikre overholdelse af kravene til sikker dataoverførsel, samtidig med at data kan bevæge sig frit på tværs af grænser uden juridiske barrierer.

Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Vera Jourová sagde: ”I Europa ønsker vi at være åbne og lade data strømme, forudsat at beskyttelsen følger med dem. De moderniserede standardkontraktbestemmelser vil bidrage til at nå dette mål: de tilbyder virksomheder et nyttigt redskab til at sikre, at de overholder databeskyttelseslovene, både for deres aktiviteter inden for EU og for internationale overførsler. Dette er en nødvendig løsning i den sammenkoblede digitale verden, hvor overførsel af data tager et klik eller to. ”

Retskommissær Didier Reynders sagde: ”I vores moderne digitale verden er det vigtigt, at data kan deles med den nødvendige beskyttelse - inden for og uden for EU. Med disse forstærkede klausuler giver vi mere sikkerhed og retssikkerhed til virksomhederne for dataoverførsler. Efter Schrems II-dommen var det vores pligt og prioritet at komme med brugervenlige værktøjer, som virksomheder fuldt ud kan stole på. Denne pakke vil i høj grad hjælpe virksomheder med at overholde GDPR. ”

reklame

Yderligere oplysninger kan fås her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending